شناسهٔ خبر: 70068565 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه جام‌جم | لینک خبر

در نشست مشترک مجلس و قوه قضاییه مورد تاکید قرار گرفت

‌قانون، فصل‌الخطاب است

همزمان با فضاسازی برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب درباره قانون عفاف‌و‌حجاب و موضوع فیلترینگ که در‌ آن از‌سویی مجلس را به‌واسطه عمل به وظیفه ذاتی خود یعنی قانون‌گذاری، تخطئه و از‌ سوی دیگر، دولت را به خلف وعده انتخاباتی متهم می‌کنند، سران مجلس و قوه قضاییه در نشستی مشترک که در مجلس و باحضور نمایندگان و مسئولان قضایی برگزار شد بر ضرورت اجرای قانون تاکید و اعلام کردند که ایرادات احتمالی نیز باید از مسیر قانون برطرف شود.

صاحب‌خبر -
حجت‌الاسلام‌ غلامحسین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه در این نشست با این تعبیر که قانون «وحی منزل» نیست، گفت: «اگر کاستی‌هایی دارد، باید اصلاح شود.»وی در واکنش تلویحی به روند احساسی و پرهیاهوی چند‌روز اخیر در نقد قانون حجاب و عفاف که البته هنوز ابلاغ نشده است، گفت: در مسائل مهم کشور مانند اقتصاد، تصدیگری دولت، اشتغال و معیشت دهک‌های پایین و مسائل فرهنگی مورد تهاجم دشمن قرار داریم. در مساله عفاف و حجاب، همه قوا و ارگان‌ها مسئول هستند. چیزی‌که امروز در خیابان‌ها می‌بینیم همه در‌قبال حل آن مسئول هستیم و باید فکری داشته باشیم. قانونی که در این‌زمینه وضع شده، باید ابلاغ و اجرا شود و اگر کاستی‌هایی دارد باید اصلاح شود. ما نمی‌گوییم این قانون وحی منزل است؛ باید مساله امنیت و اجتماع را مهم بشماریم.رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از اظهارتش یادآور شد: یکی از مسائل مهمی که می‌تواند جلوی بسیاری از اختلافات را بگیرد، این است که همه باید قانونمدار باشیم و قانون باید فصل‌الخطاب باشد. البته قانون باید دقیق نوشته شود و قابلیت اجرا داشته باشد. حتی کسانی که در مجلس ممکن است به قانونی رأی ندهند، وقتی آن‌قانون تصویب شد ملزم هستند تا به آن عمل کنند. اگر ما قانون را ملاک و معیار در بسیاری از مسائل قرار بدهیم، خیلی از اختلافات پیش نمی‌آید. اگر ما همه ملزم به قانون باشیم، قانون مسائل ما را حل می‌کند. هرجاهم خلأ قانونی داریم باید آن رارفع کنیم، اما اگر به قانون بی‌احترامی کنیم، همان‌کسی که به قانون بی‌احترامی می‌کند، به‌ضرر خودش هم هست.اژه‌ای افزود: دشمنان می‌خواهند اسلام و جمهوری اسلامی نباشد وامروز بسیاری ازجنایات آنان به این خاطر است‌که جریان انقلاب اسلامی رامتوقف کنندکه به فضل الهی نخواهند توانست. جریان دشمنی که نشسته وبرای ما راهبرد دوساله تعیین کرده، گفته است باید با صبر و حوصله بدون اعلام علنی برای فروپاشی جمهوری اسلامی ایران یک تیم قوی، آموزش‌دیده و مجهز درست کنیم تا بروند و مردم را بر اثر احیانا نارضایتی‌ای که وجود دارد، عصبانی کنند و بعد براساس این عصبانیت‌ها و براساس احیانا نقطه‌ضعف‌هایی که وجود دارد، مردم را در داخل تشویق کنند که علیه مسئولان خود بایستند. این جزو راهبردهای مسلم امروز دشمن است. امروز راهی جز همکاری، همراهی و همفکری برای شناخت مسائل، برای تشخیص اولویت‌ها و برای پیدا‌کردن راه‌حل مناسب برای رفع هر مشکل نداریم. همچنین چاره‌ای جز این نداریم که دست‌به‌دست هم بدهیم، اهم‌و‌مهم کنیم و نقشه‌های دشمن از‌جمله تحریم‌های ظالمانه را خنثی کنیم. 
     
قالیباف: مخالف قانون فلیترینگم، اما حکمرانی واجب است

رئیس مجلس شورای اسلامی هم در این‌مراسم به موضوع فیلترینگ که برخی رسانه‌ها برخوردی جنجالی نسبت به آن داشته‌اند، واکنش نشان داد و اظهار داشت: من با فیلترینگی که الان در‌حال انجام است مخالفم؛ این روش غلط است اما آنچه واجب است، حکمرانی در فضای مجازی است؛ کم‌امنیتی روانی، جامعه را گرفته و هم کسب‌و‌کار اقتصادی ما را به‌هم زده و هم تربیت و اخلاق خانواده را دچار اشکال کرده و دشمن مانند سال ۱۴۰۱ازهمین‌جا سوء‌استفاده امنیتی می‌کند. حکمرانی در فضای مجازی، یک موضوع واقعی است که در همه کشورها این موضوع وجود دارد و این‌کار باید انجام شده و محقق شود.وی با تاکید بر این‌که هماهنگی وهمکاری قوای مقننه وقضاییه در بالاترین سطح قرار دارد وقوای سه‌گانه باید باهمدلی برای حل مشکلات مردم تلاش کنند، گفت: در مجلس یازدهم و درحوزه مبارزه با فساد، قانون حمایت از افشاگران فساد به تصویب رسید. به‌نظر من، این قانون آن‌طور که باید و شاید جای خود را پیدا نکرده که این مساله کار قوه قضاییه و مجلس است که بتوانند این کار مردمی را دنبال کنند.رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما برخی مواقع مبارزه با فساد را سیاسی می‌کنیم، برای این‌که با فساد مقابله شود نباید کار به‌گونه‌ای باشد که برای مقابله با فساد اقتصادی، فساد سیاسی شکل بگیرد و عده‌ای برای این‌که فساد سیاسی را مرتکب شوند، پروژه فساد اقتصادی تعریف می‌کنند تا مرتکب فساد سیاسی شوند.