سال ۱۳۹۲ در متنی با تیتر «مروری تاریخی بر جنگ 33 روزه از ابتدا تا انتها / پاسخ سید حسن نصرالله به این سؤال که اگر حزب الله حجم عکسالعمل اسرائیل را میدانست آیا کاری میکرد که جنگ آغاز شود؟»، جملهٔ مهمی از او منتشر شده بود.
سیدحسن نصرالله در تابستان امسال در لبنان با حملهٔ هوایی اسرائیل به شهادت رسید.
رجانیوز که آن سال ترجمه بخش جنگ 33 روزه از کتاب «سپاهیان خدا» نوشتهٔ نیکولاس بلانفود را به صورت سریالی منتشر میکرد، در بخش ششم آن نوشت:
«شبیه هیئت وینوگزاد، هیئتی در لبنان تشکیل نشد. با وجود اینکه منتقدان حزب الله در خلال خود جنگ سکوت اختیار کرده بودند، قطعاً متوجه شدند که باید حزب الله را به واسطهٔ اینکه باعث شده جنگی راه بیفتد که در آن حدود 1200 لبنانی کشته شده و خساراتی به قیمت چند میلیادر دلار برای لبنان به وجود بیاید، مورد مؤاخذه قرار دهند.
سید حسن نصرالله هم دو هفته بعد از اتمام جنگ طی یک مصاحبهٔ تلویزیونی به این برداشت اعتراف کرد و گفت که اگر فرماندهان حزب الله میدانستند که این احتمال (ولو یک درصد) وجود دارد که اسرائیل در پاسخ به عملیات حزب الله چنین عکس العملی نشان میدهد، از همان اول با آن عملیات موافقت نمیکردند.
البته سید حسن نصرالله در عین حال یک روایت دیگر را هم با دقت مطرح کرد که در آن، خطای حزب الها در اینکه مسبب شروع جنگ شده تبدیل میشد به یک فرصت چرا که اسرائیل تصمیم قطعی داشت به لبنان حمله کند و حزب الله توانست با آن کارش [به صورت ناخواسته] اسرائیل را مجبور کند که پیش از رسیدن موعدش وارد جنگی با لبنان شود که در هر حال قصد قطعی داشت آن را علیه لبنان به راه بیندازد. جنگی که اگر در ماه جولای [مرداد] رخ نمیداد، انتظار میرفت در سبتامبر [شهریور] یا اوکتوبر [مهر] رخ دهد.
سیدحسن نصرالله مطرح کرد که اسرائیل طرحهایی آماده کرده بود تا ضربهای سهمگین به لبنان وارد کند که شامل هجوم زمینی به جنوب لبنان، پیاده سازی نیرو از طریق دریا در مدخل رود لیتانی و هجومهای موشکی و هوایی ضد ضاحیه جنوبی بیروت و دشت بقاع میشد و گفت: «این طرح اسرائیلیها بود. و آنچه در روز 12 جولای [روز عملیات اسیرگیری توسط حزب الله] رخ داد، عنصر غافلگیری را از دست اسرائیلیها خارج کرد، بعد از اسیرها و کشتهها و زخمیهایی که دادند. … ما آماده جنگ (اگر رخ میداد) بودیم و در نتیجه، عنصر غافلگیری [که برای موفقیت طرح اسرائیلیها خیلی مهم بود] از دستشان رفت.»
قاعدهٔ مردمی حامی حزب الله تفسیر سید حسن نصرالله را پذیرفتند. باید به این افزود که دبیرکل حزب الله تأکید کرد که این مشیت الهی بود که اسرائیل را مجبور کرد پیش از زمان مورد نظر خودش وارد جنگ شود.
حزب الله پیروزی در این جنگ را «نصراً من الله» [یاریای از جانب خدا] نامید [نامی که تا امروز هم برای آن پیروزی استفاده میشود] و بدین ترتیب بین اسم دبیرکل حزب و اسم این پیروزی، جمع کرد.»
انتهای پیام