شناسهٔ خبر: 70077384 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

بالا گرفتن خشم کشاورزان اروپایی علیه توافق مرکوسور

در حالی که اعتراضات به انعقاد توافق تجارت آزاد بروکسل با کشورهای مرکوسور همچنان در فرانسه و برخی کشورهای دیگر ادامه دارد، انجمن‌های کشاورزان اروپایی در نامه ای فوری و هشدار دهنده به کمیسیون اتحادیه اروپا درباره عواقب چنین توافقی هشدار داده اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه «کرونن سایتونگ»، انجمن های کشاورزان اروپایی در نامه ای فوری و هشدار دهنده به کمیسیون اتحادیه اروپا، نسبت به عواقب چشمگیر توافق بروکسل با کشورهای مرکوسور هشدار دادند. آنها در این نامه به وضوح این مسئله را روشن کردند که باز کردن بازار اروپا به روی محصولات آمریکای جنوبی به معنای پایان کار بسیاری از شرکت ها است.

در این نامه هشدار دهنده آمده است: کشاورزان ما در حال حاضر با افزایش هزینه‌ها، الزامات سخت‌گیرانه‌تر و فشار زیاد قیمت‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند. این توافقنامه ناقوس مرگ خواهد بود.

در این میان به ویژه در کشور فرانسه، مقاومت در برابر این پیمان تجارت آزاد در اعتراضات خشمگینانه اوج گرفته است. کشاورزان در اعتراض به این توافق نامه خواستار راهپیمایی در پاریس و در سراسر این کشور بزرگ شدند.

در سایه این اعتراضات در سراسر فرانسه ، جاده ها مسدود شده و آتش های اعتراضی روشن شد و صلیب های چوبی نصب شد تا فوراً توجه به خطرات قریب الوقوع موجودیت کشاورزان در اثر اجرایی شدن این توافق نامه جلب شود. پرتو امیدی که برای همه کشاورزان در فرانسه وجود دارد این است که امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه بر این مسئله تاکید دارد که چنین توافق نامه ای را امضا نخواهد کرد. وی خواستار توقف فوری مذاکرات در این باره شده است.

اعتراضات به توافق مرکوسور البته به جاهای دیگر هم سرایت کرده است و لهستان قدرتمند در عرصه کشاورزی هم به اردوگاه منتقدان مرکوسور روی آورده است. «دونالد تاسک»، نخست وزیر لهستان در این باره ابراز خشم کرده و گفته است که این توافق در شکل فعلی آن قابل قبول نیست.

علاوه بر این ورشو و پاریس در حال ایجاد ائتلافی برای سازماندهی یک اقلیت مسدود کننده در اتحادیه اروپا برای توقف مذاکرات در مورد منطقه آزاد تجاری با برزیل هستند. دولت لهستان نیز قطعنامه ای را در این راستا تصویب کرده است.

از آنجایی که به زعم انجمن های کشاورزی این توافق نامه می تواند تأثیر زیادی بر بخش گوشت گاو و طیور داشته باشد، کشاورزان در این کشور شرقی اتحادیه اروپا نیز به خیابان ها ریختند و گذرگاه مرزی مدیکا با اوکراین را برای ساعت ها مسدود کردند. کشاورزان خشمگین در این اعتراضات هشدار دادند: اگر بروکسل این پیمان را اجرا کند، اروپا خواهد سوخت.

انتقادها از طرف اتریش به این توافق هم حتی از طرف سیاستمداران این کشور بلند شده است. «نیکی برلاکوویچ»، نماینده کشاورزان اتریش در بروکسل، در انتقاد از این توافق گفت: «کشاورزی کوهستانی و ارگانیک ما در مقیاس کوچک نباید به‌عنوان ابزار چانه‌زنی برای منافع دیگر در چنین قرارداد تجاری استفاده شود».

«الکساندر برنهوبر»، نماینده بخش اروپایی اتریش هم در این باره گفته است: این توافق چیزی جز فروختن ارزش‌های ما نیست! ما در اروپا به محیط زیست، رفاه حیوانات و کیفیت توجه داریم. و آیا اکنون باید این هزینه را بپردازیم؟

«پل نمچک»، مدیر انجمن کشاورزان اتریش سفلی هم انتقاد شدیدی به این مسئله وارد کرده و اعلام کرده است: «این توافق هرگز نباید به واقعیت تبدیل شود. ما خواستار توقف فوری مذاکرات هستیم! اتریش باید همچنان در خط مقدم مقاومت در طرفداری از کشاورزان ما، برای محیط زیست ما و برای همه ما باشد.»

الکساندر اگیت، رئیس سازمان صلح سبز اروپا هم بار دیگر زنگ خطر را به صدا در آورده و در این باره گفته است: این پیمان اروپا را با گوشت گاو ارزان قیمت پر می کند و همچنین ضربه مرگباری به کشاورزان چغندر ما از طریق واردات شکر وارد می کند. به گفته وی اکثریت قریب به اتفاق محصولاتی که قرار است در سایه این توافق ویرانگر مبادله شوند به نابودی جنگل های بارانی و در نتیجه انقراض گونه ها دامن می زنند.

چندی پیش هم اکثر قریب به اتفاق نمایندگان پارلمان فرانسه همسو با دولت این کشور به توافق تجارت آزاد اتحادیه اروپا با کشورهای مرکوسور رای منفی دادند.

ولادیسلاو کوسینیاک-کامیز، معاون نخست وزیر و رئیس حزب حاکم دهقانان لهستان نیز در این باره گفته است که کشورش از قبل برای جمع آوری آرای کافی در اتحادیه اروپا تلاش می کند تا از اجرایی شدن این توافق جلوگیری کند.

مذاکرات در مورد این توافق 25 سال است که ادامه دارد و از سال 2019 کامل شده اما هنوز تصویب نشده است.

با وجود این مخالفت ها مقامات اتحادیه اروپا همچنان مصمم به تصویب و اجرایی کردن این توافق نامه هستند و بر آن تاکید دارند.

گروه مرکوسور شامل برزیل، آرژانتین، پاراگوئه و اروگوئه است. با این توافق، اتحادیه اروپا و آمریکای جنوبی می توانند بزرگترین منطقه تجاری در جهان را با بیش از 720 میلیون نفر ایجاد کنند. این منطقه نزدیک به 20 درصد از اقتصاد جهانی و بیش از 31 درصد از صادرات کالاهای جهانی را پوشش خواهد داد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: