شناسهٔ خبر: 70090603 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

بررسی سیگنال‌های همتی؛ زمان اصلاحات اقتصادی فرا رسید

عبدالناصر همتی حالا در میانه میدان اقتصاد ایستاده و همان‌طور که دیروز اعلام کرد، چهل سال است که اقتصاد درس می‌دهد و در سمت‌های مختلف بوده، پس به دنبال اصلاحات بلندمدت است نه مُسکن کوتاه‌مدت و معتقد است باید ریشه اصلی تورم را حل کنیم و جلوی رانت را بگیریم.

صاحب‌خبر -

همتی، روز گذشته به یکی از مهمترین معضلات این روزهای کشور یعنی بنزین اشاره کرده و گفته دیگر وقت اصلاحات رسیده است و یک بار برای همیشه باید به سمت اصلاح ناترازی‌ها برویم. 

به گزارش هم میهن، وزیر اقتصاد دولت مسعود پزشکیان؛ که در سه سال گذشته در فضای مجازی بارها بر سیاست‌های اقتصادی دولت پیشین تاخته بود، این روزها تک‌تک مشکلات اقتصادی را بیان می‌کند و روند درمان این بیمار ضعیف را آغاز کرده است و این می‌تواند شروع اصلاحات اقتصادی دولت چهاردهم باشد. 

همتی، روز گذشته به یکی از مهمترین معضلات این روزهای کشور یعنی بنزین اشاره کرده و گفته دیگر وقت اصلاحات رسیده است و یک بار برای همیشه باید به سمت اصلاح ناترازی‌ها برویم. او البته این را نیز عنوان کرد که هروقت درباره اصلاح ناترازی بنزین حرف زده می‌شود عده‌ای می‌گویند که می‌خواهند بنزین را گران کنند، اما او گفته: «امروز قاچاق بنزین وحشتناک است و از سوی دیگر مجبور به واردات بنزین هستیم و هیچ منطقی این را قبول نمی‌کند و تازمانی که وزیر دولت چهاردهم هستم تلاش می‌کنم جلوی قاچاق و رانت را بگیرم.» 

عبدالناصر همتی حالا در میانه میدان اقتصاد ایستاده و همان‌طور که دیروز اعلام کرد، چهل سال است که اقتصاد درس می‌دهد و در سمت‌های مختلف بوده، پس به دنبال اصلاحات بلندمدت است نه مُسکن کوتاه‌مدت و معتقد است باید ریشه اصلی تورم را حل کنیم و جلوی رانت را بگیریم. او اعلام کرده که پارسال به علت چندنرخی بودن ارز، ۱۷۰۰ هزار میلیارد تومان رانت توزیع شده است و در دو سال گذشته بیش از یک‌هزار همت کسری عملیاتی بودجه بوده است و ریشه تورم و چاپ پول را باید در ناترازی و کسری بودجه یافت. 

اینکه تیم اقتصادی دولت چقدر می‌تواند اصلاحات اقتصادی را پیش ببرد به زمانی به اندازه عمر یک دولت نیاز دارد، پس باید فعلاً منتظر بمانیم. عبدالناصر همتی چند شب پیش نیز در یک برنامه تلویزیونی به مشکلات پیش روی اقتصاد ایران پرداخت و عنوان کرد که دولت مرحوم رئیسی در یک سال گذشته تنها حدود ۷۰۰ میلیون دلار جذب سرمایه‌گذاری خارجی داشته که نسبت به ظرفیت کشور بسیار کم است چراکه کشورهایی مثل ترکیه و عربستان سال گذشته ۱۰ تا ۱۲ میلیارد دلار جذب سرمایه خارجی داشتند. 

او آمار داده که در دو سال و هشت ماه گذشته کل سرمایه خارجی جذب‌شده در کشور ما ۲/۱ میلیارد دلار بوده، بنابراین در جذب سرمایه موفق نبودیم اما امیدواریم با تجهیز امکانات و پیگیری‌ها در این حوزه اقدامات مثبتی انجام شود البته به این معنا نیست که الان می‌توانیم خیلی موفق شویم؛ چون به‌هرحال محدودیت تحریم و FATF را داریم اما تلاش‌مان را می‌کنیم و برنامه‌هایی داریم تا به یک رقم بهتری برسیم. 

وزیر اقتصاد همچنین گفته امسال آخرین سال بنگاه‌داری بانک‌ها است و بنگاه‌های بانکی همه در یک هلدینگ تجمیع و در بورس فروخته خواهد شد. او همچنین این اطمینان را به فعالان بازار سرمایه داد که از بورس حمایت خواهد کرد کما اینکه در روزهای گذشته بازار سرمایه ۱۶ درصد رشد داشته است. او درباره اقدامات وزارت اقتصاد در این باره گفت: «یکی از اقدامات مهمی که در وزارت اقتصاد آغاز کرده‌ایم، تأمین مالی در زنجیره تولید به پشتوانه اسناد اعتباری در بورس کالا بوده است. 

با استفاده از اسنادی مانند «اوراق گام»، «ال. سی داخلی» و «برات الکترونیکی» در بورس کالا، تامین مالی زنجیره تولید محقق می‌شود. به تدریج فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران خواهند دید که با استفاده از این اسناد اعتباری، زمینه‌های خوبی برای تامین مالی آن‌ها و رشد تولید فراهم شده است. » وزیر اقتصاد از شرایط سخت نیز گفته، مانند اینکه حتی با پذیرش پالرمو و CFT هم مشخص نیست آیا اجازه خروج کامل ایران از لیست سیاه را بدهند.

برچسب‌ها: