شناسهٔ خبر: 70093725 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ۱۹دی | لینک خبر

ولایتی: ترکیه در چاله‌ آمریکا و اسرائیل افتاده است

19 دی آنلاین: ولایتی گفت: گمان نمی­‌کردیم که ترکیه با سابقه طولانی در اسلام و داشتن بزرگان و عرفای بزرگ در چاله‌ای که آمریکا و صهیونیست‌ها درست کرده‌اند، بیفتد.

صاحب‌خبر -

علی‌اکبر ولایتی مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بین‌الملل در گفتگویی با خبرنگار تسنیم درباره تحولات منطقه غرب آسیا و به‌ویژه ترکیه طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر شرکت کرد.

وی در ابتدای این گفتگو با بیان اینکه سرعت و پیچیدگی تحولات جهانی و توسعه و تعمیق بیداری اسلامی موجب شده است این بار مبارزۀ مجاهدین فلسطین و مبارزان لبنان با رژیم صهیونیستی جدی‌تر، طولانی‌تر و بسیار امیدوارکننده‌تر باشد، خاطرنشان کرد: صهیونیست‌ها چنان دچار ضعف و عصبانیت ناشی از شکست‌های متوالی شده‌اند که دست به کارهایی زده‌­اند که مردم دنیا اعم از مسلمانان و غیرمسلمانان حتی اگر بهره کمی از آزادگی داشته باشند به ماهیت این رژیم پی برده‌اند و حتی تظاهرات و اعتراضات بسیار مهمی در سراسر جهان نسبت به صهیونیست‌ها و حامیانشان به‌راه افتاده است؛ و رزمندگان فلسطین؛ حماس و جهاد اسلامی به‌خصوص حماس به‌صورتی اعجاب‌انگیز ایستادند و مظلومانه مقابل تمامی حملات و ضربه‌های وحشیانه و ددمنشانۀ صهیونیست‌ها کاری سِتُرگ کردند که در تاریخ بی‌نظیر است و تمام هنجارهای تاریخی و معمول و خطوط قرمز مقاومت و دفاع را شکستند و کاری کردند کارستان، که به‌مراتب از فداکاری مسلمانان در طول دو قرن نبرد با صلیبی‌های وحشی (حملۀ اول صلیبی‌ها به جهان اسلام (690 ـ 488 ه.ق) پیشتر رفتند.

ایثار و فداکاری مجاهدان لبنان برای مقاومت فلسطین بی‌نظیر بود
مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با اشاره به اینکه "مجاهدین جبهۀ مقاومت در لبنان اقدامات بی‌نظیری در کمک به فلسطینیان هم‌دین و هم‌نژاد خود کردند که در تاریخ اسلام چنین اعمال و اقدامات ایثارگرایانه در جهت وحدت شیعه و سنی نظیر ندارد."، تأکید کرد: بعضی از علمای بزرگوار اهل‌سنت گفته‌اند؛ "شیعیان در لبنان این‌چنین جان خود و عزیزان و بزرگان، به‌‌ویژه قائد بزرگ سید حسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین و بعضی فرماندهان ارشد جبهۀ مقاومت مانند عماد مغنیه بزرگوار را در این راه فدا کردند". نکته بسیار قابل دفاع و تحسین‌برانگیز این بوده و هست که تمام مردم لبنان اعم از مسلمانان، مسیحیان و دروزی‌ها باوجود تحمل مشکلات مردافکن، همچنان به‌جای ماندند و از این جان‌فشانی حمایت کردند.

ولایتی ادامه داد: بالاخره این جنگ نابرابر و کم‌نظیر در طول تاریخ با پیروزی مجاهدین لبنان به پایان رسید و ان‌شاءالله با ادامه کمک­‌های کشورهای عضو جبهۀ مقاومت، غزه نیز به‌زودی آزاد خواهد شد و رژیم صهیونیستی که در حقیقت «صلیبیان دیرآمده» هستند با سرشکستگی تاریخی در این جغرافیای مقدس (ارض قدس) ریشه‌­کن خواهند شد.

وی در ادامه به مسئله سوریه و اقدامات تروریست‌ها پرداخت و با بیان اینکه "گردانندگان رسانه‌های غربی و تعزیه‌­گردانان صحنه‌­های بسیار اسف­بار بین­‌المللی به‌فاصله چند ساعت پس از آتش‌بس در لبنان، شعبده دیگری را که کاملاً معلوم است از قبل طراحی شده است، به‌روی صحنه آوردند"، خاطرنشان کرد: در این شعبده سفید را سیاه و سیاه را سفید نشان می‌دهند و برای افکار عمومی غرب وانمود کردند؛ "در درگیری حزب‌الله و رژیم صهیونیستی، این رژیم بوده است که پیروز شده است و حالا گروه تروریستی «تحریر الشام» در سوریه که سر به طغیان برداشته است، قریباً دولت سوریه را سرنگون خواهد کرد".

ترکیه چندی است که ابزار دست آمریکا و اسرائیل شده است

وزیر اسبق امور خارجه کشورمان در پاسخ به سؤالی درباره نقش ترکیه در این معرکه، گفت؛ "متأسفانه ترکیه چندی است که ابزار دست آمریکا و رژیم صهیونیستی شده است".

ولایتی با مروری به تاریخچه مسائل منطقه و نقش‌آفرینی ترکیه، گفت: بعد از شروع بیداری اسلامی ـ که تعمداً  نام بهار عربی بر آن گذاشتند ـ در تونس مردم کار مهمی صورت دادند و زین‌العابدین بن علی را که عامل بیگانه بود، از حکومت خلع کردند و به‌جای او نمایندگان واقعی مردم حاکم شدند که در رأس آنان راشد الغنوشی بود و در مصر نیز به‌فاصله‌ای کوتاه آقای مرسی به‌عنوان نمایندۀ حقیقی مردم مسلمان آن کشور انتخاب شد و زین‌العابدین بن علی و حسنی مبارک از کار برکنار شدند. متأسفانه آمریکایی‌ها که پیش‌­بینی می‌کردند اگر در حکومت مصر افرادی که مردمی و اسلامی هستند، بر سر کار باشند (همانند دورۀ حکومت جمال عبدالناصر) همه کشورهای عربی تحت تأثیر قرار خواهند گرفت به انواع حیله‌ها متوسل شدند تا منتخبین مردم را از کار برکنار نمایند.

وی ادامه داد: بعد از تحولات سریع در تونس و مصر، آمریکایی‌ها و متحدانشان در ناتو برای جلوگیری از پیشرفت بیداری اسلامی در سایر نقاط جهان اقداماتی انجام دادند. تلاش آنها در دو جهت متمرکز شد؛ اول ساقط کردن حکومت لیبی و در درجۀ بعد برکناری بشار اسد. قذافی چون پشتوانه داخلی و خارجی نداشت به‌سرکردگی آمریکا و همراهی فرانسه و انگلیس به لیبی حمله شد و وی را کشتند و عملاً لیبی را به سه قسمت تجزیه کردند: طرابلس، در غرب لیبی، بن‌غازی در شرق و سرت در میانه آن کشور.

این کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل به  مرور نقش غلط ترکیه و همراهی این کشور با سیاست‌های آمریکا و انگلیس و فرانسه در لیبی پرداخت و گفت: نکته تأسف‌بار این است که حکومت ترکیه برای این که از این میراث باقی‌مانده از تلاش بیگانه در تجزیه لیبی عقب نماند به مجموعه تحت اشراف آمریکا پیوست و شروع به موضع‌گیری و اقدام به حمایت از بخشی از تجزیه‌­گران در لیبی کرد و عملاً آن زمان به‌یاد داریم که هواپیماهای آمریکا و انگلیس از پایگاه‌های ازمیر و اینجرلیک برمی‌خاستند و لیبی را بمباران می‌کردند.

ولایتی گفت: بعد از ماجرای لیبی، نوبت به سوریه رسیده بود.
وی دراین‌باره توضیح داد: قبل از این حوادث، ترکیه چنان به سوریه نزدیک شد که جلسات مشترک هیئت دولت دو کشور در دمشق و غازی انتب متناوباً تشکیل می‌شد، اما ادعای آمریکا در سوریه این‌چنین بود که چون بشار اسد در سوریه دموکراسی را ایجاد نمی‌کند باید ساقط شود.

وی ادامه داد: حکومت­گران مؤثر در آمریکا نوعاً تفکرشان براساس تحلیل‌های احمقانه است و گمان می‌کنند با تبلیغات می‌توان افکار عمومی جهان را تغییر داد، امّا این سؤال منطقی و همیشگی از سوی افکار بین‌المللی وجود دارد که؛ آیا حکومت­‌هایی که کاملاً تسلیم آمریکا هستند، همگی طرفدار دموکراسی هستند؟ و این نوع تمسک‌های آنها برای توجیه این قبیل اقداماتشان را به‌سخره می­‌گیرند. آمریکایی­‌ها با این استدلال­ها با یک ائتلاف فرمایشی به سوریه حمله کردند و گروههای تروریستی را در آن کشور فعال نمودند. اصحاب سیاست به‌خاطر می‌آورند در مناظره‌­های دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، او به‌صراحت به خانم کلینتون (یعنی دموکرات‌ها) گفت؛ "شما در سوریه و عراق داعش را به وجود آوردید". آنچه مورد تأسف است این است که ترکیه نیز ناگهان 180 درجه تغییر مسیر داد و اصلاً قضیه تشکیل هیئت دولت مشترک دو کشور را به فراموشی سپرد و مدعی شد که سوریه حقوق اقلیت‌ها را رعایت نمی‌کند و همانند کاری که در لیبی انجام داده بود در سوریه تکرار کرد.

