وکیل نرگس محمدی میگوید اجرای حکم این زندانی سیاسی با نظر پزشکی قانونی و موافقت دادستانی تهران به مدت سه هفته متوقف شده و او برای رسیدگی پزشکی به طور موقت از زندان آزاد شد.
مصطفی نیلی، وکیل نرگس محمدی، روز چهارشنبه ۱۴ آذر با اعلام این خبر در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که موکلش «به دلیل شرایط جسمانی بعد از عمل تومور و پیوند استخوان که ۲۱ روز پیش انجام شد»، از زندان آزاد شده است.
به گفته آقای نیلی، به دلیل وضعیت جسمانی خانم محمدی، پزشکی قانونی و دادستانی تهران «به مدت سه هفته» حکم این زندانی سیاسی را متوقف کردهاند.
وکیل نرگس محمدی همچنین اعلام کرده که «تومور برداشته شده، خوشخیم بوده»، اما موکلش باید «هر سه ماه یک بار از این بابت معاینه شود.
نرگس محمدی که در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در زندان اوین تهران به سر میبرد.
او در حال سپری کردن دوره محکومیت خود، با پروندهسازیهای متعدد مقامات قضایی جمهوری اسلامی مواجه شده است.
این فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، ۲۷ آبان پس از انجام عمل جراحی برای برداشتن تومور استخوانی از ساق پای خود، به زندان بازگردانده شد، اما پزشک معالج خانم محمدی تأکید کرده بود که با توجه به نوع جراحی و محل ضایعه، او به سه ماه مراقبت در شرایط مطلوب نیاز دارد.
در این ارتباط، هفته گذشته نیز ویدا ربانی، روزنامهنگار محبوس در بند زنان زندان اوین، در نامهای از ابتلای نرگس محمدی به «زخم بستر» در پی جراحی اخیرش خبر داده و نوشته بود که مسئولان زندان اوین به «زخم جراحی سنگین نرگس، زخم بستر، آلوده بودن اتاق و سرویس بهداشتی، بیامکاناتی بهداری» و مشکلات دیگر او توجه نمیکنند.
خانم ربانی همچنین با اشاره به وضعیت جسمانی بد نرگس محمدی از اعتصاب غذای خود و مطهره گونهای، فعال دانشجویی زندانی خبر داده و گفته بود که این اقدام در اعتراض به وضعیت خانم محمدی و رسیدگی نکردن مقامات زندان اوین به وضعیت درمانی دیگر زندانیان، مانند وریشه مرادی، از روز ۲۸ آبان آغاز شده است.
قبل از آن هم مطهره گونهای در نامهای به وزیر بهداشت جمهوری اسلامی در مورد شرایط جسمانی نرگس محمدی نوشته بود: «بازگرداندن نرگس محمدی به زندان پس از عمل آنژیوگرافی با حداقلیترین امکانات و با برانکارد آمبولانس که آن هم از سوی شخص خانم محمدی اجاره شده بود، باورکردنی نبود.»
علاوه بر این، در ماههای اخیر، بسیاری از فعالان مدنی و حقوق بشری و نیز سازمانهای حقوق بشری خواستار آزادی فوری این برنده جایزه صلح نوبل شده بودند.
در همین زمینه، کمیته مستقل حقیقتیاب سازمان ملل متحد همچنین تأکید کرده بود که نرگس محمدی ضمن دستیابی به مرخصی درمانی فوری و خدمات پزشکی و داروهای ضروری، باید فورا از زندان آزاد شود.
همچنین، مای ساتو، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، نیز ضمن ابراز نگرانی عمیق نسبت به وضعیت نرگس محمدی و بازگرداندن او به زندان «تنها دو روز پس از عمل جراحی» در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «همراه با دیگر کارشناسان سازمان ملل، از جمهوری اسلامی خواستهام تا مدافعان حقوق بشر، از جمله فعالان حقوق زنان، را آزاد کند و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی بهموقع و مناسب را برای زندانیان فراهم سازد.»
وزارت امور خارجه ایالات متحده هم پیشتر بارها از حکومت ایران خواسته تا حملات علیه مدافعان حقوق بشر را متوقف کند و همه زندانیان به ناحق بازداشت شده از جمله نرگس محمدی را آزاد کند.
مقامات قضایی جمهوری اسلامی با محرومیت برخی زندانیان سیاسی از حق درمان بر آنها فشار میآورند.
از جمله در هفتههای گذشته برادر فاطمه سپهری، زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در مشهد، با ابراز نگرانی شدید نسبت به وضعیت جسمی او اعلام کرد که خانم سپهری پس از جراحی قلب «بارها درخواست مرخصی درمانی داده» اما مقامات «اطلاعات مشهد و قاضی زندان مخالفت کردهاند» و به خانم سپهری «گفته شده در صورتی میتواند زندان را ترک کند که با خبرگزاریها مصاحبهای نداشته باشد.»
∎