شناسهٔ خبر: 70104089 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: صدای آمریکا | لینک خبر

اعلام اعتصاب سراسری کارگری با هدف برکناری رئیس‌جمهوری کره جنوبی

صاحب‌خبر -

کنفدراسیون اتحادیه های کارگری کره جنوبی روز چهارشنبه ۱۴ آذر در بیانیه‌ای با اعلام آغاز اعتصاب سراسری نامحدود گفت که این حرکت اعتراضی تا هنگام کناره‌گیری «یون سوک یول» رئیس جمهوری این کشور ادامه خواهد داشت.

کمیته اجرایی مرکزی این بزرگترین اتحادیه کارگری کره جنوبی در یک نشست خبری در شهر سئول با اعلام این موضوع که دیگر دوره دیکتاتوری در این کشور به سر رسیده است، گفت: «همراه مردم و در خط مقدم مبارزه آنها، برای استعفای فوری یون تلاش خواهیم کرد.»

پیش از این نیز به گزارش خبرگزاری فرانسه، شش حزب مخالف در کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کرده بودند که درخواست استیضاح «یون سوک یول» را به دلیل اعلام حکومت نظامی کوتاه‌مدت ارائه کرده‌اند.

نمایندگان این احزاب از جمله حزب دموکرات در یک نشست خبری زنده گفتند: «ما یک طرح استیضاح ارائه کرده‌ایم که به فوریت آماده شده است.»

آنها همچنین گفتند که در مورد زمان به رای گذاشتن این طرح گفتگو خواهند کرد اما این رای‌گیری می‌تواند به‌زودی و شاید تا روز جمعه ۱۶ آذر تحقق پیدا کند.

یون سوک یول در نطقی تلویزیونی گفته بود قصد دارد نیروهای وقیح طرفدار کره شمالی و ضد کره جنوبی را از میان بردارد.

ساعاتی بعد از این سخنان، پارلمان کره جنوبی با حضور ۱۹۰ نماینده از ۳۰۰ نماینده خود، جلسه‌ای را برگزار کرد و به لغو حکومت نظامی اعلام شده توسط رئیس‌جمهوری این کشور رأی داد.

پس از آن نیز رئیس‌ جمهوری کره جنوبی گفت وضعیت فوق‌العاده نظامی را لغو می‌کند.

کاخ سفید نیز شامگاه سه‌شنبه به وقت واشنگتن، از تصمیم اخیر رئیس‌ جمهوری کره جنوبی استقبال کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از سخنگویان کاخ سفید گفت: «دموکراسی پایه و اساس اتحاد ایالات متحده و جمهوری کره است، و ما به نظارت بر اوضاع ادامه خواهیم داد.»

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا، هم با استقبال از لغو فرمان حکومت نظامی، گفت: «ما همچنان انتظار داریم اختلافات به‌طور مسالمت آمیز و بر مبنای حاکمیت قانون حل و فصل شوند.»

در همین حال، سفارت ایالات متحده در سئول در بیانیه‌ای اعلام کرد که شهروندان آمریکایی در کره جنوبی باید از حضور در مناطق برگزاری اعتراضات خودداری کنند.

این هشدار پس از آن صادر شد که رئیس‌ جمهوری کره جنوبی، یون سوک یول، وضعیت فوق‌العاده نظامی را اعلام و سپس، در پی مخالفت پارلمان، آن را لغو کرد.