امید داشتیم هاکان (وزیر خارجه ترکیه) اشکالات سیاست خارجی ترکیه را برطرف کند

مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل با بیان اینکه مردم ترکیه مسلمانانی مؤمن، بدون افراط و تفریط و از جمله ملت­هایی هستند که خدمات عظیمی به اسلام کردند و حساب آنها جداست، تصریح  کرد: آنچه در قلب این مردم مؤمن می‌گذرد همان است که مرحوم اربکان در عمل به آن پایدار بود. این بنده با مرحوم اربکان و یارانش چون آقای عبدالله گل و آقای اردوغان در زمان حکومت اربکان تماس‌هایی داشتم و می­‌دانم که چه خدمات بزرگی این رجال سیاسی مؤمن و فارغ التحصیلان مدرسه امام خطیب به احیای اسلام سرکوب‌شده در آن کشور کردند، ولی اکنون این نوع کارها در حوزه سیاست خارجی ترکیه بروز می‌کند و زائده‌های ضداسلامی با اعمالی که موجب هتک حرمت اسلام است مرتکب می‌شوند و طوری عمل می‌کنند که روی خوارج و قرمطی‌ها را سفید کرده‌اند.

ولایتی خاطرنشان کرد: ما امید داشتیم که آقای هاکان که فردی باتجربه در حوزه اطلاعات و سیاست خارجی است، این نوع اشکالات را برطرف کند، اما گمان نمی­‌کردیم که ترکیه با سابقه طولانی در اسلام و داشتن بزرگان و عرفای بزرگ در چاله‌ای که آمریکا و صهیونیست‌ها درست کرده‌اند، بیفتد. انسان به شگفتی می‌آید که مردم ترکیه که با ایمانی راسخ از ابتدای اسلام تابه‌حال پای اسلام ایستاده­‌اند، چنین اعمالی به نام آنها انجام شود. زمانی جمعی از صهیونیست­ها نزد سلطان عبدالحمید عثمانی آمدند و درخواست خرید فلسطین را برای اسکان یهود داشتند، وی جمله­‌ای تاریخی داشت که گفت: «ما ندیدیم که کسی را که هنوز زنده است، کالبدشکافی کنند».

وی در ادامه سخنان خود راجع به مسائل امروز سوریه گفت: آمریکا، صهیونیست‌ها و کشورهای منطقه اعم از عرب و غیرعرب باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران تا آخر از حکومت سوریه حمایت خواهد کرد.

ولایتی اضافه کرد: امروز حامیان سوریه بیش از سال 2011(شروع جنگ در سوریه) هستند. غیر از ایران، روسیه، حزب‌الله لبنان ـ که امروز قوی‌تر از هر زمان دیگری می‌باشد ـ و حشد شعبی عراق ـ که نیرویی شگفت­‌آفرین است ـ و حوثی­‌های قهرمان یمن و فلسطینیان عزیز همگی متحداً از تمامیت ارضی سوریه و حکومت کنونی حمایت می‌کنند.

مشاور بین‌الملل مقام معظم رهبری در پایان سخنان خودش و در نصیحتی به ترامپ، گفت که او باید بداند که حاکمیّت در حال زوال دموکرات‌ها هنری در ارتقای سیاست آمریکا در جهان ندارد و تنها کاری که می‌کند آتش‌افروزی در جای جای جهان است و اگر در نقطه­‌ای از جهان آتش جنگ برخاست به‌جای خاموش‌کردنش به‌روی آن روغن می‌ریزند و او {ترامپ} اگر بخواهد در دورۀ مدیریت جدید خود مدبّرانه عمل کند خوب است که از دوره اول حاکمیّت خود بر آن کشور پند بگیرد و مطمئن باشد که امروز شرایط جهان سخت­‌تر از دوره قبلی وی است و هیچ کشور مستقلی با ارعاب و تهدید ترامپ از میدان به‌در نخواهد رفت.