شناسهٔ خبر: 70087729 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

حکومت‌نظامی اضطراری در کره‌جنوبی

دنیای اقتصاد: «یون سوک یول»، رئیس‌جمهور کره‌جنوبی، با متهم کردن مخالفان به فعالیت‌های «ضد دولتی» در این کشور «حکومت نظامی اضطراری» اعلام کرد. وی عصر دیروز سه‌شنبه گفت که از طریق حکومت نظامی کشوری آزاد و دموکراتیک را بازسازی خواهد کرد. به گزارش الجزیره، «یون» در یک سخنرانی زنده تلویزیونی گفت: «برای محافظت از یک کره‌جنوبی لیبرال در برابر تهدیدهای نیروهای کمونیست کره‌شمالی و برای از بین بردن عناصر ضددولتی... من از این طریق حکومت نظامی اضطراری اعلام می‌کنم.» از زمان روی کار آمدن «یون» در سال۲۰۲۲، وی در تلاش برای پیشبرد برنامه‌های خود علیه پارلمانی بوده که تحت کنترل مخالفان بوده است.

صاحب‌خبر -

حزب محافظه کار «قدرت مردم» (حزب متبوع یون) همچنین بر سر لایحه بودجه سال آینده با «حزب دموکرات» دچار بن‌بست شده است. رئیس‌جمهور افزود: «مجلس ملی بودجه‌های ضروری برای عملیات ملی، پیشگیری از جرائم مواد مخدر و امنیت عمومی را به‌طور کامل قطع و کارکردهای اصلی دولت را تضعیف کرده است.» وی افزود: «این امر شهروندان ما را در حالت هرج‌ومرج قرار داده و کشور به پناهگاهی برای مواد مخدر تبدیل شده و امنیت عمومی در حال فروپاشی است.» یون همچنین درخواست‌ها برای تحقیقات مستقل درباره رسوایی‌های مربوط به همسر خود و مقامات ارشد دولت را رد کرده و رقبای سیاسی خود را مورد سرزنش‌های شدید قرار داده است. خبرگزاری «یونهاپ» کره‌جنوبی هم نوشت: «ورود و خروج از مجلس ملی به‌دلیل اعلام حکومت نظامی اضطراری ممنوع شده است.» رهبری حزب دموکرات این اقدام را «غیرقانونی» و «ضد مردمی» نامید. در روایت یونهاپ آمده است که رئیس‌جمهور کره‌جنوبی گفت: «این اقدام برای محافظت از کشور در برابر نیروهای کمونیست ضروری است.» این خبرگزاری همچنین گزارش کرد که «یون» شبانه یک جلسه اضطراری برگزار کرد و پس از جلسه مذکور خبر داد به‌علت تلاش‌ها برای انجام مراحل استیضاح علیه او، قدرتش محدود شده است. اخیرا تنش‌ها در شبه جزیره کره شدت گرفته است و دو کره همواره یکدیگر را تهدید می‌کنند.

پس از اقدامات تنش‌آمیز سئول و تهدید پیونگ‌یانگ توسط رئیس جمهور این کشور، کره‌شمالی، همسایه جنوبی خود را به‌عنوان «کشور متخاصم» معرفی کرد و گفت سئول دیگر شریک «اتحاد» به شمار نمی‌رود. به این ترتیب، کره‌شمالی به چندین دهه پیگیری این سیاست خاتمه داد و در این راستا به تنش‌آفرینی‌های سئول در کنار متحدانش به‌ویژه ایالات متحده و ژاپن اشاره داشت. سی‌ان‌ان هم در روایت خود افزود: یون اقدامات مخالفان را به‌عنوان «رفتار آشکار ضد دولتی با هدف تحریک شورش» توصیف کرد. وی همچنین مدعی شد که این اقدامات «امور دولتی را فلج کرده و مجلس ملی را به لانه جنایتکاران تبدیل کرده است.» او حکومت نظامی را به‌عنوان اقدامی ضروری برای ریشه‌کن کردن این «نیروهای بی‌شرمانه ضد دولت طرفدار شمال» توصیف کرد. رئیس‌جمهور کره‌جنوبی افزود: حزب دموکرات در تلاش است تا نظام لیبرال دموکراتیک را سرنگون کند. وی اعلام کرد: «مجلس ملی تبدیل به هیولایی شده است که لیبرال دموکراسی را تضعیف می‌کند و ملت در وضعیتی ناپایدار و در لبه سقوط قرار دارد.» وی به مردم اطمینان داد: «ما نیروهای ضددولتی را حذف خواهیم کرد و کشور را در اسرع وقت به حالت عادی برمی‌گردانیم.» وی ضمن آنکه اذعان کرد حکومت نظامی ممکن است باعث ناراحتی در میان مردم شود، اما وعده داد که برای به حداقل رساندن تاثیر آن بر مردم تلاش کند. ژنرال «پارک آن سو»، فرمانده حکومت نظامی، از ممنوعیت کلیه فعالیت‌های سیاسی «از جمله فعالیت‌های مجلس ملی، شوراهای محلی، احزاب سیاسی و انجمن‌های سیاسی، و همچنین مجامع و اعتراضات» خبر داد. در بیانیه ارتش آمده است که تمام رسانه‌ها تحت کنترل فرماندهی حکومت نظامی قرار خواهند گرفت. همچنین اعلام شد کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، از جمله پزشکانی که در حال حاضر در اعتصاب هستند، باید ظرف ۴۸ساعت به کار خود بازگردند وگرنه مجازات می‌شوند.

حکومت نظامی اضطراری در کره‌ جنوبی