به گزارش گروه رسانههای خبرگزاری تسنیم، جو بایدن، رئیسجمهور فعلی آمریکا در واپسین اقدامات خود در روزهای آخر دولتش هانتر بایدن، پسر خود را که با 2 حکم قضایی روبهرو بود عفو کرد. جو بایدن پس از صدور حکم عفو پسر خود بیانیهای را در این زمینه منتشر کرد. در بیانیه بایدن آمده است پروندههایی که علیه فرزندش تشکیل شده «بیعدالتی» است و گفت پسرش را هدف گرفتهاند: «از همان روز اول که وارد کار شدم اعلام کردم در تصمیمگیریهای وزارت دادگستری دخالت نمیکنم. به حرفم عمل کردم و شاهد بودم که پسرم را چگونه ناعادلانه هدف پیگرد قرار دادند». هانتر بایدن تا پیش از این در 2 پرونده تخلف مالیاتی و حمل سلاح هنگامی که مواد مخدر مصرف کرده بود مجرم شناخته شده بود و تبدیل به نخستین فرزند رئیسجمهور آمریکا شد که در دادگاه مجرم شناخته شده است.
عفو بایدن درباره پروندههای پسرش در حالی صادر شده است که 3 ماه قبل از آن جو بایدن اعلام کرده بود از اختیار خود برای عفو فرزندش استفاده نخواهد کرد و در روند فعالیت وزارت دادگستری آمریکا دخالت نخواهد کرد اما سرانجام پس از شکست دموکراتها در انتخابات اخیر و کنار گذاشته شدن بایدن پیش از انتخابات توسط دموکراتها این اقدام در روزهای آخر دولت جو بایدن صورت گرفت و برای انجام آن نیز بهانههای سیاسی آورد.
یکشنبه شب جو بایدن در توجیه اقدام خود گفت اگرچه به نظام قضایی آمریکا اعتقاد دارد ولی روند قضایی پرونده پسرش به سیاست آلوده شده و به بیعدالتی منجر شده است. به گفته جو بایدن، وقتی او به این نتیجه رسیده دلیلی برای به تاخیر انداختن آن ندیده است. جو بایدن همچنین گفت: امیدوارم «آمریکاییها متوجه شوند که چرا یک پدر و یک رئیسجمهوری به این نتیجه رسیده است».
هانتر بایدن، پسر رئیسجمهور آمریکا نیز در واکنش به حکم عفو خود گفت «اشتباهاتی که در تاریکترین روزهای اعتیادش مرتکب شده» با هدف سیاسی برای «تحقیر و خوار کردن او در انظار عمومی» مورد استفاده قرار گرفته است. وی افزود: «هرگز بخششی را که امروز به من عطا شده هدر نخواهم داد و زندگی خود را برای کمک به کسانی که هنوز بیمار و در رنجند وقف خواهم کرد». سخنان خانواده بایدن و سوءاستفاده از اختیارات رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا به نفع این خانواده انتقادات بسیاری را در ایالات متحده آمریکا به همراه داشته است. مشکلات حقوقی و اخلاقی هانتر بایدن نیز در جریان کارزار انتخاباتی وی دردسرساز شده بود و سایه سنگینی بر فعالیت انتخاباتی پدرش انداخته بود. پیش از این نیز دونالد ترامپ، رئیسجمهور پیشین و آینده ایالات متحده آمریکا در روزهای آخر دولتش با سوءاستفاده از اختیارات رئیسجمهور آمریکا در عفو مجرمان این کشور بیش از 74 نفر از جمله پدر جرالد کوشنر، داماد خود را عفو کرد. او در عین حال استراتژیست ارشد خود، استیو بنن و حامی مالی اصلی خود الیوت برویدی را بخشید. وقوع دوباره این رویداد در دولت بایدن بحثها درباره اختیارات رئیسجمهور آمریکا در عفو مجرمان و سوءاستفاده از این اختیار فراقانونی در جهت منافع شخصی را مطرح کرده است.
