همشهری آنلاین: دعوای زن و شوهری همیشه هم بد نیست و حتی مواقعی فایده هم دارد، نظرات و پیشنهادات کارشناسان در مورد این بخش از زندگی مشترک شما را متعجب خواهد کرد.
اگر چه ممکن است دوست نداشته باشید با همسرتان بحث و مشاجره کنید، اما گاهی ناخواسته این اتقاق رخ میدهد. ممکن است زوجینی را بشناسید که دائما با یکدیگر دعوا میکنند و برعکس، آنهایی که با یکدیگر اختلافی ندارند. اما دلایلی وجود دارد که گاهی این دعواهای زن و شوهری میتواند برای رابطه شما خوب باشد. در حقیقت براساس یک مطالعه آنلاین که در میان ۹۷۶ نفر انجام شد نشان داد، زوجهایی که دعوایی سالم داشته اند، ۱۰ برابر بیشتر از کسانی که بحثهایی سنگین داشته اند، رابطه شادتری دارند.
بحث این نیست که دعوا خوب است، اما به هر حال اختلافاتی وجود دارد. نادیده گرفتن اختلافات موثر نیست و تبدیل آنها به دعوا نیز کارایی ندارد بلکه رمز موفقیت این است که چگونه این اختلافات را کنترل کنید. کسانی که با صداقت، صراحت، احترام و عشق این اختلافات را مدیریت میکنند بسیار موفقتر از افرادی هستند که این کار را نمیکنند؛ بنابراین ممکن است از خود بپرسید که چرا دعوای زن وشوهری برای رابطه شما خوب است؟
۱. بحث کردن به شما امکان میدهد تا نیازهای خود را با همسرتان در میان بگذارید
همان طور که ممکن است از رابطه عاشقانه خود، گذشته یا حال صحبت کنید باید بدانید که بحث کردن درباره هر موضوع و به هر شکلی وجود دارد. کارشناسان توصیه میکنند خشم خود را به همسر تان نشان دهید، زیرا عصبانیت راهی برای تخلیه خشم است و از این طریق شما نیازهایتان را با همسرتان در میان میگذارید. این دعواها لزوما مخرب و بی رحمانه نیست و میتوانید دوستانه ودلسوزانه با یکدیگر بحث کنید. عصبانیت یک احساس طبیعی است، اما باید همسر خود را ازچیزی که برایتان احساس خوبی ندارد، آگاه کنید و البته در این زمان از کوره در نروید.
۲. مانع از سرخوردگی شما میشود
البته که اگر دوست ندارید درمورد موضوعی که باعث ناراحتی شما شده با شریک زندگی خود صحبت کنید برای خود ارزش قائل شده اید، اما بدانید هنگامی که نگرانیهای خود را ابراز نکنید به مرور روی هم تلمبار میشوند و ازجای دیگر بیرون میزنند که ممکن است منجر به انزجار یا بی ادبی شود. راه حل این است که آن را به روشی صادقانه، صریح و محترمانه بیان کنید.
۳. بحث کردن به شما کمک میکند تا با انگیزههای همسرتان آشنا شوید
هنگامی که با همسرتان دعوا میکنید ممکن بابت موضوعی باشد که باعث ناراحتی شما شده، اما همسرتان از این بابت حتی خبر هم نداشته باشد. براساس نظر کارشناسان روانشناسی، بحث و گفتگو به شرطی که بدون تحقیر، انتقاد و دفاع از خود انجام شود میتواند در واقع یک رابطه عاشقانه را حتی تقویت هم کند.
از طریق حل تعارض منافع (که هر رابطهای دارد) میتوان از انگیزههای شریک زندگی خود مطلع شد. برای بهره مندی از این مزیت، مهم است که هنگام دعوا بی طرف بمانید. تحقیقات نشان میدهد که وجود شخص ثالث و بی طرف میتواند به شما کمک کند تا در مورد بحثی که داشته اید بیشتر بیاندیشید. در این شرایط شما و همسرتان در مورد یکدیگر اطلاعات بیشتری کسب خواهید کرد و مسلما راههایی را برای حل و سازش تعارض پیدا میکنید که روابط تان را تقویت خواهد کرد. با گذشت زمان، حل تعارضات دانش بیشتری را درباره یکدیگر به شما میدهد که باعث میشود تعارضات در آینده، مکرر و آسیب رساننده به رابطه نباشد.
