علی پیرجاهد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: در انقلاب و در هشت سال دفاع مقدس جامعه روستایی و عشایری هر کدام به نوعی دین خود را به نظام اسلامی ادا کردند اما جامعه عشایر در ادوار گذشته و در تاریخ معاصر تمام قدرت و توان خود را برای اعتلای نظام جمهوری اسلامی گذاشته است.
وی با بیان اینکه دولتها نیز قدرت نظامی، اقتصادی، معیشتی و تجارت خود را از عشایر گرفتهاند، تصریح کرد: اگر زمانی در دولتها نیاز به حضور نیروی انسانی بود، با تکیه بر قدرت جسمانی و مسلح بودن عشایر این نیازمندی جبران شده و عشایر همواره در خط مقدم خدمترسانی به دولت قرار داشتند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل با بیان اینکه عشایر از بعد جانی و مالی همواره پشتیبانی نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است، گفت: 168 شهید جامعه عشایر نشان از ایثار، گذشت و بزرگمنشی این جامعه دارد که امروز باید این بعد از خودگذشتگی عشایر در جامعه تبیین شود.
پیرجاهد پشتیبانیهای مالی عشایر در بعد از انقلاب و دوران دفاع مقدس را یادآور شد و افزود: هنوز هم که هنوز است بعد از گذشت 46 سال از انقلاب صبحت از قدرت طوایف و عشیرههای مختلفی است که در هشت سال دفاع مقدس برای انقلاب سنگ تمام گذاشته و نقش آنها را نمیتوان در انقلاب اسلامی انکار کرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امروز هم عشایر در حوادث و بلایای طبیعی همچون سیل و زلزله دستگیر مردم کشور است و این را به عینه در سیل لرستان و زلزله کرمانشاه مشاهده کردیم.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل نقش عشایر را در حمایت از جبهه مقاومت، اقتصاد مقاومتی، جنگ اقتصادی و تأمین امنیت غذایی بسیار مهم ارزیابی کرد و ادامه داد: امروز اگر ادعا میکنیم که در مقابل تحریم دشمنان ایستادگی کردهایم، باید نقش پررنگ تولیدکنندگی عشایر را نیز یاد کنیم که توانستهاند با بخشهای مختلف تولیدی کشور و استان را در ابعاد مختلف به خودکفایی برسانند.
پیرجاهد عشایر استان را سومین ایل کشور اعلام کرد و یادآور شد: ایل شاهسون اردبیل در 651 هزار و 745 مراتع ییلاقی و قشلاقی حضور دارند که از نظر مرتع و مساحت رتبه چهارم کشوری، از نظر دامی رتبه پنجم و از نظر جمعیت انسانی رتبه هشتم جمعیت عشایر کشور را به خود اختصاص دادند.
وی اضافه کرد: عشایر اردبیل نزدیک به 20 هزار خانوار عشایری هستند که در 572 قشلاق و 45 طایفه زندگی میکنند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل از تولید 10 هزار و 500 تن گوشت قرمز، پرورش یک میلیون و 250 هزار رأس دام، تولید 43 هزار و 500 تن شیر، تولید 5400 تن پنیر، یکهزار و 500 تن پشم، 23 هزار متر مربع صنایع تولیدی و محصولات باغی را از تولیدات عشایر در استان اعلام کرد و گفت: سالانه عشایر استان اردبیل 10 هزار میلیارد تومان برای این استان ثروتآفرینی میکنند.
پیرجاهد با اشاره به اینکه امروز هر آلاچیق عشایر یک سنگر تولید و یک شهرک صنعتی کوچک است، تصریح کرد: پرچم تولید در جامعه عشایر بالا است و همچنان که در دوران دفاع مقدس با حراست و حفاظت از مرزها اجازه تجاوز دشمن را به کشور ندادند، اکنون نیز در سنگر تولید ایران را به مرز خودکفایی رساندهاند.
وی تولید ثروت در جامعه عشایری را به مثابه اقتصاد مقاومتی اعلام کرد و افزود: گرچه امروز بسیاری از ارزشها، الگوها و ذائقهها به دلیل جنگ نرم دشمنان از بین رفته اما عشایر با حفظ هویت و اصالت فرهنگی خود تلاش کرده تا ذات خود را حفظ کرده و امروز عشایر الگوی موفقی از جوانی جمعیت در کشور محسوب میشوند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل با تاکید بر اینکه فرهنگ عشایری باید در استان اردبیل حفظ و حراست شود، خاطرنشان کرد: عموم رسانهها و فضای مجازی باید تلاش کنند تا فرهنگ زندگی عشایر را برجسته کرده و با معرفی این فرهنگ بزرگ در کشور به حفظ و حراست از جامعه عشایر اهتمام کنیم.
پیرجاهد سه شاخصه تعریف عشایری شامل انتصاب یک ایل، اتکا به دامداری و کوچرو بودن را یادآور شد و اضافه کرد: تمام عشایر ما در ییلاق و قشلاق حضور دارند اما برخی ملاحظات سبب شده تا به دلیل مسئولیت در ییلاقات و قشلاقات، بخشی از زندگی عشایر آسیب ببیند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل مشکل اساسی عشایر را نبود زیرساختها به ویژه برق و آب شرب پایدار اعلام کرد و ادامه داد: در حال حاضر از 572 قشلاق عشایری اردبیل، 26 قشلاق فاقد برق است که تلاش میکنیم با تأمین زیرساختها، برق جامعه عشایر را به طور کامل تأمین کنیم.
انتهای پیام/132/.
∎