شناسهٔ خبر: 70070406 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ایرنا از سفر عراقچی به سوریه و ترکیه گزارش می دهد؛

سفری در میانه «آذر»

تهران- ایرنا- سفر سید عباس عراقچی به دمشق در اوج التهابات سوریه و دیدار وی با بشار اسد، به یک عامل ثبات دهنده و نیرو افزا برای کشور سوریه و محور مقاومت در میانه طرح آمریکایی صهیونیستی تروریست های تکفیری در سوریه بدل شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاست خارجی ایرنا، در حالی که نزدیک به یک هفته از آغاز تهاجم آمریکایی، صهیونیستی تروریست های تحریر الشام در سوریه می گذرد، این کشور اکنون پس از چندین سال فروکش کردن تحرکات تروریستی، دوباره در اوج التهابات خود قرار دارد.

در این میان، سفر سید عباس عراقچی به دمشق و آنکارا، در حالی که برخی تحلیل‌گران شرایط سوریه را بحرانی توصیف می‌کنند، نه‌تنها روحیه دولت و ارتش سوریه را تقویت کرد و حمایت قاطع تهران از دمشق را به نمایش گذاشت، بلکه بار دیگر ثبات و استواری دوستی ایران و سوریه را به جهانیان یادآور شد؛ برادری و رفاقتی که در طول بیش از چهار دهه، علی‌رغم فشارهای سهمگین بر هر دو سو، هرگز رنگ سردی به خود نگرفته است.

سفری که در میانه «آذر»، ماهی که در لغت‌نامه‌ها به معنای آتش تعبیر شده، همچون آب گوارایی بر شعله‌های آتش تروریسم تکفیری فرود آمد و امید به آرامش و ثبات را در دل‌ها زنده کرد.

عراقچی در بدو عزیمت به دمشق تعبیر جالبی را درباره کشور سوریه بکار برد که شاید بتوان آن را زیربنای رابطه ویژه ایران و سوریه دانست. وی در جمع خبرنگاران، سوریه را «دوست روزهای سخت دفاع مقدس» نامید و از عدم فراموش کردن دوستی سوریه در آن دوران خبر داد.

دوستان دوران سختی

ایران و سوریه در طی بیش از ۴ دهه رابطه راهبردی و ویژه، دوستی و برادری خود را ثابت کرده اند.

سوریه در زمان رئیس جمهور فقید این کشور حافظ اسد، در شرایطی که ایران در سالیان جنگ تحمیلی در برابر کل منطقه و حمایت های ابرقدرت های جهانی از عراق بعثی استقامت می کرد، بهای حمایت از ما را به جان خرید و علاوه بر قطع خط لوله صادرات نفت و گاز عراق از طریق خاک سوریه به یکی از معدود مسیرهای تامین تجهیزات و ادوات نظامی کشورمان طی هشت سال دفاع مقدس بدل شد.

این دوستی در سال های پس از جنگ نیز در تمام دولت های جمهوری اسلامی ایران و در دوران ریاست جمهوری بشار اسد نیز ادامه داشته و روز افزون شد.

سوریه دوستی با ما را برخلاف برخی از کشورهای منطقه نه به دلیل سود و منفعت و نه به دلیل ترس از قدرت ایران که برای جوانمردی، آرمان مقاومت در برابر اسرائیل و برادری انتخاب کرد و همین موضوع منجر به حمایت تمام و کمال ایران از این کشور در اوج التهابات و بحران های دمشق شد.

حافظ و بشار اسد روسای جمهور سوریه در حالی دوستی ایران را برگزیدند که بارها و بارها شاهد پیشنهادات وسوسه کننده برخی از کشورهای منطقه در ازای قطع رابطه با ایران بودند. پیشنهاداتی که حتی در ماه ها و هفته های اخیر نیز ادامه داشت.

ایران در طی ۱۳ سالی که از آغاز فتنه تکفیری‌ها در سوریه می‌گذرد، با تمام توان خویش و همچنین با استفاده از دیپلماسی سیاسی و نظامی و حضور نیروهای روسیه در شام، از تسلط تکفیری ها بر این کشور جلوگیری کرد.

سفر اقتدار

سفرهای دیپلماتیک یکی از فعالیت های روتین دستگاه سیاست خارجی هر کشور به شمار می آید ولی عزیمت سید عباس عراقچی به بیروت در مهرماه و دمشق در میانه آذر، تاثیرات و ابعاد بسیار ویژه تری دارد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با دو سفر اقتدار آمیز به بیروت و دمشق در موقعیت فوران بحران در این دو کشور، فواصل نانوشته تحولات منطقه را با حمایت ایران از مقاومت و اقتدار کشورمان در دفاع از متحدین و دوستان خود پر کرد.

سفر هایی که در میانه درگیری و جنگ لبنان و سوریه با صهیونیسم و تروریسم تکفیری دو فرزند نامشروع استعمار اروپایی و استکبار آمریکایی، ثبات محور مقاومت را به جهان نشان داده و وفاداری آهنین ایران به هم پیمانان خود را به رخ دیگر کشورهای منفعت جوی منطقه می کشاند.

عراقچی با سفرهای اقتدار آمیز خود، برگ زرین دیگری را در تاریخ دستگاه دیپلماسی ایران به ثبت رسانده و جلوه ای ویژه از دیپلماسی در عمل و سیاست خارجی پویا در بحران را به نمایش گذاشت.