۴. بحث کردن به شما کمک میکند تا بفهمید مسئله “واقعی” چیست
دعوا به شما کمک میکند تا بدانید مسئله مورد بحث شما چیست؟ با این وجود هر چه بیشتر صحبت کنید بیشتر به واقعیت آن چه میگذرد، میرسید. در واقع برای کشف علت دعوا باید صحبت کنید. هنگامی که به دلایل خاص و ترجیحات همسر خود پی بردید خواهید دانست که چگونه میتوانید مشکلات را حل کنید. با دانستن دلایل یکدیگر میتوانید راحتتر راه حلی بیابید.
۵. به شما کمک میکند تا رشد کنید
اگرچه بحثی که کوتاه مدت باشد راحتتر است و موضوع بحث را میتوان نادیده گرفت، دراین شرایط به تکامل شما و همسرتان کمک بزرگی میشود. مزیت دعوا این است که شما باید در طی آن رشد کنید، خواه این کار با عوامل محرک خود یا همسرتان باشد یا کشف یک آسیب اساسی و یادگیری درمورد نحوه رفع دعوا. تکامل در زمان باعث میشود به طور سازنده برای ترمیم رابطه خود قدمی بردارید. به عنوان مثال، بگویید:” من نمیدانستم چگونه آرام شوم و دیگر صحبت نمیکنم. این باعث میشود شما را نادیده بگیرم. قصد من این نبود و از این بعد، میتوانم هر زمان که احساس خستگی کردم کمی تنها باشم تا شما را نادیده نگیرم”.
استدلالهای خوب در دعوا شامل سواستفاده، بی اعتنایی و توهین نمیشود. اگر هر دو توافق کنید که چنین رفتاری را متوقف کنید حتی میتوانید از پس سختترین استدلالها هم رشد کنید.
۶. میتواند رابطه شما را حفظ کند، به جای آنکه از بین ببرد
تحقیقات نشان میدهد که هرچه بیشتر از یک دعوا عقب نشینی کنید روابط شما آسیب پذیرتر میشود. وقتی از همسر خود ناراحت هستید، سکوت شما باعث میشود تا همسرتان بداند که مشکلی پیش آمده است و شما معمولی به نظر نمیرسید. کارشناسان روانشناسی میگویند:سکوت کردن ارزش طلایی ندارد، زیرا هنگامی که زوجین از گفتگو اجتناب کنند و نتوانند نگرانیهای خود را بیان کنند، باعث میشود روی یکدیگر تلمبار شده و غیر قابل بحث شوند. به مرور زمان شدت میابند و ممکن است رابطه تان را از بین ببرند. مشاجره به زوجین این فرصت را میدهد که یکیدگر را به عنوان ” خود واقعی” ببینند و نشان دهند که هنوز یکدیگر را دوست دارند.
۷. ممکن است به پیشگیری از طلاق کمک کند
ممکن است زوجی را سراغ داشته باشید که بدون وقفه از یکدیگر شکایت میکنند؛ شاید آنها زیاد هم بحث کنند، اما نه به روشی سالم. یا شاید از تلاش برای بحث در مورد ریشه مشکلات خود دست برداشته اند و فقط آن را بزرگ میکنند. این در واقع به معنای شکست است؛ تا زمانی که احساسات به اوج خود نرسند از اختلافات اجتناب میشود، اما به محض آنکه احساسات تشدید یابند، بی احترامی در دعوا حاکم میشود و به مرور تکرار میشود تا به یک الگو تبدیل شود که نهایت آن بیزاری و تنفر از یکدیگر است؛ بنابراین طلاق پیش بینی میشود. به طور خلاصه، اختلاف نظرها باعث ایجاد بی احترامی میشود که به بیزاری تبدیل خواهد شد و طلاق را به همراه دارد.
۸. باعث میشود تا استرس و اضطراب خود را رها کنید
سکوت و از طرفی بد دهنی برای دعوا با همسرتان؛ رویکرد خوبی نیست. احساسات و کلماتی که شما آنها را سرکوب میکنید تا باعث دعوا نشوند، میتوانند تنش بیشتری را در ذهن و زندگی شما ایجاد کنند که با گذشت زمان اضطراب و افسردگی را به همراه خواهند داشت و برای سطح استرس تان سالم نیست. هنگامی که سعی میکنید احساساتتان را درون خود بریزید، هورمونهای استرس میتوانند سر درد و بی خوابی را تحریک کنند بنابراین دعوای خود را شجاعانه برای از بین بردن تنشهای طولانی مدت انجام دهید و خشم تان را تخلیه کنید.
۹. باعث میشود تا اعتماد به نفس شما بیشتر شود
وقتی بحث سالمی میکنید، این نشان میدهد که میتوانید سازش کنید و همه چیز را کنار هم آورید حتی اگر اضاع متشنج بوده است. موافقت یا مخالفت میتواند برای هر دو طرف احساس قدرت کند واغلب باعث ایجاد اعتماد به نفس میشود، زیرا هیچ یک از شما بدون دیگری نمیتوانستید به نتیجه برسید.
یک بحث سالم میتواند با بالا بردن سطح انرژی بین یک زوج شور و اشتیاق ایجاد کند و اعتماد به نفس طرفین را افزایش دهد؛ بنابراین دائما در مورد یک موضوع بحث نکنید، زیرا نشانه اختلاف نظر حل نشدهای است که نیاز به رسیدگی جدی دارد.
۱۰. نشان دهنده تعهد است
دعوا، به همسرتان نشان میدهد که شما به این رابطه اهمیت میدهید. صادق بودن و بیان آنچه که نمیپسندید آسان نیست، اما اگر این رابطه برای شما مهم است باید آن را بیان کنید. مهم این است که منصفانه بحث کنید و به یکدیگر گوش دهید و تغییراتی را با یکدیگر برای زندگیتان ایجاد کنید.
بیان احساسات خود و سرزنش نکردن یکدیگر بهترین راه برای شنیدن است. گفتن “من احساس میکنم وقتی….. ” بسیار بهتر از شروع بحث با ” وقتی این کار را کردی ” است و آسیب کم تری را به رابطه شما وارد میکند.
۱۱. نشان میدهد که شما به شریک زندگی خود اهمیت میدهید
شاید برایتان سادهتر باشد که چشمان تان را به روی مشکلات تان ببندید و کنار بکشید، اما اگر جر و بحث میکنید و میخواهید مشکل بوجود آمده را حل کنید، بدانید که شما در رابطهای سالم و بلند مدت قرار گرفته اید، زیرا رابطه با شریک زندگی تان برای شما مهم است.
۱۲. خشم تان را تخلیه میکنید
بحث و دعوا باعث میشود که ناراحتی تان هر دفعه روی هم تلمبار نشود و ناگهان فوران نکند. اما یادتان باشد که آن را کنترل کنید تا تبدیل به دعوایی سنگین نشود.
۱۳. بحث مثبت سلامتی را بهبود میبخشد
صادق بودن و یادگیری منصفانه بحث کردن میتواند مزایای بیشماری را برای سلامتی داشته باشد. خشم فرو ریخته، کورتیزول و آدرنالین را به بدن میرساند و منجر به مشکلات گوارشی و حتی سو مصرف مواد مخدر خواهد شد. صحبت در مورد آن چه که فایده دارد، آدرنالین و هورمون استرس (کورتیزول) را از بدن دفع میکند و اندروفین را آزاد میکند که باعث احساس خوشبختی و سلامت خواهد شد.
همان طور که گفته شد، دعوا فواید بسیاری دارد به شرطی که شما و همسرتان این کار را به روشی دوستانه و سازنده انجام دهید. به هر حال، هدف این است که اختلافات موجود را حل کنید نه اینکه اوضاع بدتر شود پس هدف این مطلب تشویق شما به گفتگو و حتی بحث با همسرتان برای حل مسائل و جلوگیری از انباشته شدن مشکلات است.
انتهای پیام