در پی اعلام حکومت نظامی از سوی رئیسجمهور کره جنوبی، مقامات آمریکایی از ناهماهنگی اطلاعاتی و غافلگیری ابراز نگرانی کرده و بر تعامل دیپلماتیک و حل مسالمتآمیز اوضاع تاکید کردند.
به گزارش ایرنا، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پی تحولات در کره جنوبی و اعلام حکومت نظامی از سوی رئیس جمهور این کشور اعلام کرد: ایالات متحده آمریکا از اقدام رئیس جمهور کره جنوبی از قبل، مطلع نبوده است.
«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه دولت بایدن روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران در واشنگتن دی سی تایید کرد که به ایالات متحده آمریکا «از قبل اطلاع داده نشده بود» که یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی، حکومت نظامی اعلام خواهد کرد.
پاتل تاکید کرد که دولت ایالات متحده آمریکا "به تلاش برای تعامل با همتایان خود، هم در ایالات متحده و هم در سئول ادامه می دهد." اما جزئیات بیشتری در مورد تعامل دیپلماتیک ارائه نکرد.
او تصریح کرد: «آنچه در حال حاضر روی آن متمرکز شدهایم، ادامه جمعآوری حقایق و نظارت بر اوضاع از نزدیک است و انتظار داریم که این مساله به طور کامل به صورت مسالمتآمیز و مطابق با حاکمیت قانون حل شود».
او تاکید کرد: «ما میخواهیم این موضوع به صورت مسالمتآمیز و مطابق با حاکمیت قانون حل شود و مطمئناً رأیگیری قانونگذاران مطابق با قوانین این کشور است.»
پیش از این، «کرت کمپبل» معاون وزیر امور خارجه آمریکا در مراسمی در وزارت امور خارجه این کشور گفت: آمریکا "با نگرانی شدید" تحولات کره جنوبی را دنبال می کند. «رئیسجمهور، مشاور امنیت ملی، وزیر امور خارجه آمریکا، همگی در جریان تحولات قرار گرفتهاند و در در حال ارزیابی وضعیت هستند.»
کمپبل گفت که آمریکا به دنبال تعامل با همتایان کره جنوبی «در هر سطحی، چه در واشنگتن و چه در سئول» است. « من می خواهم تأکید کنم که اتحاد ما با کره جنوبی قاطع است و ما در زمان بحران در کنار کره جنوبی هستیم.»
این مقام وزارت خارجه آمریکا افزود: «همچنین میخواهم تاکید کنم که ما انتظار داریم که هرگونه اختلاف سیاسی به صورت مسالمت آمیز و مطابق با حاکمیت قانون حل و فصل شود.»
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا که در حال حاضر به آنگولا سفر کرده، هنوز به طور مستقیم در مورد اعلام حکومت نظامی یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی و تحولات این کشور، اظهار نظری نکرده است.
شبکه خبری سی ان ان آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی اعلام کرد: با توجه به این شرایط فوقالعاده و اتحاد نزدیک بین آمریکا و کره جنوبی، برخی مقامات در داخل دولت آمریکا از سکوت بایدن ابراز تعجب کردهاند.
یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا به سی ان ان گفت که سکوت دولت آمریکا "بسیار وحشتناک" است. با این حال، وی خاطرنشان کرد که غافلگیری می تواند عاملی در تاخیر در ارتباطات باشد.
سی ان ان ادامه داد: به نظر می رسد بسیاری در دولت بایدن از تحولات غافلگیر شده اند. یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا گفت: "ما به طور جدی نگران تحولات، هستیم."
رئیسجمهور کرهجنوبی، امروز سهشنبه سیزدهم آذر ۱۴۰۳ در یک سخنرانی زنده تلویزیونی در این غول اقتصادی شرق آسیا حکومت نظامی اضطراری اعلام کرد. در پی این اقدام ارتش ورودی پارلمان را مسدود و فعالیت نهاد قانونگذاری و احزاب را ممنوع کرد.