شناسهٔ خبر: 70101145 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: آی‌تی ایران | لینک خبر

کارمندان در آینده ۳.۵ روز در هفته کار می‌کنند و تا ۱۰۰ سال عمر خواهند کرد

صاحب‌خبر -

جیمی دایمون، مدیرعامل JPMorgan، پیش‌بینی کرده است که نسل آینده کارکنان تنها ۳.۵ روز در هفته کار خواهند کرد و تا ۱۰۰ سال عمر خواهند داشت. او برخلاف پیش‌بینی‌های بدبینانه درباره تأثیر هوش مصنوعی بر بشریت، بر این باور است که این فناوری می‌تواند کسب‌وکارها را بهبود بخشیده و تعادل بین کار و زندگی کارکنان را افزایش دهد.

دایمون که همواره از اصول سنتی حرفه‌ای مانند سخت‌کوشی، آمادگی برای هر شرایط و کار در دفتر حمایت کرده است، اکنون می‌گوید که نسل‌های آینده می‌توانند به لطف هوش مصنوعی هر هفته یک و نیم روز کمتر کار کنند.

علاوه بر کاهش هفته کاری از پنج روز به ۳.۵ روز، دایمون پیش‌بینی می‌کند که کارکنان در آینده ممکن است تا ۱۰۰ سال زندگی کنند. وی در گفت‌وگو با تلویزیون بلومبرگ اظهار داشت که هزاران نفر از کارکنان بزرگ‌ترین بانک آمریکا هم‌اکنون از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند. او هوش مصنوعی را «یک موجود زنده و پویا» توصیف کرد که در طول تاریخ تکامل خواهد یافت.

این فناوری می‌تواند در حوزه‌های مختلفی در JPMorgan مورد استفاده قرار گیرد، از جمله اصلاح خطاها، معاملات، پژوهش و مدیریت ریسک. این موارد نشان‌دهنده نگرانی‌هایی است که هوش مصنوعی ممکن است مشاغل انسانی را تهدید کند.

گلدمن ساکس پیش‌بینی می‌کند که تقریباً ۳۰۰ میلیون شغل به دلیل فناوری از بین خواهند رفت و حدود یک چهارم نیروی کار آمریکا در آینده نگران از دست دادن شغل‌های خود به دلیل هوش مصنوعی هستند.

اما جیمی دایمون تأکید می‌کند که پیشرفت فناوری چیزی نیست که جوامع برای اولین بار با آن مواجه شوند. او افزود که هوش مصنوعی و مدل‌های زبانی پیشرفته فرصتی بزرگ برای بهبود استانداردهای زندگی فراهم می‌کنند.

دایمون گفت: «مردم باید آرامش خود را حفظ کنند. فناوری همیشه مشاغل را جایگزین کرده است. فرزندان شما احتمالاً تا ۱۰۰ سال زندگی خواهند کرد، سرطان نخواهند داشت و احتمالاً فقط ۳.۵ روز در هفته کار خواهند کرد.»

بر اساس گزارشی که سال گذشته توسط مک‌کینزی منتشر شد، فناوری این امکان را فراهم می‌کند که کارکنان بتوانند ساعت‌های کاری خود را کاهش دهند، زیرا بخشی از فعالیت‌های آنها با استفاده از فناوری اتوماسیون خواهد شد.

این گزارش همچنین نشان داد که هوش مصنوعی مولد و سایر فناوری‌های نوظهور توانایی اتوماسیون وظایفی را دارند که در حال حاضر ۶۰ تا ۷۰ درصد زمان کارکنان را به خود اختصاص می‌دهند. این امر می‌تواند سالانه بین ۲.۶ تا ۴.۴ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی اضافه کند.

در حالی که کسب‌وکارها همچنان در تلاش هستند تا بفهمند هوش مصنوعی با چه سرعتی صنایع مختلف را متحول خواهد کرد، بحث‌هایی در مورد کاهش تعداد روزهای کاری در هفته آغاز شده است.

مطالعه‌ای در بریتانیا که توسط دانشگاه کمبریج روی ۶۱ سازمان انجام شد، نشان داد که در یک هفته کاری چهارروزه، روزهای بیماری کارکنان ۶۵ درصد کاهش یافت و ۷۱ درصد از کارکنان اعلام کردند که دچار فرسودگی شغلی کمتری هستند. به همین دلیل، ۹۲ درصد از شرکت‌هایی که در این برنامه شرکت کرده بودند، تصمیم گرفتند که تعطیلات آخر هفته سه‌روزه را حفظ کنند.

البته دایمون و مک‌کینزی اولین رهبران اقتصادی نیستند که پیش‌بینی کرده‌اند فناوری به کاهش هفته کاری منجر خواهد شد. اقتصاددان مشهور جان مینارد کینز در مقاله‌ای در سال ۱۹۳۰ با عنوان «امکانات اقتصادی برای نوه‌های ما» پیش‌بینی کرده بود که نسل نوه‌هایش به دلیل افزایش بهره‌وری تنها ۱۵ ساعت در هفته کار خواهند کرد. با این حال، میانگین ساعات کاری فعلی در بریتانیا، کشور کینز، ۳۶.۴ ساعت در هفته است.

جیمی دایمون، مانند بسیاری از رهبران فکری دیگر، اذعان دارد که هوش مصنوعی می‌تواند به سلاحی قدرتمند تبدیل شود، اگر در دستان افراد نادرست قرار گیرد.

او با اشاره به نگرانی‌هایی که افرادی مانند استیو وزنیاک، یکی از بنیان‌گذاران اپل، و بیل گیتس، یکی از بنیان‌گذاران مایکروسافت، مطرح کرده‌اند، گفت: «فناوری کارهای شگفت‌انگیزی برای بشریت انجام داده است، اما باید توجه داشت که هواپیماها سقوط می‌کنند، داروها به‌اشتباه استفاده می‌شوند—و اینها جنبه‌های منفی هستند.»

دایمون ادامه داد: «بزرگ‌ترین جنبه منفی در دیدگاه من، استفاده از هوش مصنوعی توسط افراد بد برای انجام کارهای بد است. مثلاً به جنگ سایبری فکر کنید.»

او همچنین مانند سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI، اظهار امیدواری کرد که چارچوب‌ها و قوانین حفاظتی در این حوزه معرفی شوند. با این حال، دایمون اذعان کرد که اجرای چنین قوانین و چارچوب‌هایی ممکن است زمان‌بر باشد، زیرا این فناوری نسبتاً جدید است.

برچسب‌ها: