شناسهٔ خبر: 70051231 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

قالیباف: در همکاری مجلس و قوه قضاییه باید به کارهای بر زمین مانده نیز بپردازیم

رئیس مجلس در نشست مشترک علنی و غیررسمی مجلس و قوه قضائیه، گفت: هماهنگی بین قوه قضائیه و مجلس در طول سه سال گذشته در اوج خود بوده و باید به کارهای روی زمین مانده نیز بپردازیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر قالیباف صبح امروز در نشست مشترک علنی و غیررسمی مجلس و قوه قضائیه، اظهار کرد: از همان جلسه معارفه حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای بنده عرض کردم که سه قوا مکلف به هم‌افزایی و همکاری با یکدیگر به ذی‌نفع نهایی یعنی مردم هستیم.

وی بیان کرد: در طول سه سال گذشته هماهنگی بین قوه قضائیه و مجلس در اوج همکاری‌های خود بوده است. البته کارهایی روی زمین مانده است که باید به آن کارها نیز بپردازیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در رابطه با بحث حمایت و پشتیبانی از قوه قضائیه، مجلس در بودجه و آنجایی که وظیفه مجلس است، همیشه برای خودمان یک وظیفه دانستیم چون نقش قوه قضائیه اجرای عدالت و حضور مستمر، دقیق، قاطعانه و بسیار مؤثر است.

قالیباف متذکر شد: من به عنوان یک فردی که قبلاً توفیق خدمت در نیروی انتظامی داشتم و به نوعی ضابط قضائی قوه بودم، واقعاً وقتی با محیط قوه قضائیه ارتباط برقرار می‌کردم، از قضات گرفته تا حوزه یعنی همه موضوعات انسانی و منابع انسانی در قوه و هم همه موضوعات کالبدی حوزه قوه قضائیه اصلاً قابل قبول نبود.

قالیباف ادامه داد: بنده واقعاً از روزی که در مجلس حضور پیدا کردم به خاطر این شناختم وظیفه خودم می‌دانستم که نسبت به این موضوع اقدام کنم. ما سعی کردیم در برنامه هفتم به این موضوع توجه کنیم و همین‌جا هم مجدداً قول می‌دهم که حتماً بتوانیم برنامه هفتم را با همان روال پیش ببریم که این مشکلات که در حقیقت مشکلات مردم است، حل شود.

قوه قضائیه در بهبود حکمرانی واقعاً نقش بی‌نظیری دارد

وی اظهار کرد: یکی از منابع پایدار امروز ما و حتماً یک جایی که باید با دقت به عنوان یک ثروت پایدار بهینه و بهره‌وری کنیم تا ارزش افزوده آن را بالا ببریم، بحث مولدسازی است. با توجه به اینکه الان دولت کمبود بودجه دارد، تمام بسترهای قانونی برای مولدسازی وجود دارد و در برنامه هفتم هم آمده است و خواهش می‌کنم به بخش قوه قضائیه با عنایت ویژه توجه کند.

قالیباف ادامه داد: من فکر می‌کنم حداقل در این توجه و این مولدسازی، بخش کالبدی قوه قضائیه در سطوح مختلف از شهرستان‌ها تا مرکز را به سرعت حل و فصل خواهد کرد.

قالیباف در ادامه، گفت: به هر حال قوه قضائیه در بهبود حکمرانی در این بخش‌هایی که من اشاره کردم، واقعاً نقش بی‌نظیری دارد.

وی ادامه داد: اگر از من سوال کنند بزرگ‌ترین منبع فساد کجاست؟ من می‌گویم ناکارآمدی در دستگاه‌ها. فساد از ناکارآمدی‌ها ایجاد می‌شود و شما هر کجا بروید و هر پرونده‌ای را دنبال کنید، می‌بینید که از ضعف مدیران، ضعف یک رفتار سیستمی، نداشتن یک برنامه دقیق، نداشتن یک نقشه راه و از کارنابلد بودن است.

قالیباف تاکید کرد: از قضا نظارت مجلس با نظارت قوه قضائیه کاملاً با هم متفاوت است، اصلاً در سیستم ما نظارت از جنس کنترل نیست، ولی در قوه قضائیه جنس نظارت کنترلی است، یعنی در هر مرحله می‌تواند ابلاغ و متوقف کند ولی ما در مجلس نمی‌توانیم متوقف کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: با توجه به پرونده‌های ارجاعی، تحقیق و تفحص و اعمال ماده ۲۳۴ به قوه قضائیه از سوی مجلس، لازم است در کنار این گروه‌های کاری، یک گروه کاری مشترک وجود داشته باشد که رسیدگی خاص به پرونده‌هایی را که از حوزه نظارت مجلس به قوه قضائیه ارسال می‌شود، دنبال کند تا این پرونده‌ها را به نقطه نهایی برسانیم‌.

