شناسهٔ خبر: 70054602 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

سردار حسن زاده خبر داد؛

تشییع پیکر ۳۰۰ شهید گمنام از دانشگاه تهران تا معراج شهدا

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ گفت: تشییع پیکرهای مطهر ۳۰۰ شهید گمنام ۱۵ آذر همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا (س) از مقابل دانشگاه تهران آغاز می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری آئین تشییع پیکرهای مطهر ۳۰۰ شهید گمنام همزمان با سالروز شهادت حضرت زهرا (س)، پیش از ظهر امروز دوشنبه ۱۲ آذر با حضور سردار حسن حسن زاده فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ در سالن قصر شیرین موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

سردار حسن زاده در ابتدای این‌نشست، ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) گفت: حضرت زهرا (س) مادر همه شهدا به ویژه شهدای گمنام است و در شهادت این بانوی دوعالم میزبان لاله‌های فاطمی، شهدای گمنام و خوشنام در سراسر کشور خواهیم بود. از آنجا که روز شهادت حضرت زهرا (س) روز شهدای گمنام نامگذاری شده است، چند سالی می‌شود که مراسم تشییع، بدرقه و عطرافشانی شهدای گمنام را داریم.

وی افزود: همه شهدا مظهر اقتدار اسلام، ایستادگی و پایداری و مقاومت هستند و شهدای گمنام از ویژگی‌های برجسته ای برخوردارند. امروز اگر شاهد توسعه و گسترش روزافزون فرهنگ مقاومت و راهبرد مقاومت و توسعه‌های هرچه بیشتر مقاومت و محورهای مقاومت با حضور جوانان کشورهای اسلامی و به ویژه کشورهای مقاومت هستیم، همه اینها مرهون شهدای گمنام اند که در مظلومیت و گمنامی به شهادت رسیدند. پیکرهای شأن پس از سالیان سال کشف شده اند و از آنها جز چند تکه استخوان باقی نمانده است.

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ گفت: امسال در روز شهادت حضرت زهرا (س) پیکر ۳۰۰ شهید گمنام در سراسر کشور تشییع و بدرقه می‌شوند. از این تعداد پیکر ۲۰۰ شهید گمنام در شهرستان‌ها و سایر استان‌ها و مراکز استان‌ها طی مراسم باشکوهی تشییع خواهند شد. همچنین پیکر ۱۰۰ شهید گمنام در تهران؛ پایتخت نظام جمهوری اسلامی ایران و ام القراء تشییع می‌شود.

سردار حسن زاده گفت: عطر حضور شهدا و آفرینش یک رویداد اجتماعی و مردمی بزرگ از برکات حضور شهدا و خون شهداست. همه ساله مردم با حضورشان در تشییع شهدا، یک یوم الله جدیدی را می‌آفرینند و این امر می‌تواند پیام‌های متعددی داشته باشد. یکی از پیام‌های حضور مردم در مراسم تشییع شهدای گمنام به دشمنان انقلاب اسلامی، جبهه مقاومت و کشورهای اسلامی این است که مسیر جهاد، ایثار، فداکاری، شهادت و مقاومت همچنان ادامه دارد.

وی افزود: زمانی که در میان حضور مردم در مراسم تشییع شهدای گمنام شاهد جوانان، نوجوانان و نونهالان هستیم، این پیام را به دشمنان می‌دهیم که فرهنگ ایثار و شهادت نسل به نسل انتقال می‌یابد و آنها همیشه در این مسیر پیشتاز و پیشگام هستند. همچنین این ملت و مردم برای دفاع از حق و مظلوم و مقابله با دشمن صهیونی و جبهه استکبار همچون شهدا تا آخر ایستاده اند.

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ گفت: مراسم تشییع پیکرهای مطهر شهدای گمنام روز پنجشنبه ۱۵ آذر همزمان با شهادت حضرت زهرا (س) از جلوی درب دانشگاه تهران از ساعت ۸ صبح آغاز می‌شود و تا معراج شهدا این پیکرها توسط عموم مردم بدرقه می‌شوند. در این خصوص همه تمهیدات لازم اعم از خدمات مترو، اتوبوسرانی، آتش نشانی، اورژانس، هلال احمر، بهداشت و درمان سپاه و بسیج، تدابیر امنیتی، ایجاد ایستگاه‌های صلواتی و موکب‌های مردمی اندیشیده شده است. ۳۰۰ شهید گمنام تفحص شده از شهدای عملیات خیبر در مجنون، عملیات کربلای ۵ در شلمچه، عملیات رمضان در شرق بصره، عملیات والفجر ۳ در مهران، عملیات عاشورا در میمک، عملیات عاشورای ۲ در چنگوله، عملیات کربلای ۶ در سومار، عملیات مسلم بن عقیل در سومار، عملیات کربلای ۱ در مهران، تک دشمن در سال ۶۷ در شلمچه و مجنون، عملیات والفجر ۴ در پنجوین، عملیات والفجر ۶ در شیراز، عملیات بدر در شرق دجله، عملیات کربلای ۴ در ام الرصاص، عملیات والفجر ۱ در فکه، عملیات والفجر مقدماتی در فکه، تک دشمن در سال ۶۵ در حاج عمران هستند.

سردار حسن زاده گفت: عموم سن شهدا بین ۱۸ تا ۲۵ سال بودند. همچنین تدفین شهدا در بیش از یکصد نقطه است که پس از مراسم تشییع در روز شهادت حضرت زهرا (س) در سراسر کشور به صورت محلی، منطقه‌ای، شهری و استانی به خاک سپرده می‌شوند. همچنین در تهران بالغ بر ۸ نقطه تعیین شده که توزیع شهدا از ۱۵ آذر آغاز و تا ۱۰ روز ادامه دارد. ریشه مقاومت از عاشورا و کربلا گرفته شده است. شهدای دفاع مقدس این فرهنگ و راهبرد عملیاتی مقاومت را در هشت سال دفاع مقدس مشق کردند و به عنوان الگو به جهانیان نشان دادند.امروز فرهنگ مقاومت جهانی شده است.

وی افزود: طبق سنوات گذشته در شب شهادت حضرت زهرا (چهارشنبه شب) مراسم وداع با این شهدا در مجموعه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بعد از نماز مغرب و عشا برگزار می‌شود که در اینجا هم پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته است.

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران بزرگ در پایان گفت: تعدادی از شهدا شناسایی شده اند که با خانواده آنها تماس گرفته شده و آئین تشییع آنها با نام در موطن انجام می‌شود اما این دسته از شهدا در میان ۳۰۰ شهید یاد شده نیستند.