به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، سومین روز و ششمین جلسه علنی برای بررسی لایحه بودجه سال 1404 کل کشور امروز به ریاست محمد باقر قالیباف رئیس قوه مقننه تشکیل شد.
بنابراین گزارش نمایندگان از جلسه نوبت عصر روز یکشنبه وارد بررسی جزئیات لایحه بودجه شده و معافیت مالیاتی حقوق کارکنان تا 24 میلیون، کاهش 5 درصدی مالیات تولیدکنندگان، تعیین مالیات حقوقهای بیش از 24 میلیون، تعیین حقوق گمرکی 2 درصدی برای واردات اسباببازی، مشوقهایی برای ترویج فرزندآوری، مجوز مجلس برای دریافت 2 میلیارد یورو کمکهای بلاعوض بینالمللی، معافیت حقوق گمرکی واردات آمبولانس و همچنین مصوبهای برای خودکفایی در تولید گوشت قرمز از مهمترین مصوبات بودجهای نمایندگان در این جلسات بوده است.
همچنین موضوع واردات خودرو و گوشی همراه برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شده است تا بعد از بررسی بیشتر و رفع ایرادات به جلسه علنی بازگردد.
در جریان بررسی بودجه سال آینده در جلسه نوبت صبح امروز ، نمایندگان مجلس مصوباتی داشتند که در ادامه به آنها اشاره میشود:
با تصویب بند الحاقی 2 تبصره 2 لایحه بودجه 1404، به دولت مجوز انتشار 50 همت اوراق برای پرداخت مطالبات قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی داده شد.
همچنین با تصویب جزء 1 بند ب تبصره 2 لایحه بودجه 1404، نمایندگان ضمن تعیین منابع هدفمندسازی یارانهها، جریمهای برای معوقات گازبهای ناشی از پرداخت پس از موعد تعیین کردند.
در این نشست در ادامه بررسی لایحه بودجه 1404، بند ص تبصره 2 این لایحه درباره انتقال بدهی 2 سازمان و 2 شرکت به دولت، با تصمیم رئیس مجلس برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.
همچنین بند ع تبصره 2 این لایحه، مربوط به انتقال اموال صندوقهای بازنشستگی به تامین اجتماعی برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ارجاع شد.
بنابراین گزارش، در جریان بررسی بندی از لایحه بودجه 1404 درباره انتقال اموال و داراییهای صندوقهای بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی، محمدباقر قالیباف تاکید کرد که دولت برای انتقال اموال و داراییهای صندوقهای بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی لایحهای به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
رئیس مجلس همچنین در جریان بررسی بندی از لایحه بودجه 1404 در خصوص منابع حاصل از فروش نفت عنوان کرد: بند الف ماده یک قانون هدفمندی دولت را مکلف کرده است که تا پایان برنامه پنجم توسعه، قیمت فرآوردههای نفتی را به قیمت روی کشتی که در خلیج فارس است، قیمتگذاری کند.
وی تاکید کرد: اختیار تعیین قیمت بنزین و فرآوردههای نفتی در دست دولت است و مجلس به این موضوع ورود نخواهد کرد.
*واکنش نمایندگان به اظهارات بنزینی دولتیها
به گزارش تسنیم، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی لایحه بودجه 1404 ، بند ت تبصره 3 در بخش درآمدی لایحه بودجه درباره واردات فرآوردههای نفتی مورد بررسی قرار گرفت.
در بند ت تبصره 3 در بخش درآمدی آمده است:
بهمنظور تأمین فرآوردههای نفتی مورد نیاز کشور، به شرکتهای دولتی تابعه ذیربط وزارت نفت اجازه داده میشود با رعایت اصل پنجاه و سوم (53) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ضمن بهکارگیری راهکارهای بهینهسازی و کاهش مصرف نسبت به واردات، خرید و تهاتر فرآوردههای نفتی تا سقف ردیفهای در نظر گرفته شده اقدام کنند.
تعدادی از نمایندگان مجلس در این نشست در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1404 و بند مذکور نسبت به اظهار نظر رئیس جمهور در رسانه ملی پیرامون تاثیر مجلس در افزایش قیمت بنزین واکنش نشان دادند.
