شناسهٔ خبر: 70074436 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ظفرقندی: با تغییر اتوبوسی در دانشگاه‌ها موافق نیستم/ حل مشکل ۳۰ ساله دستیاری

وزیر بهداشت با تاکید براینکه با تغییر اتوبوسی در دانشگاه‌ها و مجموعه وزارت بهداشت موافق نیستم، گفت: انتصابات مسیر خود را دارد، هیچ تغییری مگر اینکه تبدیل به احسن شود را انجام نمی‌دهم.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، ظفرقندی در مراسم گرامیداشت روز دانشجو که با حضور بیش از ۷۰۰ نفر از فعالین دانشجویی نخبه دانشگاه های علوم پزشکی کشور در ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال برگزاری است، با اشاره به شهادت سه دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران در اعتراض به سفر معاون رییس جمهور آمریکا صورت گرفت و نام گذاری روز دانشجو، گفت: اساس این روز دانشجویانی است که دغدغه کشور، مردم و ایران را داشتند؛ یعنی دانشجویان علاوه بر کسب علم یک مسئولیت اجتماعی دارند و این مسئولیت سنگین‌تر است.

وی در ادامه تصریح کرد: معمولا دانشجویانی که دغدغه مند هستند در یک تشکلی جمع می شوند و اساس این دغدغه ارزشمند است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه قدردان تشکل های دانشجویی هستم، تصریح کرد: کسانی که این مسیر تشکل ها را قبل از این دانشجویان رفتند امیدشان به دانشجویان فعال امروز هست. بنابراین پرچمی که مدتی دست ما بود به دستان شما تشکل ها دادیم.

ظفرقندی با بیان اینکه علم به تنهایی نجات بخش نیست؛ بلکه با نگرانی برای کشور، مردم و فقرا ارزشمند است، گفت: دغدغه دانشجویان و تشکل ها همواره از گذشته بوده است روز دانشجو نماد استقلال کشور است. آسمان همه دانشگاه ها بخصوص دانشگاه علوم پزشکی تهران پر از ستاره های درخشان ایثار و شهادت برای آزادی و استقلال است.

وی ادامه داد: در علم پزشکی علاوه بر دغدغه های دیگر، ما مسئولیت اخلاق حرفه ای داریم که پیش نیاز همه علوم است؛ اما این نیاز در رشته پزشکی به دلیل اینکه با فرد بیمار و نیازمند مواجه هستیم، ویژه است. البته جامعه پزشکی امتحان خود را در همه شرایط پس داده است.

وزیر بهداشت تاکید کرد: جامعه پزشکی در همه ایام اخلاق حرفه ای در وجدان خود دارد، باید این اخلاق را در وجود خود بارور کنیم. ضمن اینکه ما در این حوزه بر علم بدون تخفیف تاکید می کنیم به همین جهت افزایش بدون زیر ساخت و امکانات به کیفیت این علم آسیب می زند.

ظفرقندی یادآور شد: کاری که باید بکنیم اخلاق حرفه ای و ایثارگری را در بین دانشجویان علوم پزشکی تقویت کنیم. این جلسه برای من باشکوه و زیبا است به طوری که امروز همه تشکل ها آمدند و با هم بحث می کنیم.

وی تاکید کرد: اهمیت دوم جلسه امروز این است همه سلیقه ها با هم گفت و گو می کنند. ما همدیگر را تحمل می کنیم، وظیفه ما این است محیط ایمن ایجاد کنیم تا همه سلیقه ها پرسش و پاسخ انجام دهند تا ما نیز مرحله به مرحله این پرسش ها را جواب بدهیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه من بارها از معاونت فرهنگی خواستم باید از دانشجویان در همه امور نظرخواهی کنیم و تا جایی که مقدور است در کارها مشارکت کنند، گفت: این وضعیت در بین دانشجویان پختگی ایجاد می کند. همچنان که مسئولان موفق کسانی هستند که تجربه کار دانشجویی را دارند.

وی در خصوص مشکلات دانشجویان دستیاری نیز گفت: ما از وقتی که کارمان را شروع کردیم تلاش کردیم کارهای خود را یکی پس از دیگری پیگیری کنیم. در حوزه دستیاری یکی از دلایل مهاجرت سنگینی کار آنهاست؛ اما اساس کار ما شفافیت و قانون می باشد. اگر جایی قانون اشکال دارد باید اصلاح شود.

ظفرقندی با بیان اینکه قانون افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی اشکال دارد و باید اصلاح شود، افزود: الان همه به این اتفاق رسیدم این قانون مشکل دارد و در دستور کار شورا قرار گرفت.

به گفته وزیر بهداشت، باید دانشجویان در محیط امن و ایمن حرفه ای خود را بزنند و همه بخش های دانشجویی به این سه محور عمل کنند.

وزیر بهداشت در خصوص مهاجرت دانشجویان علوم پزشکی نیز گفت: هیچ کس به اندازه پدر و مادر و معلم از مهاجرت شاگردش غمگین نمی شود باید مشکلات اقتصادی و بی‌عدالتی دانشجویان را برطرف کنیم. باید بررسی کنیم تا اگر لازم است که افزایش حقوق صورت بگیرد را انجام بدهیم. ۳۵ سال در این دانشگاه معلم هستم می بینم محصول عمرمان از دست می رود.

وی همچنین در خصوص ساخت مراکز رفاهی و فرهنگی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز گفت: این امر یک ضرورت است و ما برای این کار آمدیم. باید برای دانشجویان فضای فرهنگی و ورزشی بسازیم. ضمن اینکه ردیف های ساخت این بودجه ها جداگانه است.

ظفرقندی در خصوص شغل شدن تحصیل در دوره دستیاری نیز تاکید کرد: در بودجه امسال با اصلاح قانون تلاش کردیم تا دستیاری به عنوان شغل تلقی شود و بیمه برای آنها فراهم شود. این امر در دولت تصویب شد در مجلس به دلیلی که اشتباه بوده در کمیسیون تلفیق حذف شد. الان دوباره اضافه شده و جای نگرانی در این زمینه نیست و این مشکل ۳۰ ساله دستیاری حل خواهد شد.

وزیر بهداشت در خصوص سیاست های خود در انتصاب روسای دانشگاه ها نیز گفت: انتصابات یک مسیری دارد؛ اولا ما باید در این زمینه ارزیابی کنیم. به طور کلی هیچ تغییری مگر اینکه تبدیل به احسن شود را انجام نمی دهم. در واقع کار ما حرفه ای و رسیدگی به بیمار است. کاری به دیدگاه سیاسی افراد ندارم. اگر مجموعه را با یک تغییر تبدیل احسنت کنیم، انجام می دهم.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: با تغییر اتوبوسی موافق نیستم، برای انتصابات ابتدا باید ارزیابی شود بعد نیز مسیر قانونی آن نیز طی شود؛ ضمن اینکه در خصوص آنها نظرخواهی خواهیم کرد؛ بنابراین دنبال انتصابات با اصول خود هستیم.

انتهای پیام/