شناسهٔ خبر: 70095330 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

بازرس قضائی گرجستان پلیس را به شکنجهٔ معترضان متهم کرد

صاحب‌خبر -

بازرس قضائی گرجستان می‌گوید پلیس این کشور، افرادی را که به موضوع تعویق مذاکرات عضویت این کشور در اتحادیه اروپا اعتراض کرده‌اند، تحت شکنجه قرار داده است.

لِوان لوسِلیانی روز سه‌شنبه ۱۳ آذر با بیان این‌که جراحات معترضان بازداشت‌شده «در ناحیهٔ صورت، چشم‌ و سر متمرکز است»،‌ در بیانیه‌ای اعلام کرد: «محل، نوع و شدت این جراحات به وضوح نشان می‌دهد پلیس از خشونت علیه شهروندان به عنوان یک اقدام تنبیهی استفاده می‌کند» و «این امر مصداق بارز شکنجه است».

تاکنون نزدیک به ۳۰۰ نفر در ارتباط با اعتراضات بازداشت و به اخلال در نظم عمومی و مقاومت در زمان بازداشت متهم شده‌اند.

در همین حال معترضان گرجی روایت‌های دقیقی از ضرب‌وشتم خشونت‌آمیز پلیس علیه معترضان را در اختیار سرویس گرجستان رادیو اروپای آزاد قرار داده‌اند.

تظاهرات در گرجستان ساعاتی پس از آن آغاز شد که ایراکلی کوباخیدزه، نخست وزیر گرجستان، شامگاه هشتم آذر اعلام کرد دولت او مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا را تا سال ۲۰۲۸ تعلیق می‌کند و کمک‌های مالی از این اتحادیه را هم نمی‌پذیرد.

حزب حاکم «رویای گرجی» ماه گذشته اعلام کرد حائز ۵۴ درصد آرا در انتخابات پارلمانی شده و بار دیگر به پیروزی رسیده است؛ مخالفان دولت از تخلفات گسترده و «نفوذ روسیه» در این انتخابات خبر داده و آمریکا و اتحادیه اروپا نیز گفته‌اند نتیجه اعلام شده را به رسمیت نمی‌شناسند.

استفادهٔ بیش از حد پلیس از خشونت در اعتراضاتی که شش شب متوالی برگزار شده، موجی از واکنش‌های منفی و محکومیت را در داخل و خارج از این کشور برانگیخته است.

سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور گرجستان، که از منتقدان سرسخت حزب حاکم «رویای گرجی» است، از اعتراضات حمایت کرده و خواستار برگزاری مجدد انتخابات شده است.

اما دادگاه عالی تفلیس روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای شکایت خانم زورابیشویلی و احزاب مخالف حزب حاکم در این زمینه را رد کرد.

این بیانیه هم‌زمان با آن صادر شد که ایراکلی کوباخیدزه مخالفان خود را تهدید کرد که مجازات خواهند شد.

او در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «سیاستمداران مخالفی که خشونت را در روزهای اخیر در حالی که در دفاتر خود مخفی شده‌اند سازماندهی کرده اند، از مسئولیت فرار نخواهند کرد.»

جمعیت گرجستان حدود ۳.۷ میلیون نفر است و بر اساس نظرسنجی‌ها، بیش از ۸۰ درصد از شهروندان این کشور خواستار پیوستن به اتحادیه اروپا هستند.

درخواست گرجستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا در دسامبر ۲۰۲۳ ارائه شد و اخیراً به حالت تعلیق درآمد؛ اما روابط دو طرف به دنبال تصویب قانون بحث‌برانگیز «عامل خارجی» در گرجستان تیره شده است.

این قانون که مشابه قانون روسیه است، به گفته منتقدان با هدف تهدید رسانه‌ها و جامعه مدنی تصویب شده است.

ایالات متحده حدود پنج ماه پیش با این هشدار که گرجستان در حال پسرفت از دموکراسی است، توقف بیش از ۹۵ میلیون دلار کمک به این کشور را اعلام کرد.