شناسهٔ خبر: 70104485 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

پوتین: تجارت با ایران در حال افزایش است

19 دی آنلاین: رئیس‌جمهور روسیه گفت: روابط تجاری و اقتصادی ما با ایران پایدار و قابل اعتماد است و قطعاً در سال جاری شاهد افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور خواهیم بود.

صاحب‌خبر -
به گزارش ریانووستی، ولادیمیر پوتین روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۱۴۰۳ در سخنانی در پانزدهمین مجمع سرمایه گذاری و.ت.ب. VTB (دومین بانک بزرگ روسیه) افزود: هم اینک، پروژه های خوبی در زمینه لجستیک، انرژی، همکاری های صنعتی و امنیتی میان دو کشور در حال اجرا است.
رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به همکاری‌ها با ایران در حوزه حمل و نقل نیز گفت: کریدور شمال- جنوب در حال حاضر در حال بهره برداری است و حجم حمل و نقل از طریق این کریدور به طور مداوم در حال افزایش است.
وی اظهار داشت: امیدواریم توافقنامه مشارکت راهبردی جامع بین روسیه و ایران در سفر آتی رئیس جمهوری اسلامی ایران به روسیه امضا شود.
پوتین در ادامه با اشاره به درخواست ایران برای عضویت ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت:‌ مسکو از تمایل تهران برای تعامل بیشتر با این اتحادیه استقبال می‌کند.
پیش از این، پوتین روز دوشنبه ۱۲ آذرماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی با دکتر مسعود پزشکیان همتای ایرانی خود به سطح بسیار خوب روابط دوجانبه مسکو و تهران اشاره کرد و افزود: در حال حاضر دستور کار ما برای ارتقای روابط دو کشور به سطوح عالیتر توافقنامه جامع همکاری تهران-مسکو است که برای برگزاری مراسم امضای آن در حال برنامه ریزی هستیم. همچنین اعلام عضویت ناظر ایران در اتحادیه اوراسیا گامی در نشست آتی این اتحادیه گام دیگری در جهت توسعه همکاری‌های ما خواهد بود.
سخنگوی کرملین نیز سه‌شنبه ۱۳ آذرماه در پاسخ به پرسشی درباره زمان انجام سفر رئیس‌جمهوری اسلامی ایران به روسیه گفت:‌ تدارک برای انجام این سفر در حال انجام است اما زمان آن هنوز مشخص نشده است.
دیمیتری پسکوف تأکید کرد: روسیه و ایران قصد ندارند که امضای توافقنامه مشارکت راهبردی دوجانبه را به تأخیر بیاندازند.
به نوشته این خبرگزاری روس، این پرسش پس از آن مطرح شد که رئیس‌جمهور ایران در مصاحبه تلویزیونی شامگاه دوشنبه خود اعلام کرد که در آینده نزدیک با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه دیدار خواهد کرد.
 بهبود اقتصاد روسیه پس از دوره دشوار
رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه‌های ضدروسی غرب گفت: با وجود این تلاش‌ها، اقتصاد روسیه نه تنها متحول شده است، بلکه در حال نشان دادن تغییرات ساختاری است.
وی ادامه داد: آنها (غربی‌ها) می خواستند شکست استراتژیک به ویژه در حوزه اقتصاد به روسیه وارد کنند، اما طرح‌های آنها با شکست مواجه شد
پوتین افزود: پس از یک دوره دشوار، اقتصاد روسیه نه تنها به طور کامل بهبود یافت، بلکه تغییرات ساختاری کیفی را نشان داد، این وضعیت، نتیجه اصلی کار ما است.
وی خاطرنشان کرد:‌ تولید ناخالص داخلی روسیه در سال ۲۰۲۳ به میزان ۳.۶ درصد و از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۴ به میزان ۴.۱ درصد رشد کرد. این رشد در صنایع تولیدی متمرکز است که در یش از ۱۰ ماه سال جاری میلادی ۸.۱ درصد رشد را داشت؛‌ علاوه بر این، صنعت خودرو روسیه نیز روند رشد را نشان می‌دهد.
