به گزارش میراثآریا، سیدرضا صالحیامیری با حضور در برنامه زمانه گزارشی از فعالیتهای وزارتمیراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ۱۰۰ روز ابتدای دولت چهاردهم ارائه داد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ابتدای صحبتهای خود گفت: امروز با افتخار میتوانیم بگوییم که دنیا ایران را از زاویه نفت و گاز نمیبیند و ایران امروز از نگاه تاریخی و میراثفرهنگی شناخته میشود.
او با تاکید بر اینکه هر قسمتی از ایران را که کاوش میکنید تاریخ در آن کشف میشود، گفت: در بازدید اخیر خود از روستای بازگیر در استان گلستان ۷۰۰ اثر تاریخی از دوران مختلف مشاهده کردم که در آنجا کشف شده بود. ۴۰ هزار اثر ثبت ملی داریم که باعث افتخار برای جوانان و ایرانیان است.
صالحیامیری ادامه داد: ثبت، صیانت و مرمت آثار تاریخی وظایف اولیه ما در حوزه میراثفرهنگی است. با وجود کمبود منابع و نیروی انسانی در بخشهای مختلف از جمله مرمت، هیچ اثری را به حال خود نگذاشته و در حال رسیدگی کارشناسی هستیم. با همکاری فراجا، یگان حفاظت و نیروهای مردمی نیز از آثار تاریخی کشورمان محافظت میکنیم.
این مقام مسئول در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: هر کشوری برای بقای خود به قدرت نرم نیاز دارد. قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران میراثفرهنگی و آثار تاریخی است، در تلاش برای معرفی این قدرت از طریق تولید محتوا به همه جهان هستیم. برای وفاق و همدلی بیشتر به قدرت نرم نیاز داریم.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: در حوزه گردشگری نیز با سه مفهوم مهم سر و کار داریم. نخست، جذابیت موضوع دوم امنیت و رکن سوم زیرساخت است. براساس مطالعات بینالمللی در جذابیت ایران رتبه هفتم جهان را دارد اما بر اساس مطالعات داخلی ایران جز ۳ کشور نخست در جهان است.
صالحیامیری با اشاره به نگاه تازه به گردشگری در حوزههای مختلف از جمله گردشگری دریایی، گفت: کشورهای توسعهیافته حدود ۲۵ درصد درآمدهای خود را از گردشگری دریایی کسب میکنند. خوشبختانه با ابلاغ سیاستهای اقتصاد دریامحور توسط رهبر انقلاب، گردشگری دریایی جز اولویتهای اصلی کشور قرار گرفته و زیرساختهای مناسبی در سواحل در حال شکلگیری است.
او با تاکید بر اهمیت توسعه گردشگری در جزایر ایرانی گفت: به تازگی و در سفری که به ابوموسی داشتم توافقات خوبی صورت گرفت و بهزودی شاهد جذب گردشگر در این جزیره ایرانی خواهیم بود.
این مقام مسئول حفظ محیطزیست را اصلی مهم در وزارت میراثفرهنگی عنوان کرد و ادامه داد: هیچ پروژهای را شروع نمیکنیم مگر با استعلامهای گوناگون از دستگاههای مختلف از جمله سازمان محیطزیست. هیچ دوگانهای بین گردشگری و محیطزیست وجود ندارد و حفظ محیط زیست اولویت ماست.
وزیر میراثفرهنگی با اعلام هدف سالیانه رشد ۱۰ درصدی در جذب گردشگر افزود: جذب گردشگر باید با توسعه زیرساخت همراه باشد، توسعه گردشگری ۱۰۰ شغل به همراه دارد و میتواند اقتصاد را متحول کند. با هدف قرار دادن کشورهای حوزه تمدنی نوروز سهم خود در جذب گردشگر از کشورهای مختلف را افزایش خواهیم داد.
صالحیامیری در ادامه در خصوص گردشگرانی که به ایران میآیند، گفت: ایران کشوری پاک و دینمدار است برای همین گردشگری که قصد سفر به ایران را دارد به دنبال اصل وماهیت موضوع سفر است در غیر این صورت کشور دیگری را برای مقصد خود انتخاب میکند. با این حال دورههای آموزش قوانین و نظارتی برای همه دستگاهها به خصوص تشکلها و بخش خصوصی در حوزه گردشگری به صورت مستمر برگزار میشود.
او بهرهبرداری از آثار تاریخی را مهم عنوان کرد و افزود: صندوق احیا با بهرهبرداری و کاربردی کردن برخی از ابنیهها سعی در جلوگیری از تخریب آثار تاریخی دارد. حفظ و احیا بنا باعث جذب گردشگر بیشتر نیز میشود.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در بخش بعدی صحبتهای خود گفت: موتور پیشران گردشگری بخش خصوصی و سرمایهگذار است. با تغییر نگاه خود به حوزه سرمایهای و سرمایهگذار جهش بزرگی برای رسیدن به اهداف تعریف شده در برنامه هفتم توسعه خواهیم داشت. با اجرای تعهدات مختلف خود در برنامه هفتم توسعه شاهد تحولی بزرگ در ۳ حوزه ماموریتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خواهیم بود.
صالحیامیری در بخش پایانی برنامه زمانه عنوان کرد: در حوزه صنایعدستی ایجاد امنیت شغلی هنرمندان، بازاریابی و صادرات اولویت نخست برنامههای وزارتخانه است. یکی از نقاط تحول در صنایعدستی برگزاری نمایشگاههاست. در نمایشگاه سی و هفتم که به تازگی برگزار شد شاهد فروش بینظیر هنرمندان و تحولی بزرگ در این حوزه بودیم. تشکلهای بخش خصوصی حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی پای کار هستند و شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه خواهیم بود.
انتهای پیام/