شناسهٔ خبر: 70076122 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

درخواست مشترک ماکرون و بن‌سلمان؛ رئیس‌جمهور جدید لبنان انتخاب شود

در پایان اولین روز از سفر سه روزه ماکرون به عربستان سعودی، کاخ الیزه در بیانیه‌ای اعلام کرد که رهبران ۲ کشور خواستار برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در لبنان با هدف گردهم آوردن لبنانی‌ها و انجام اصلاحات لازم برای ثبات و امنیت این کشور شدند و تأکید کردند که «به تلاش‌های دیپلماتیک با هدف تقویت آتش‌بس بین اسرائیل و لبنان ادامه خواهند داد.»

صاحب‌خبر -

بر اساس آنچه ریاست‌جمهوری فرانسه بامداد روز سه‌شنبه اعلام کرد «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی، دوشنبه در دیداری در ریاض خواستار انتخاب رئیس جمهور برای لبنان شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از العربی الجدید، در پایان اولین روز از سفر سه روزه ماکرون به عربستان سعودی، کاخ الیزه در بیانیه‌ای اعلام کرد که رهبران ۲ کشور خواستار برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در لبنان با هدف گردهم آوردن لبنانی‌ها و انجام اصلاحات لازم برای ثبات و امنیت این کشور شدند.

در این بیانیه آمده است که رئیس‌جمهور فرانسه و ولیعهد سعودی تأکید کردند که «به تلاش‌های دیپلماتیک با هدف تقویت آتش‌بس بین اسرائیل و لبنان ادامه خواهند داد؛ آتش‌بسی که یک هفته پیش تحت نظارت آمریکا و فرانسه به دست آمد و جنگ علنی بین رژیم اشغالگر و حزب‌الله لبنان را که ۲ ماه به طول انجامید، متوقف کرد.

این درخواست آنها در حالی مطرح شده که «نبیه بری»، رئیس پارلمان لبنان خواستار تشکیل جلسه‌ای در ۹ ژانویه برای انتخاب رئیس جمهور این کشور شده، سمتی که حدود ۲ سال است از زمان پایان دوره ریاست جمهوری سابق «میشل عون» در ۳۱ اکتبر ۲۰۲۲، خالی مانده است و اختلافات میان جناح‌های سیاسی مانع از انتخاب رئیس جمهور برای این کشور شده است.

همچنین دعوت ماکرون و بن سلمان چند روز پس از اجرای آتش‌بس میان ارتش اشغالگر و حزب‌الله لبنان صورت می‌گیرد. این آتش‌بس شکننده عصر دوشنبه پس از شهادت ۹ نفر در جنوب لبنان در حملاتی که اسرائیل به عنوان بخشی از نقض مکرر توافق آتش‌بس انجام داد، شاهد یک شکست جدی بود.

در عین حال خبرگزاری عربستان سعودی (SPA) گزارش داد که محمد بن سلمان عصر دوشنبه در کاخ سلطنتی «الیمامه» در ریاض از امانوئل ماکرون استقبال کرد و مراسم استقبال رسمی از وی برگزار شد.

طبق این گزارش، در این دیدار، روابط دوجانبه بین عربستان سعودی و فرانسه مورد بررسی قرار گرفت و تلاش‌های هماهنگی مشترک برای ارتقای جنبه‌های همکاری بین ۲ کشور در زمینه‌های مختلف و فرصت‌های سرمایه‌گذاری منابع موجود در هر ۲ کشور به نحوی که منافع مشترک حاصل شود، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.

در این دیدار علاوه بر تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی، موضوعات مورد علاقه و تلاش‌های انجام شده در راستای آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در ادامه این دیدار، بن سلمان و ماکرون شاهد مراسم امضای یادداشت تفاهم در خصوص تشکیل شورای مشارکت راهبردی بین دولت‌های عربستان و فرانسه بودند که از طرف سعودی به امضای «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه و از طرف فرانسوی‌ها به امضای «ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه رسید.

ماکرون و بن‌سلمان خواستار انتخاب رئیس‌جمهور جدید لبنان شدند

وزیران خارجه فرانسه و عربستان 

هدف سفر ماکرون تقویت روابط با پادشاهی با نفوذ در خاورمیانه و «همکاری» برای ثبات منطقه، در بحبوحه بحران سیاسی در فرانسه است.

ماکرون تقریبا ساعت ۱۶:۰۰ به وقت گرینویچ وارد ریاض شد، در حالی که دولت فرانسه که بیش از ۲ ماه پیش تشکیل شده بود با احتمال سرنگونی در پارلمان مواجه است.

ماکرون که هیچ اظهارنظری درباره اوضاع سیاسی فرانسه نکرد، مستقیماً به کاخ سلطنتی رفت تا اولین دیدار دوجانبه با محمد بن سلمان، حاکم دوفاکتو عربستان سعودی را برگزار کند.

این سومین سفر ماکرون به عربستان سعودی از سال ۲۰۱۷ است که «روابط بسیار نزدیک» با این کشور برقرار کرده است در حالی که بن سلمان با انجام سه سفر رسمی به فرانسه به آن پاسخ داده است.

الیزه اعلام کرد که رهبران ۲ کشور «برای تقویت روابط دوجانبه در سطح یک مشارکت استراتژیک کار خواهند کرد» و یادآوری کرد که آخرین سفر رسمی یک رئیس جمهور فرانسه به شبه جزیره عربستان به دوران ژاک شیراک در سال ۲۰۰۶ بازمی گردد. رهبران در مورد چگونگی «همکاری» در مورد درگیری‌های منطقه و خطرات تشدید گفت‌و‌گو خواهند کرد.

ماکرون را حدود ۵۰ نفر از سران گروه‌های بزرگ فرانسوی (توتال و وئولیا) و همچنین استارت‌آپ‌هایی در زمینه هوش مصنوعی، انرژی و حمل و نقل همراهی می‌کنند که نشان از امکان انعقاد قرارداد دارد.

شرکت‌های فرانسوی به خصوص در پروژه‌های انرژی خورشیدی مشارکت خواهند داشت. همچنین مذاکراتی برای خرید هواپیما‌های جنگنده رافال در جریان است.

یک منبع آگاه گفت: سفر رئیس جمهور ممکن است اجازه دهد تا تصمیمی گرفته شود، اما نه لزوماً بیانیه‌ای صادر شود.

فرانسه همچنین یکی از شرکای اصلی ریاض در مسائل فرهنگی و گردشگری است و پروژه عظیمی به ارزش ۲۰ میلیارد دلار در اطراف واحه العلا و محوطه باستانی در شمال مدینه (شمال غربی) را توسعه می‌دهد.

برچسب‌ها: