دولت چهاردهم بارها افزایش قیمت بنزین را تکذیب کرده اما آنطور که به نظر میرسد در حال فراهم کردن مقدمات برای افزایش قیمت حاملهای انرژی به خصوص بنزین است به طوری که اخیراً واردات بنزین سوپر توسط بخش خصوصی آزاد شد و میزان سقف سوخت گیری در تهران نیز کاهش یافت.
مسئله قیمت بنزین این روزها به عنوان مسئله اصلی گفت بخش اقتصادی رسانههای کشور است و بارها رسانهها به این موضوع پرداخته اند و هر بار نیز مسئولان اجرایی کشور نکاتی را در این زمینه بیان کرده اند. اما شب گذشته مسعود پزشکیان رئیس دولت چهاردهم در این باره به طور صریح پاسخ داد. او در رابطه با افزایش قیمت بنزین گفت: ما با نترازیهای بدی مواجهیم ما ناترازی گاز، برق، آب، پول و محیطزیست داریم و هرکدام ممکن است با بحران مواجه شود.
وی در پاسخ به این سوال مجری تلویزیون که گفت مجلس اجازه افزایش قیمت بنزین در سال آینده نمیدهد و مجلس میگوید به واردات بنزین هم در ۱۴۰۴ هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد هم اذعان کرد با این حساب وقتی ارزی برای واردات نباشد خب بنزین هم گران میشود.
به گفته وی گروه اقتصادی دولت در نشست با کارشناسان اقتصادی به چهار برنامه رسیدند تا روند اقتصادی کشور تغییر کند. یکی رشد اقتصادی و رشد سرمایه گذاری و تولید است. دیگری بحث ناترازی ها و سوم بحث معیشت مردم و ثبات در امنیت غذایی است.
پزشکیان اضافه کرد: ناترازی انرژی یک مجموعه است. هم اکنون در پرداخت پول بازنشستگان، گندم کاران مشکل داریم. اما ۴ میلیارد دلار میدهیم بنزین گران وارد میکنیم و با قیمت ۳ هزار تومان میفروشیم. هیچ کارشناسی در دنیا این روند را قبول ندارد. این نیاز به درمان دارد. با نگاه به معیشت مردم این مداخله باید انجام شود.
این صحبتها در حالی از سوی رئیس جمهور بیان شده است عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخشی از صحبتهای خود در مصاحبه تلویزیونی گفت: ۵۰ درصد مردم خودرو ندارند و این ۵۰ درصد چه نفعی از پایین بودن قیمت بنزین میبرند؟
وی ادامه داد: برای افزایش قیمت بنزین باید تدبیر شود به طوری که منافع افزایش قیمت بنزین به ۵۰ درصد مردمی برسد که فاقد خودرو هستند و باید بر روی این مساله فکر شود.
مهر