به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دومین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم روز 22 آبان ماه به ریاست مسعود پزشکیان تشکیل شد. در این جلسه که دستور آن بررسی سیاست های مسدودسازی بود، رئیس جمهور ادامه فیلترینگ را با توجه به ایجاد نارضایتیهای عدیده برای مردم قابل قبول ندانست و به دبیر شورایعالی فضای مجازی دستور داد با تشکیل کارگروهی، به فوریت ابعاد مختلف این موضوع را بررسی و نتیجه نهایی را برای تصمیمگیری در جلسه آتی شورا ارائه کند.
محمدامین آقامیری دبیر شورای عالی فضای مجازی هم در پایان این نشست در تشریح جزئیات جلسه اعلام کرد طرح اجرایی وزارت ارتباطات درخصوص سیاست مسدودسازی مطرح شد و نهایتاً رئیس جمهور دستور داد که کمیته ای جهت کار کارشناسانه بر روی این طرح در مرکز ملی فضای مجازی تشکیل شده و طرح مذکور مورد ارزیابی دقیق قرار بگیرد و جمع بندی این کمیته، در جلسه آتی شورای عالی فضای مجازی مطرح شود.
از آن مقطع تاکنون مشخص نیست که چندبار این کمیته برگزار شده است؛ حتی وزیر ارتباطات هم در حاشیه جلسات هیئت دولت تنها به بیان کلیات بسنده کرده ولی می توان امیدوار بود که این مسئله در فضای کارشناسی و معقول و به دور از فضاسازی های سیاسی در حال بررسی از سوی دستگاه های مختلف باشد.
با اینحال، در روزهای گذشته برخی رسانه های اصلاح طلب در اقدامی عجیب اقدام به انتشار جزئیاتی از آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی کردند. یک روزنامه در گزارشی تفصیلی با عنوان «دو قطبی در شورا» جزئیات جلسه و همچنین نظرات اعضا را منتشر کرده است و مدعی شده که در این جلسه دوقطبی شدیدی بین موافقان و مخالفان رفع فیلترینگ ایجاد شده است.
این روزنامه حتی رای تک تک اعضا پیرامون فیلترینگ هم ذکر کرده و مدعی شده که دربرابر مخالفان و موافقان، گروه دیگری با منفعل عملکردن کار را برای پیشبردن طرح وزارت ارتباطات سخت کرده اند.
حال آنکه در جلسه اخیر شورای عالی مطابق خبر منتشره در سایت ریاست جمهوری و همچنین اظهارات شب گذشته رئیس جمهور در گفتگوی تلویزیونی درباره روند بررسی فیلترینگ، هیچ گونه اشاره ای به رای گیری نشده است.
این گزارش که در برخی رسانه ها هم بازتاب داشت، موجب شد تا یک سایت خبری براساس آن اطلاعات، اقدام به طراحی تصاویر اعضا در قالب مخالف و موافق کند و سعی در القای دوقطبی در صحن شورا پیرامون این مسئله داشته باشد.
بنظر می رسد یک جریان سیاسی برای ایجاد فضای رادیکال در کشور و جلوگیری از به نتیجه رسیدن کمیته فوق الذکر، به شیوه برخی کانالهای بدنام، به گزیده نویسی و یا انتشار مطالبی که نمی توان صحت و سقم آنها را تأیید کرد روی آورده تا جوّ جامعه را به سمت دوقطبی و تنش ببرند و حتی فعالیت کمیته ای هم که به دستور رئیس جمهور تشکیل شده با مشکل مواجه کنند.
در حقیقت رادیکال های این جریان، به جای کمک به حل مسئله به نفع مردم تلاش می کنند تا دوقطبی فیلترینگ و ضد فیلترینگ باقی بماند چراکه بنظر می رسد سود سیاسی آنها در این مسئله است و از همین منظر با ادعای انتشار جزئیات این جلسه که خلاف آئین نامه داخلی شورا هم هست(انتشار مشروح مذاکرات شورای عالی دارای طبقه بندی حفاظتی است) به استقبال شکاف در بین اعضای این نهاد رفته اند.
در کنار این رسانه ها، برخی چهره های اصلاح طلب و حتی منتسب به دولت نیز مانند علی ربیعی دستیار اجتماعی رئیس جمهور هم مدعی شده که در جلسات شورای عالی فضای مجازی تعدادی در برابر رفع فیلتر مقاومت می کنند و یا یکی از مسئولان نهاد ریاست جمهوری از برداشته شدن فیلترینگ در سه مرحله تا پایان سال خبر داده است. این درحالی است که هنوز هیچ خبر رسمی و معتبری درباره جزئیات جلسه کمیته منتشر نشده است اما عده ای حتی در بدنه دولت هم با دست فرمان رادیکال ها حرکت می کنند و این اظهارنظرها در نهایت نه به سود دولت خواهد بود نه مردم.
انتهای پیام/
∎