پوتین گفت: روسیه دارای نرخ بیکاری پایین ۲.۳ درصدی است که در مقایسه با اکثر اقتصادهای پیشرو جهان و کشورهای در حال توسعه در زمره پایین‌ترین رقم‌ها است.
 وی در عین حال اظهار داشت: نرخ تورم در روسیه همچنان بالاست و هماهنگی دولت و بانک مرکزی این کشور برای مهار تورم لازم است.
در مورد بلوکه شدن دارایی های روسیه و کاهش نقش دلار
رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات غرب پس از عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین گفت:‌ ایالات متحده آمریکا و اروپا دارایی های روسیه را مسدود کرده اند، اما گام نهایی را برای سرقت کامل این دارایی‌ها را هنوز برنداشته‌اند.
وی با اشاره به بی‌اعتمادی روزافزون کشورهای جهان به دلار گفت: حتی متحدان ایالات متحده آمریکا نیز ذخایر طلا و ارز خارجی خود به دلار را کاهش می دهند به گونه‌ای که طی ۱۰ سال اخیر سهم دلار از این ذخایر ۱۳ درصد کاهش یافته است.
روسیه کسی را از بازار خود اخراج نکرد
پوتین با اشاره به اقدامات متقابل روسیه علیه شرکای خود در غرب گفت: مقامات مجبور به انجام اقدامات متقابل شدند، این باعث خوشحالی نشد، چرا که این یک اقدام اجباری بود.
وی اظهار داشت: روسیه شرایط خاصی برای بازگشت شرکت های غربی ایجاد نخواهد کرد، اما دخالتی هم نخواهد داشت.
رئیس‌جمهور روسیه این را نیز گفت که مشکلات کنونی اقتصاد کشورهای اروپایی نه تنها با از دست دادن منابع انرژی از روسیه، بلکه با اختلال در روابط تجاری و لجستیک نیز مرتبط است.
همکاری خودرویی با چین به خروج اروپایی‌ها مرتبط نیست
پوتین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سیر صعودی مناسبات مسکو و پکن گفت: همکاری روسیه و چین در تولید خودرو با خروج شرکت های اروپایی مرتبط نیست چرا که نخستین همکاری‌های دوجانبه برای تولید خودرو میان دو کشور در سال ۲۰۱۵ شکل گرفت.
وی با بیان اینکه کالاهای چینی با کیفیت تر و ارزان تر شده اند، اظهار داشت:‌ شرکت های چینی موفق به جذب متخصصان با تجربه و امیدوارکننده شده اند، از جمله از کشورهایی که موقعیت های پیشرو در صنعت خودروی جهانی را در اختیار دارند.
وی افزود: می‌خواهم به تولیدکنندگان چینی به خاطر نتایج درخشانی که در صنعت خودرو به دست می‌آورند تبریک بگویم.
پرداخت با روبل دیجیتال از اول جولای ۲۰۲۵ رئیس‌جمهور روسیه در ادامه اظهار داشت: سطح دیجیتالی شدن بخش مالی در روسیه از میانگین جهانی فراتر رفته است که ماهیت تکنولوژیکی بالای این بخش از اقتصاد را تأیید می‌کند.
وی ادامه داد: پرداخت با استفاده از روبل دیجیتال باید از اول جولای ۲۰۲۵ (تیرماه ۱۴۰۴) در سراسر کشور روسیه در دسترس باشد.
پوتین تصریح کرد: یکی از عوامل اصلی رشد جهانی در بلندمدت، معرفی زیرساخت دیجیتال ملی در بخش مالی محسوب می‌شود. در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در استرالیا وسنگاپور، تنها بخش‌های خاص دارای چنین زیرساختی هستند اما در روسیه، همه عناصر آن شکل گرفته‌اند و با موفقیت کار می‌کنند.
وی در ادامه از سرمایه گذاران کشورهای دوست برای سرمایه‌گذاری در روسیه و ورود به بازار سهام این کشور دعوت کرد.