به گزارش بازار، قاسم شهابی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران در حاشیه مراسم ارزیابی صلاحیت حرفهای نیروهای پیمانکاری اظهار داشت: شرکت توزیع برق استان تهران با ۳۲۰۰ نیرو که بخش اعظم آنها در بخش بهرهبرداری هستند، بیش از ۶۰۰ نفر نیروی سیمبان دارد که در گرمای تابستان و سرمای زمستان در فضای آزاد برای تامین برق تلاش میکنند و گاها نیز جان خود را کف دست خود میگذارند و کار را پیشمیبرند.
وی افزود: در راستای اینکه بتوانیم علم و دانش این افراد را ارتقا دهیم تا در محل کار بتوانند بهترین کار را با کمترین آسیب پیش ببرند دوره آزمون صلاحیت حرفهای را برگزار کردهایم تا در ابعاد مختلف آموزش به این افراد داده شود.
شهابی با بیان اینکه "برق بسیار حساس است و در طول سال تعدادی از این افراد جان خود را از دست میدهند که همین مساله اهمیت آموزش و اصول ایمنی را نشان میدهد"، گفت: آموزش ایمنی یکی از اهداف این دوره است تا این افراد آموزشهای لازم را ببینند و با ارتقای ایمنی بتوانند کار را بهصورت حفاظت شده و ایمن پیش ببرند.
وی ادامه داد: در استان تهران در طول سال دو و سه نفر یا جان خود را از دست میدهند و یا آسیب میبینند؛ اما با نظارتهایی که صورت گرفت اکنون در سال جاری حادثه جدی نداشتهایم، بیشک برگزاری چنین دورههایی به کاهش این موارد کمک میکند و در حوزه ایمنی و رعایت نکات لازم بسیار پیگیر هستیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران خاطرنشان کرد: تا زمانی که سیمهای مسی لخت در دسترس باشد شاهد سرقت تجهیزات برقی هستیم، طی سه سال گذشته حدود ۱۵۰۰ کیلومتر از سیمهای باقیمانده را به کابلهای خودنگهدار تبدیل کردیم به همین دلیل تقریبا سرقت سیم هوایی صفر شده است، درب تابلوها را نیز تجهیز کردیم اما هنوز تمام نشده، در مجموع باید گفت که میزان سرقتها سالانه حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیارد تومان است که امسال به دلیل ایمنسازی که صورت گرفته کاهش محسوسی پیدا کرده است.
وی افزود: بهدلیل ساختوسازهای غیرمجازی که در استان تهران ایجاد شده سالانه ۵۰ تا ۶۰ هزار انشعاب غیر رسمی داریم که با جلسات مکرری که با سازمان بازرسی، قوهقضاییه و دادستانها برگزار کردهایم اکنون برابر قانون برای افرادی که مشمول قانون میشوند و سال ساخت آنها برای سال ۱۳۹۶ به قبل است برق موقت در اختیارشان قرار میدهیم.
شهابی تصریح کرد: اغلب به دلیل اینکه ساختوساز آنها غیر مجاز بوده نمیتوانیم برق را در اختیار آنها قرار دهیم اما با سازو کاری که اکنون در حال انجام است میتوان تمهیداتی را درنظر گرفت؛ در منطقه مرتضیگرد، پاکدشت، اسلامشهر و شهریار مناطق آلودهای داریم که با کمک سازمانهای ذیربط در تلاش هستیم تا پایان سال این عدد را بسیار کاهش دهیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران با بیان اینکه "افزایش تأمین برق از محل نیروگاههای تجدیدپذیر جزو تکالیف ماست"، گفت: در استان تهران ۵۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر را نصب خواهیم کرد؛ توفیقات خوبی داشتیم، منابع طبیعی زمین در اختیار ما قرار داده است، شهرک صنعتی شمسآباد و عباس آباد هر کدام ۵۰ مگاوات احداث خواهند کرد.
وی افزود: علاوه بر این طرح حمایتی برای کمیته امداد در نظر گرفتهایم و هم سرمایهگذاران بهصورت آزاد وارد شوند، بهترین راهکاری که در شرایط فعلی میتوان انجام داد توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است که در این راستا نیز اقداماتی انجام شده و در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان تهران در خصوص میزان تلفات و فرسودگی شبکه، گفت: در استان تهران میزان تلفات هر سال کاهش مییابد، اکنون حدود ۱۱.۵ درصد است که هنوز عدد بالایی است، هدف ما عدد تکرقمی ۹ است برای این موضوع اقداماتی را در دست اجرا داریم، با کاهش سرقت و احداث پست و شبکه جدید میزان تلفات کاهش مییابد، برای امسال هدف ۱۱ درصد تبیین شده و با اقداماتی که در دستور کار داریم تلفات را به زیر ۱۰ درصد کاهش میدهیم.
شهابی با بیان اینکه اکنون ۲۵ تا ۳۰ درصد شبکه فرسوده است، اعتبارات خاصی برای این مساله در نظر گرفتیم، شبکه را از محل اعتبارات روستایی نوسازی میکنیم، سال گذشته ۷۰ میلیارد تومان و امسال نیز ۸۰ میلیارد تومان برای این مساله تخصیص یافته شبکه روستایی فرسوده در دستور کار قرار گرفته است، اگر اعتبارات بیشتری تخصیص یابد برای تمام شبکه طرح داریم که در صورت تخصیص میتوانیم آنها را اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان از مشترکان خانگی، تجاری و اداری طلبکار هستیم، در حال رایزنی برای کاهش مطالبات بخش اداری هستیم.