* واکنشها
دونالد ترامپ که خود در روزهای آخر دولت سابقش دست به اقدامی مشابه برای تعداد بیشتری از نزدیکان خود زده بود در واکنش به اقدام بایدن موضع گرفت و گفت: این اقدام نقض عدالت است. وی با اشاره به زندانیان ششم ژانویه که سالهاست در زندان به سر میبرند افزود که جو بایدن بیعدالتی کرده و عفو او شامل حال این زندانیان نشده است. منظور ترامپ از زندانیان ششم ژانویه افرادی هستند که به عنوان طرفداران ترامپ در سال 2021 به ساختمان کنگره ایالات متحده آمریکا حمله کردند و نتیجه انتخابات قبلی آمریکا را قبول نداشتند. ایلان ماسک، میلیاردر و وزیر سازمان بهرهوری در دولت ترامپ نیز در واکنش به اقدام بایدن گفت: جو بایدن با این کار به یکپارچگی ایالات متحده آسیب رسانده است. در واکنش به این مساله، ایلان ماسک با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «من به بخش مربوط به مواد مخدر اهمیتی نمیدهم اما به چالش کشیدن یکپارچگی ایالات متحده درست نیست». رسانههای حزب رقیب و بسیاری از سیاستمداران جمهوریخواه نیز در واکنش به اقدام بایدن آن را سوءاستفاده از قدرت نامیدند. در عرصه بینالمللی نیز مسکو نسبت به اقدام جو بایدن در عفو پسر خود واکنش نشان داد. «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به اقدام جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا به عفو پسرش اعلام کرد که این «کاریکاتور دموکراسی» است.
تصمیمات سیاسی و شرایط دوقطبی جامعه آمریکا طی 2 انتخابات ریاستجمهوری اخیر در این کشور بشدت افزایش یافته است و همین مساله نیز منجر به پوشش رسواییهای خانوادگی توسط جناح رقیب به شکل بیسابقهای شده است. طی سالهای گذشته از پروندههای اخلاقی و مالی ترامپ و تخلفات فدرال وی گرفته تا تخلفات پسر بایدن به تیتر یک اخبار داخلی آمریکا تبدیل شده است.
اعضای کابینه ترامپ تهدید به ترور شدند
کارولین لیویت، سخنگوی تیم انتقالی دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا با انتشار بیانیهای اعلام کرد شماری از منصوبان رئیسجمهور و نامزدهای کابینه ترامپ و خانوادهها و نزدیکان آنها «هدف خشونت و تهدیدهای غیرآمریکایی» قرار گرفتهاند. در این بیانیه آمده است: «این تهدیدها شامل تهدیدهای بمبگذاری تا تلفنهای ساختگی برای حضور نیروهای پلیس در خانه افراد تهدیدشده است. در واکنش، نیروهای مجری قانون و دیگر مقامات بسرعت وارد عمل شدند تا امنیت کسانی را که هدف قرار گرفتند، تضمین کنند». پلیس فدرال آمریکا (FBI) نیز با انتشار بیانیهای اعلام کرد از این تهدیدها آگاه است و با بیان اینکه تحقیقات در این باره را آغاز کرده، افزود: «ما همه این تهدیدهای احتمالی را جدی میگیریم». سخنگوی کاخ سفید هم در گفتوگو با سیانان گفت: «جو بایدن، رئیسجمهور در جریان این تهدیدها قرار گرفته و قاطعانه این تهدیدها و خشونتهای سیاسی را محکوم میکند». بنا بر گزارشها دستکم 9 نفر از افرادی که ترامپ برای تصدی وزارتخانههای کشاورزی، دفاع، مسکن، کار و نامزد نمایندگی آمریکا در سازمان ملل معرفی کرده هدف این تهدیدها بودند. در همین ارتباط «لی زلدین» نامزد دونالد ترامپ برای تصدی سازمان حفاظت محیطزیست با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» ضمن تأیید این تهدیدها نوشت: «موقعی که من و خانوادهام خانه نبودیم، پیام تهدید به بمب لولهای علیه من و خانوادهام به خانه ما فرستاده شده بود». دیگر افراد هدف قرار گرفته شده نیز با انتشار پیامهایی تأیید کردند تهدیدهای مشابه برای آنها نیز ارسال شده است.
منبع: روزنامه وطن امروز
انتهای پیام/
∎