قالیباف تاکید کرد: یک بخشی از موضوعات اقتصادی ما بحث مربوط به امنیت سرمایه است. یک بخشی از موضوعات اقتصادی ما هم مدیران ما هستند. ما شجاعت را از مدیران گرفتیم، ما در عین اینکه با متخلف و مجرم محکم و البته عادلانه باید برخورد کنیم، از آن طرف هم باید واقعاً از مدیرانی که امین و قوی هستند، یک چتر حمایتی روی آنان داشته باشیم تا بتوانند کارشان را انجام دهند.

قوای سه‌گانه به حکمرانی در فضای مجازی توجه کنند

قالیباف یادآور شد: مجلس در حوزه مبارزه با فساد، قانون حمایت از افشاگران فساد را تصویب کرد اما این قانون آن طور که باید و شاید اجرا نشد. قوه قضائیه و مجلس باید این موضوع را دنبال کنند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر گاهی اوقات مبارزه با فساد را سیاسی می‌کنیم، در حالی که کسانی که می‌خواهند با فساد مبارزه کنند، خودشان نباید فساد را سیاسی کنند. گاهی فساد اقتصادی درست می‌کنند تا آن را تبدیل به پروژه و فساد را سیاسی کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قانون حمایت از افشاگران فساد بهترین روش برای مبارزه با مفسدان اقتصادی است.

وی با اشاره به طراحی‌های دشمن، گفت: این مسئله به هیچ وقت اتفاقی نیست که یک روز بعد از آتش بس لبنان، دوباره داعش در سوریه به حلب حمله می‌کند. اطلاعات و برآوردهای دقیق نشان می‌دهد که این یک نقشه مشخص و روشن داشته است. کارآمد کردن و حل مشکلات از موضوعات جدی برای مقابله با جنگ ترکیبی و جنگ نرم است.

قالیباف درباره ساماندهی اتباع بیگانه، تصریح کرد: درباره این موضوع مهم قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی نقش دارند.

وی در ادامه، گفت: حکمرانی در فضای مجازی یک موضوع واقعی است که در همه کشورها وجود دارد. البته با فیلترینگ به روش فعلی مخالفم، اما حکمرانی در فضای مجازی واجب است، چرا که امنیت روانی جامعه و کسب و کار اقتصادی ما را بر هم زده و تربیت و اخلاق خانواده را دچار اشکال کرده است و از سوی دیگر دشمن از همین نقطه سوءاستفاده امنیتی می‌کند، قوای سه‌گانه باید به این موضوع توجه کنند.

نباید درباره مقوله حجاب دوقطبی‌سازی کرد

قالیباف بیان کرد: روزانه ۲۵ تا ۳۰ میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق می‌شود که باید تعیین تکلیف کنیم، چرا که اموال بیت‌المال است.

وی ادامه داد: هیچ وقت درباره استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور تصمیم روشنی گرفته نشده که باید سه قوه در این موضوع ورود کنند، چرا که انسجام اجتماعی و اقتصادی و امنیت سرمایه‌گذاری را در پی دارد.

قالیباف درباره موضوع عفاف و حجاب، بیان کرد: بدون شک حجاب یک موضوع شرعی و قانونی است و باید قوا و بخش‌های مختلف و دستگاه‌های متفاوت به آن توجه کنند. اگر کسی بخواهد از این موضوع دو قطبی‌سازی‌های کاذب درست کند، خیر سیاسی و دینی کشور را نمی‌خواهد و فقط می‌خواهد از این موضوع سو استفاده کند. حجاب موضوع اجتماعی، فرهنگی و هویتی است و هرگز اجازه ندهیم دشمن بر این بسترها در کشورمان اختلاف ایجاد کند.

قالیباف تصریح کرد: افرادی در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و مطبوعات کار می‌کنند که برای خروج از کشور و وضعیت پاسپورت خود نگران هستند و برای ورود به کشور هم نگران هستند که باید این وضعیت نیز به صورت دقیق بررسی و چاره‌جویی شود.