شناسهٔ خبر: 70085734 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی:

تحول واقعی در حوزه‌های علمیه نیازمند توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب است

حوزه/ عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، تحول در حوزه‌های علمیه را ضروری دانست و با اشاره به نقش گسترده‌تر روحانیت در دنیای پیچیده امروز، گفت: رهبر معظم انقلاب با نگاه جامع خود، تحول در حوزه‌ها را به‌عنوان نیاز اصلی امروز مطرح کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با حضور در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) مشهد، از بخش‌های مختلف این مرکز علمی بازدید و طی سخنانی در جمع طلاب این مدرسه، به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص تحول حوزه‌های علمیه اشاره کرد و اظهار داشت: رهبری معظم برای نخستین‌بار در دیدار جمعی از طلاب و فضلای قم، تهران و مشهد در سال ۱۳۸۶ موضوع تحول حوزه را مطرح فرمودند، ایشان با نگاه جامع و عمیق خود موضوع تحول در حوزه‌های علمیه را از نیازها و ضروریات بیان کردند.

وی توجه به نیازهای زمانه در آموزش‌های حوزوی را راهکارهای تحول حوزه خواند و با بیان اینکه برنامه‌های آموزشی حوزه باید با توجه به تحولات اجتماعی و سازگار با نیازهای جامعه بازنگری شوند، ابراز کرد: نقطه‌نظرات رهبری معظم انقلاب باید مورد توجه و تأمل جدی حوزه‌های علمیه قرار گیرد، بیانات و دیدگاه‌های معظم‌له بهترین نقشه راه برای حوزه‌های علمیه است که زمینه‌ساز تحول واقعی در این نهاد مهم دینی و فرهنگی می‌شود.

نقش‌آفرینی و تأثیرگذاری روحانیت در دنیای امروز

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی در ادامه به اهمیت نقش روحانیت در شرایط کنونی پرداخت و ادامه داد: در دنیای امروز، شرایط به‌طور قابل‌توجهی پیچیده‌تر از گذشته شده و در این میان، نقش روحانیت نیز به همان اندازه گسترده‌تر و مهم‌تر از قبل است، در گذشته مرتبه عالی روحانیت عمدتاً در قالب مرجعیت خلاصه می‌شد و وظیفه اصلی روحانیت، راهنمایی و بیان اعمال عبادی و شخصی مسلمانان بود.

وی ابراز کرد: امروز محدودیت فعالیت روحانیت تنها محدود به مسائل عبادی مسلمانان نیست، بلکه روحانیت اکنون با حضور فعال و گسترده‌تری در عرصه‌های مختلف داخلی و خارجی نقش ایفا می‌کند، بنابراین در این شرایط جدید مسئولیت روحانیت نیازمند توانمندی‌های عمیق‌تری است، زیرا تأثیرات و دایره اثرگذاری امروز به مراتب پیچیده‌تر و وسیع‌تر از گذشته است.

تولیت آستان قدس رضوی عنوان کرد: در گذشته، تنها مرحوم آیت‌الله بروجردی در هامبورگ مسجدی بنا کرده بود که به نوعی نماد فعالیت‌های مذهبی و فرهنگی در خارج از کشور بود و این امر تقریباً محدود به همین مورد می‌شد، اما امروز شاهد تحولات عظیمی در این زمینه هستیم، اکنون مراکز فرهنگی و حوزه‌های علمیه در بسیاری از نقاط جهان فعال هستند و فعالیت‌های مذهبی و دینی گسترش فراوانی یافته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی اظهار کرد: در شرایط کنونی، طلاب باید بیش از پیش خود را به سلاح تقوا، علم و دانش مجهز کنند، چرا که سؤالات و شبهات، همچون بارانی بر ذهن نسل جوان فرو می‌ریزد و وظیفه پاسخگویی و هدایت بر دوش طلاب و روحانیت است، طلاب جوان باید از بهترین لحظات عمر خود بهره‌برداری کنند و در مسیر علم و دانش گام بردارند.

رهبر انقلاب، شاخص جهت‌گیری‌ها در مسائل روز

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اهمیت برخورداری طلاب از قدرت تحلیل عمیق مسائل، اظهار کرد: طلاب در کنار تحصیل علم و دانش، باید حضوری فعال در مسائل سیاسی و اجتماعی داشته باشند و نسبت به آنها تحلیل دقیقی ارائه دهند، یک طلبه باید توانایی تحلیل جامع و دقیق داشته باشد و همواره جوانب مختلف موضوعات را بسنجند.

وی خاطرنشان کرد: در جهت‌گیری‌ها، شاخص تنها رهبر معظم انقلاب اسلامی است، دیروز شاخص امام خمینی(ره) بودند و سرانجام کسانی که از امام عبور کردند، قابل مشاهده است، امروز نیز شاخص رهبر معظم انقلاب هستند و هر کسی که از رهبری معظم عبور کند، به انحراف خواهد افتاد و در این مسئله شکی نیست.

«تبارشناسی» روحانیت؛ بازشناسی گذشته برای جهت‌دهی به آینده طلاب

عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان، با تأکید بر اهمیت مقوله «تبارشناسی»، ابراز کرد: توصیه بنده راه‌اندازی رشته‌ای تحت عنوان «تبارشناسی» در حوزه‌های علمیه است، هر گروه، جریان و حتی حکومتی تبار و هویتی دارد که به آن افتخار و آن را به جامعه منتقل می‌کند، این امر در حقیقت به نوعی یادآوری و بازشناسی گذشته و میراث یک جریان است که می‌تواند جهت‌دهنده به مسیر آینده باشد.

وی تصریح کرد: یکی از مقوله‌های بسیار مهمی که باید مورد توجه طلاب قرار گیرد، «تبار روحانیت» است، روحانیت به‌عنوان یک جریان فرهنگی و معنوی اصیل، تبار غنی و درخشانی دارد که متأسفانه گاهی مورد غفلت قرار می‌گیرد، در واقع این تبار نه‌تنها به گذشته‌ای پر افتخار اشاره دارد بلکه نقش کلیدی در شناخت وظایف و شکل‌دهی به ایفای وظایف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی طلاب در آینده ایفا می‌کند، از این رو آشنایی با تبار روحانیت برای طلاب امری ضروری است.

تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: طلاب باید پیش از ورود به دوران درسی، دوره‌ای پیش‌نیاز از «تبارشناسی روحانیت» را بگذرانند، چرا که انسان تا زمانی که از ریشه‌ها و هویت خود بی‌اطلاع باشد، نمی‌تواند به درستی نقشی که بر دوشش است را ایفا کند، در واقع، شناخت تبار و هویت فردی و اجتماعی، به فرد کمک می‌کند تا اهداف خود را روشن‌تر سازد و به مسئولیت‌های خود آگاه‌تر شود.

انتهای پیام. /