**جلسه عصر مجلس
علاوه بر این بهارستان نشینان در جلسه علنی نوبت عصر مصوباتی داشتند که در ادامه به بخشی از آنها میپردازیم:
* دولت مجاز به واردات، خرید و تهاتر فرآوردههای نفتی شد
نمایندگان مردم در مجلس در جریان بررسی لایحه بودجه سال 1404، دولت را مجاز به واردات، خرید و تهاتر فرآوردههای نفتی تا سقف ردیفهای در نظر گرفته شده کردند.
*مجلس نحوه برداشت حقالعمل جایگاههای سوخت را مشخص کرد
در ادامه جلسه نوبت دوم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز با اکثریت آرا نحوه برداشت حقالعمل جایگاههای عرضه فرآوردههای نفتی و CNG و LPG و یا سایر فروش داخلی فرآوردهها از محل سرجمع فروش سوخت را تعیین کردند.
*وزارت نفت به دریافت مابهالتفاوت خوراک پتروشیمیها مکلف شد
وکلای ملت همچنین وزارت نفت را مکلف به دریافت مابهالتفاوت خوراک پالایشگاهها و شرکتهای پتروشیمی کردند.
*نرخ برداشت آب از چاههای کشاورزی مشخص شد
در پایان جلسه نوبت دوم نیز مجلس در جریان بررسی بند (ب) تبصره (هفت) ماده واحده قانون بودجه نرخ برداشت آب از چاههای مجاز دارای کنتور و غیر کنتور و همچنین چاههای غیرمجاز را تعیین کردند.
**مجوز مجلس به سازمان محیط زیست برای دریافت کمکهای نقدی و غیر نقدی داخلی و خارجی
بهارستان نشینان در جلسه نوبت سوم مجلس و در جریان رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه 1404 کل کشور نیز با تصویب بند ث تبصره 7 این لایحه با عنوان «آب، کشاورزی و محیط زیست» به شرح زیر موافقت کردند:
«ث- در اجرای اصل پنجاهم قانون اساسی و تحقق مشارکت همگانی در حفظ محیط زیست به عنوان حق بین نسلی، سازمان حفاظت محیط زیست مجاز به دریافت کمکهای نقدی و غیرنقدی حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی تا سقف ردیف ..... برای توانمندسازی و اجرای برنامههای حفاظت محیط زیست، پایش و احیاء محیط زیست و نیل به محیط زیست مطلوب برای آحاد جامعه میباشد. به منظور ساماندهی و هدفمند نمودن منابع حاصل از اجرای این بند، هرگونه هزینه کرد توسط دستگاه اجرائی مربوط پس از تصویب در شورای برنامه ریزی و توسعه استان و درج در موافقتنامه انجام خواهد شد.»
بنابراین گزارش، در اصل 50 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران آمده است که «در جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میگردد. از این رو فعالیتهای اقتصادی و غیر آن که با آلودگی محیط زیست یا تخریب غیرقابل جبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.
*نرخ آببها در سال 1404 مشخص شد/ محاسبه مازاد الگوی مصرف با تعرفه دوبرابری
همچنین وکلای ملت در این جلسه با تصویب بند ت تبصره 7 این لایحه با عنوان «آب، کشاورزی و محیط زیست» موافقت کردند:
طبق این مصوبه، بر اساس بند «ت- وزارت نیرو از طریق شرکتهای آب و فاضلاب استانی سراسر کشور مکلف است علاوه بر دریافت نرخ آببها بهازای هر مترمکعب فروش آب شرب تا الگوی مصرف برای مشترکین خانگی (و تا ظرفیت قراردادی برای مشترکین غیرخانگی)، مبلغ دو هزار (2000) ریال و به ازای هر مترمکعب فروش آب شرب بالاتر از الگوی مصرف آب برای مشترکین خانگی (و بیشتر از ظرفیت قراردادی برای مشترکین غیرخانگی) مبلغ چهار هزار (4000) ریال از مشترکان خانگی و غیر خانگی دریافت و به حساب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید.
انتهایپیام/
∎