شناسهٔ خبر: 70070833 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی عنوان کرد؛

سهم یک هزارم درصدی ایران از ۱۶۰ میلیون گردشگر چینی| لزوم توجه به توریست کارت

وزیر گردشگری گفت: ما نیازمند تغییر نگاه و تغییر استراتژی نسبت به شرایطی که در آن قرار داریم، هستیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش بازار، سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با حضور در اتاق بازرگانی ایران و در دیدار با اعضای هیات رییسه و روسای کمیسیون‌های ۲۰ گانه اتاق ایران با اشاره به نقش اتاق در توسعه اقتصاد کشور گفت: ما نیازمند تغییر نگاه و تغییر استراتژی نسبت به شرایطی که در آن قرار داریم، هستیم. اولین و مهم‌ترین تغییر این است که نسبت دولت با بخش خصوصی شفاف و روشن شود. دولت حتما باید از تصدی گری خارج شود و باید در حوزه متولی گری ظهور و بروز داده باشد.

وی افزود: دومین رسالت دولت حمایت گری است و نقش دولت صرفا به این نقش ختم می‌شود. نکته سومی‌که دولت باید به آن پایبند باشد نقش نظارت است.

امیری گفت: بحث ناترازی‌ها مهم‌ترین موضوع روز دولت است و در خصوص آن باید تصمیم جدی گرفت. نکته دیگر روابط خارجی ماست که بدون تعامل با دنیا مطمعنا قطار توسعه بدون این موضوع، قطعا به مقصود نمی‌رسد. نکته دیگر که اهمیت دارد وفاق در دولت و محلس و بخش خصوصی است.

وی افزود: توسعه صرفا در فولاد و نفت و مس نیست، بلکه انسان توسعه یافته است که جامعه توسعه یافته را ایجاد میکند. ما سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را در اختیار داریم که هر سه حوزه جنبه اقتصادی دارد.

ایران جزو ۱۰ کشور اول میراث باستانی است

وزیر گردشگری گفت: میراث هویت ساز است و تبار و تاریخ این ملت را به رخ جهانیان می‌کشد. میراث با ظرفیت ۱ میلیون اثر در دنیا و ایران با ۴۰ هزار اثر در ۱۰ کشور اول دنیا در این حوزه قرار میگرفت و اگر اثارمان را می‌توانستیم ثبت کنیم امروز در جایگاه اول دنیا بودیم.

وی افزود: بزرگترین جذابیت ایران میراث فرهنگی آن است. گردشگری در ایران ظرفیت بسیار بالایی دارد که حال آن خوب نیست. گردشگری قدرت جهش را برای بسیاری از حوزه‌های دیگر دارد. از ایرلاین ها، بازار، هتل، رستوران همگی‌وابسته به گردشگری هستند.

پایان برنامه هفتم ورود ۱۵ میلیون گردشگر به ایران تعریف شده که زیر ساخت هایش فراهم نیست

امیری گفت: در گردشگری باید به زیرساخت‌ها توجه کنیم. ما باید ۱۵ میلیون گردشگر در پایان برنامه هفتم وارد ایران کنیم، اما زیرساخت‌های آن فراهم نیست.

وی افزود: تعهد ما این است که سالی ۱۰۰ هتل را افتتاح کنیم که نیاز به سرمایه گذاری و برداشته شدن موانع بروکراتیک دارد. برای این میزان گردشگر نیاز به ۱۵۰ هواپیما، تحول در نظام حمل و نقل زمینی و سایر مواردی داریم که امروز فراهم نیستند. همچنین در برنامه هفتم پیش بینی شده ۶ میلیارد دلار گردشگر درمانی به کشور بیاید که این نیاز به ۲ میلیون گردشگر درمانی نیاز دارد.

۸۵ گردشگران که از ایران برگشتند ایران را امن دیدند

امیری گفت: ایران هراسی چالش دیگر است که دشمنان آن را ترویج می‌کنند. ۸۵ درصد گردشگرانی که به کشور اومدند این موضوع را مطرح کردند که ایران امن و بسیار جذاب دیدیم.

توریست کارت باید جدی گرفته شود

امیری ادامه داد: هم اکنون گردشگر باید بتواند بلافاصله در مرز توریست کارت بگیرد و ریال در کارت او شارژ شود و در بازار و هتل و رستوران از همان کارت خرید کند.

وی افزود: ما نیازمند یک تغییر در ظرف گردشگری هستیم. ما ۱/۸ میلیون نفر از آذربایجان گردشگر داشتیم که هم اکنون به یک دهم تقلیل یافته است. هدف دوم ما خلیج فارس با محوریت عراق است که ما ۷ میلیون گردشگر به عراق میفرستیم و این در حالی است که از عراق ۳ میلیون نفر ایران می‌ایند. در عربستان نیز باید تفاهماتی ایجاد شود که گردشگران عرب بیشتر به ایران بیایند.

سهم ما از ۱۶۰ میلیون توریست چینی ۱۶۰ هزار نفر است

امیری گفت: اسیای جنوب شرق نیز برای ما اهمیت زیاد دارد که تمرکز ما باید روی اندونزی و مالزی باشد. چین هم امنون ۱۶۰ میلیون گردشگر به کشورها میفرسد که سهم ما ۱۶۰ هزار نفر است.

وی ادامه داد: از ترکیه حدود ۸۰۰ نفر به ایران می‌آیند و این در حالی است که ما چند میلیون توریست به این کشور می‌فرستیم.