شناسهٔ خبر: 70080540 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: نامه‌نیوز | لینک خبر

گفت‌وگوهای راهبردی و امنیتی چین و آلمان در پکن

وزیر امور خارجه چین، در پکن میزبان همتای آلمانی خود برای برگزاری هفتمین دور گفت‌وگوهای راهبردی و امنیتی چین و آلمان بود که در این دیدار طرفین درباره مسائلی همچون جنگ اوکراین به تبادل نظر پرداختند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در پکن با آنالنا بربوک، همتای آلمانی خود برای برگزاری هفتمین دور گفت‌وگوهای راهبردی دیپلماتیک و امنیتی چین و آلمان دیدار کرد.

وانگ یی در این دیدار اظهار داشت: امسال دهمین سالگرد ایجاد روابط مشارکت راهبردی جامع بین چین و آلمان است و دو طرف باید گذشته را به‌خوبی مرور کرده و با دیدی مثبت به آینده بنگرند.

وی افزود: جهان امروز در حال تجربه تغییرات بی‌سابقه است و جامعه بشری با چالش‌های متعددی روبه‌روست؛ عواملس چون عدم اطمینان، بی‌ثباتی و پیش‌بینی‌ناپذیری به طور چشمگیری افزایش یافته است.در چنین شرایطی، کشورها به‌ویژه قدرت‌های بزرگ باید ثبات خود را حفظ کنند و روابط میان قدرت‌های بزرگ باید پایدار بماند.

وانگ یی تأکید کرد: سیاست چین در قبال آلمان همواره ثابت و پیوسته بوده است و در طول 52 سال از برقراری روابط دیپلماتیک، آلمان را به‌عنوان شریک مهم همکاری در نظر گرفته است. اختلافات نباید مانعی برای همکاری باشد و اختلاف نظرها نباید بهانه‌ای برای تقابل شوند.

وزیر امور خارجه آلمان تأکید کرد: آلمان اهمیت زیادی برای روابط با چین قائل است و به‌طور قاطع به سیاست "چین واحد" پایبند است. در دنیای ناآرام امروز، گفت‌وگوی صریح و تقویت ارتباطات راهبردی با چین برای حفظ جهت‌گیری صحیح روابط دوجانبه ضروری است و می‌تواند به صلح و ثبات جهانی کمک کند.

آنالنا بربوک در ادامه ضمن اشاره به جنگ اوکراین و روسیه خاطر نشان کرد: این جنگ که بیش از 1000 روز به طول انجامیده، بر جهان تأثیر گذاشته و نقش ارتش کره شمالی در میدان جنگ و استفاده از پهپادهای ساخته شده در چین در این درگیری وضعیت را وخیم تر کرده است.

وی تصریح کرد: من امروز در پکن برای ترویج یک روند صلح عادلانه حضور دارم، زیرا ما دیدگاه‌ها و نقش‌های متفاوتی داریم.پهپادهای ساخته شده در چین و ارتش کره شمالی که به مرکز اروپا حمله می‌کنند، در حال نقض منافع امنیتی اصلی اروپا هستند.

چین در قبال جنگ اوکراین همواره موضع خنثی خود را اعلام کرده و بیان کرده که برخلاف آمریکا و کشورهای غربی، به هیچ یک از طرفین کمک‌های تسلیحاتی کشنده ارائه نمی‌دهد. با این حال، چین همچنان یک هم‌پیمان سیاسی و اقتصادی نزدیک روسیه است و کشورهای عضو ناتو چین را به عنوان "عامل تعیین‌کننده" جنگ معرفی کرده‌اند، در حالی که پکن هرگز این جنگ را محکوم نکرده است.

در این دیدار طرفین همچنین درباره پرونده خودروهای برقی چین در اتحادیه اروپا به بحث و گفتگو پرداختند. آنالنا بربوک در این باره بیان کرد: چین برای تولیدکنندگان خودروسازی آلمان و دیگر غول‌های صنعتی، به عنوان یک بازار کلیدی شناخته می‌شود.

وی تأکید کرد: ما از چین می خواهیم تا به مسائل مالیاتی و تعرفه‌های اضافی بر خودروهای الکتریکی چینی با اتحادیه اروپا به طور سازنده برخورد کند.محیط رقابتی عادلانه، رقابت منصفانه و شرایط بازار متقابل حیاتی هستند.

وانگ یی در پاسخ به صورت کلی بیان کرد: تعرفه‌های ضد یارانه اتحادیه اروپا بر خودروهای الکتریکی چینی مغایر با اصول رقابت منصفانه و تجارت آزاد است.

با توجه به موارد مورد بحث در دیدار اخیر این دو مقام وزارت خارجه، به نظر می رسد اختلافات فعلی میان دو کشور همچنان درحال افزایش بوده  و ظاهراً هیچ یک از طرفین قصد جدی و عملی برای کاهش این اختلافات نیافته اند.

 

آنچه دیگران می خوانند
  • نخستین فیلم و عکس از حادثه سقوط هواپیمای ارتش

  • تصاویری از محل سقوط یک فروند هواپیمای شکاری | دو خلبان شهید شدند

  • آغاز فروش ویژه شب یلدا سایپا با شرایط استثنایی | ثبت‌نام 3 محصول پرفروش سایپا با قیمت عالی در سایت زیر + آدرس سایت

  • آغاز واریز سود سهام عدالت 1403 | عیدی 1 میلیون و ۳۸۵ هزار تومانی پزشکیان در شب یلدا

  • برنامه اجرایی دولت برای افزایش قیمت بنزین اعلام شد

کلیک کنید
  • نخستین فیلم و عکس از حادثه سقوط هواپیمای ارتش

  • برنامه اجرایی دولت برای افزایش قیمت بنزین اعلام شد

  • فوری| جزئیات جدید افزایش قیمت بنزین در دولت

  • یارانه نقدی و خبر مهم از حذف یارانه بگیران + جزئیات

  • آخرین وضعیت میرحسین موسوی پس از بستری شدن در بیمارستان