مجتبی رهدور در گفتوگو با خبرنگار مهر، در تشریح جزئیات این خبر اظهار کرد: در طرح واکسیناسیون، علیه بیماری مشترک هاری، ۳۸ قلاده سگ صاحبدار و نگهبان گله در مناطق روستاهای بمانی، پاتل، واداشت، کندال و گهردو تحت پوشش واکسیناسیون هاری در جمعیت سگهای صاحبدار قرار گرفتند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سیریک بیماری هاری را یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان عنوان کرد و افزود: هاری توسط ویروسی ایجاد میشود که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر گذاشته و التهاب مغز یکی از عوارض اصلی آن است که سگهای خانگی، گربهها و خرگوشها و حیوانات وحشی مانند راسوها، خدنگ خاکستری یا رجگوک و خفاشها میتوانند این ویروس را از طریق گزش و خراش به انسان منتقل کنند.
رهدور وجود علائم غیر عادی در رفتار سگ و دیگر پستانداران به خصوص رجگوک را مثل گوشهگیری، چشمهای از حدقه بیرون زده، ریزش بزاق، بی میلی به غذا، ترس از آب و نور، حملههای غیرقابل کنترل و در نهایت فلجی و مرگ را از نشانههای بیماری هاری برشمرد، و افزود: خوشبختانه طی سال جاری مورد مثبت بیماری هاری در جمعیت دامها و سگهای این شهرستان مشاهده نشده است.
وی تصریح کرد: با توجه به ماهیت بهداشت عمومی و مشترک بودن بیماری هاری از دامداران و روستاییان درخواست میشود با اکیپهای مایه کوب دامپزشکی در برنامه واکسیناسیون علیه بیماری هاری همکاری کنند و ضمن رعایت اصول امنیت زیستی در دامداریها از تماس سگها و سایر حیوانهای حیات وحش با دامهای اهلی جلوگیری کنند.
رهدور همچنین از جمله اقدامات دیگر دامپزشکی سیریک در جهت مقابله با بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان را برگزاری دوره آموزشی و ترویجی برای گروههای مختلف بهرهبردار و دامداران به منظور اطلاع رسانی و افزایش آگاهی در سطح روستاهای مختلف شهرستان دانست و بیان کرد: با توجه به پراکندگی زیست حیوانات وحشی در روستاها و کوههای سیریک، امکان واکسینه کردن آنها وجود ندارد و تنها راه واکسینه کردن حیوانات اهلی است.
وی با بیان اینکه هاری از بیماریهای پر خطر است، افزود: شهروندان در مناطق مختلف شهر و روستا وجود هرگونه علائم و رفتار غیرعادی در حیوانات خود را میتوانند به اداره دامپزشکی شهرستان و یا مراکز درمانی جهت رسیدگی در اسرع وقت اطلاع دهند.
رئیس اداره دامپزشکی سیریک ادامه داد: اگر حیوان هار یا مشکوک به هاری انسان را گاز بگیرد، اولین کاری که باید به سرعت انجام شود، شست و شوی محل گاز گرفتگی با آب و صابون فراوان و به مدت چندین دقیقه است و سپس با مراجعه به نزدیک ترین مرکز بهداشت محل سکونت اقدام به واکسیناسیون بیماری هاری است.