به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، جمالیان با اشاره به تغییرات ارز در تأمین دارو در دولتهای گذشته و کنونی، اظهار داشت که حذف ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۴ برای برخی کالاها، از جمله دارو، موجب تعیین نرخ جدیدی برای داروها خواهد شد. با این حال، وی تأکید کرد که این تغییرات نباید منجر به افزایش هزینههای پرداختی مردم برای دارو شود.
وی همچنین از اجرای ناموفق طرح «دارو یار» و افزایش فشار مالی بر دوش مردم در این حوزه انتقاد کرد و افزود: «هدف ما این است که کمترین فشار به مردم وارد شود و تجربه تلخ دارو یار تکرار نشود.» وی با اشاره به واردات ۳۵ درصد مواد اولیه دارو و لزوم مشارکت بیمهها در تأمین هزینهها، بیان کرد که هدف این است که از فشار مالی بر مردم جلوگیری شود.
جمالیان همچنین به اهمیت تقویت صندوق بیماران خاص و پوشش هزینههای دارویی برای بیماران سرطانی اشاره کرد و گفت: «با وجود بودجه ۹ همتی برای این صندوق، هنوز بسیاری از بیماران از هزینههای بالا و قیمت دارو شکایت دارند.»
او در پایان هشدار داد که در صورت عدم توجه به این مسائل، احتمال افزایش تعداد افرادی که از ادامه درمان صرفنظر میکنند، وجود دارد و بر لزوم پوشش بیمهها و صندوقها برای تأمین هزینهها تأکید کرد.