شناسهٔ خبر: 70054206 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

آخرین تحولات در سوریه/ فرمانده روسی در روسیه برکنار شد

آخرین گزارش ها حاکی از آن است که ارتش سوریه بخشی از مواضع شورشیان را مورد حمله قرار داده است اما سقوط حلب و پیشروی سریع تحریر الشام توانسته قدرت مخالفان را تثبیت کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شرق؛ طبق اعلام مقام‌های نظامی سوریه و روسیه، طی دومین روز متوالی، مواضع شورشیان مخالف حکومت بشار اسد به‌ویژه گروه «هیات تحریرالشام» در مناطق حما، حلب و ادلب هدف حملات هوایی قرار گرفته است.

 

این حملات تاکنون جان دست‌کم ۲۵ نفر را گرفته است. به گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه، ائتلاف بین‌المللی به رهبری آمریکا نیز مواضع شبه‌نظامیان را در مناطق المیادین و القوریه واقع در شرق استان دیرالزور سوریه بمباران کرده است.

 

در همین حال، «هیات تحریرالشام» و متحدان آن توانسته‌اند با تصرف چند مرکز نظامی کلیدی در شرق حلب، قدرت خود را تثبیت کنند. با این وجود، بخشی از این مناطق به نیروهای کرد  واگذار شده است. از دست رفتن کنترل حلب برای دولت بشار اسد چالش بزرگی محسوب می‌شود و مقابله سوریه و روسیه علیه شورشیان احتمالاً دشوار و زمان‌بر خواهد بود.

  

برکناری فرمانده ارشد روسیه  

 

در تحولی دیگر، گزارش‌های منابع نظامی روسیه حکایت از برکناری یکی از فرماندهان ارشد این کشور در سوریه دارد. به گفته این منابع، پس از تشدید حملات «هیات تحریرالشام» در حلب، ژنرال سرگئی کیسل که مسئولیت نیروهای روسیه در سوریه را بر عهده داشت از مقام خود برکنار و ژنرال الکساندر چایکو جایگزین او شد.ه است.

 

افزایش تماس‌های دیپلماتیک  

 

همزمان با ادامه درگیری‌های نظامی، دیپلماسی نیز در مسیر کاهش تنش‌ها فعال شده است. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در گفت‌وگویی تلفنی با هاکان فیدان، همتای ترکیه‌ای خود، بر ضرورت کاهش درگیری‌ها و حفظ جان غیرنظامیان تأکید کرد.

 

همچنین هاکان فیدان با فواد حسین، وزیر خارجه عراق، تماس مشابهی برقرار کرد. از سوی دیگر، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران که با بشار اسد در دمشق ملاقات کرده بود، شب گذشته راهی ترکیه شد تا مذاکرات بیشتری را دنبال کند. افزون بر این، امارات متحده عربی نیز از رایزنی‌های تلفنی وزیر خارجه خود با مسئولان عراقی، مصری و اردنی خبر داد.  

 

ضرورت دستیابی به راه‌حل سیاسی 

 

ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه و آلمان در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که اوضاع سوریه را با حساسیت زیر نظر دارند. این بیانیه خواستار کاهش تنش‌ها، حفاظت از غیرنظامیان و جلوگیری از تخریب زیرساخت‌های حیاتی شده است تا از وقوع بحران‌های انسانی بیشتر جلوگیری شود.

 

همچنین بر لزوم رسیدن به راه‌حلی سیاسی مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل تأکید شده است. این قطعنامه که در سال ۲۰۱۵ تصویب شد، یک نقشه راه برای پایان دادن به جنگ سوریه ارائه داده و بر تشکیل دولتی فراگیر و غیرفرقه‌ای اشاره دارد که بتواند مسیر حل بحران را هموار کند.