جهان صنعت نیوز، رادیو ارتش اشغالگر روز دوشنبه گزارش داد که رایزنیهای امنیتی که یکشنبه شب توسط نخستوزیر رژیم صهیونیستی انجام شد، پیشنهادات توافق مطرح شده با جنبش حماس در نوار غزه، از جمله درخواست مصر برای موافقت این جنبش با باقی ماندن ارتش اشغالگر در بخشی از نوار غزه را مورد بحث قرار داد.
رایزنیها با طرفهای مختلف مرتبط با موضوع اسرای صهیونیست برای مدت نسبتاً طولانی ادامه یافته است و چندین موضوع مرتبط با تحولات منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مهمترین آن آزادسازی اسرای اسرائیلی در نوار غزه و هشدار تشکیلات امنیتی در مورد وضعیت آنها است که شرایطشان در زمستان بدتر هم میشود، به این معنی که اسرائیل باید گامهای بزرگتری بردارد.
این رادیو ادامه داد که مصریها از حماس خواستند تا با باقی ماندن ارتش اسرائیل در بخشی از نوار غزه موافقت کند و در مقابل، اسرائیل باید انعطاف بیشتری در موضوع اسیران فلسطینی نشان دهد و تصمیمات «سخت» اتخاذ کند به طوریکه آتشبس در عرض چند هفته محقق شود و اسرائیل برای ادامه مذاکرات برای توقف جنگ رضایت خود را ابراز کند.
رادیو اشغالگر این سوال را مطرح کرد آیا «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر میتواند این حرکت را از منظر سیاسی نیز در داخل حکومت خود رهبری کند.
همچنین یدیعوت آحارونوت روز دوشنبه گزارش داد که مقامات نهاد امنیتی بر این باورند که فرصتی برای دستیابی به پیشرفت در مذاکرات برای بازگرداندن اسرا وجود دارد و آنها توصیه میکنند که سطح سیاسی از آن برای انعقاد یک معامله برای توقف موقت جنگ و بازگرداندن آنها استفاده کند.
این روزنامه توضیح داد که اینها نظرات تعدادی از مقامات ارشد ارتش اشغالگر است که دارای پستهای کلیدی هستند، از جمله کسانی که قبلا در مورد امکان دستیابی به توافق تردید داشتند.
موضع آنها بستگی به همزمانی عوامل متعددی با هم دارد که به نظر آنها واقعیت را تغییر میدهد، از جمله پایان تجاوز به لبنان، جدایی عرصهها، انتقال وزن نظامی به نوار غزه، ملتهب شدن سوریه، فشار داخلی در غزه، فشار داخلی در اسرائیل و تغییر در دولت در ایالات متحده.
در سایه همه این شرایط، آنها اشاره کردند مصریها با تمام توان تلاش میکنند تا توافق را پیش ببرند.
این تحولات در حالی است که یک مقام فلسطینی در گفتوگو با شبکه المیادین اعلام کرد: دیدارهای جنبش مقاومت اسلامی حماس و جنبش فتح در خصوص مدیریت امور نوار غزه در قاهره شاهد تحولات مثبت مهمی بوده است.
وی گفت: چندین کشور عربی از تشکیل کمیتهای به منظور مدیریت نوار غزه حمایت میکنند.
وی ادامه داد: جنبشهای حماس و فتح توافق کردند که این کمیته حرفهای و مستقل باشد و افراد وابسته به ۲ جنبش در آن حضور نداشته باشند.
این مقام فلسطینی با بیان اینکه دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله بر کار کمیته نظارت خواهد کرد، افزود: در این کمیته کارشناسانی در امور دولتی و اداری از شخصیتهای داخل نوار غزه حضور خواهند داشت.
یک منبع ارشد در جنبش حماس به العربی الجدید گفت: دور مذاکراتی که میان هیئتهای جنبش حماس و فتح در قاهره تحت نظارت مقامات سرویس اطلاعات کل مصر انجام شد، به توافق برای تشکیل یک کمیته اداری برای نوار غزه بدون اشاره به جزئیات و نام اعضا منجر شد.
این مقام حماس گفت: حماس چشمانداز دقیقی از کار، وظایف و اختیارات کمیته ارائه کرد، در حالی که هیئت فتح درخواست بازنگری در رهبری مرکزی این کمیته را داشت که مستلزم برگزاری جلسات و پیگیریهای بعدی است.
منبع: ایسنا
∎