شفقنا- سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه برنامهریزی برای تثبیت منابع اعتباری جهت بیماران خاص به صورت صد در صدی، در حال انجام است، گفت: راهی که به دنبالش هستیم این است که تامین دارو از طریق تهاتر نفت انجام شود که می تواند راهکار مهمی برای تامین داروی بیماران باشد.
آقای سلمان اسحاقی در گفت وگو با شفقنا در خصوص تبعات حذف ارز دولتی از دستگاهها و ملزومات پزشکی گفت: این موضوع میتواند تأثیرات منفی زیادی بر روی دسترسی بیماران به درمانهای ضروری و داروهای مورد نیاز آنها داشته باشد؛ بنابراین کمیسیون بهداشت به هیچ وجه اجازه حذف ارز دولتی دارو را نخواهد داد.
وی با تاکید بر اینکه بیمار نباید درگیر مسائل بیمه ای کشور شود، بیان داشت: اگر بیمهها نتوانند به درستی و به موقع مسئولیتهای خود را انجام دهند، بیماران ممکن است با مشکلات بیشتری روبرو شوند. به همین دلیل، لازم است که دولت و نهادهای نظارتی سیاستهای موثری را برای حمایت از بیماران و تسهیل دسترسی به دارو و خدمات پزشکی اتخاذ کنند. همچنین نظارت مستمر بر زنجیره عرضه دارو از تولید تا توزیع و مصرف میتواند به بهبود شرایط بسیار کمک کند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به ضرورت ایجاد منابع اعتباری ثابت برای وزارت بهداشت، گفت: به عنوان نمونه در حوزه مالیات بر سیگار، اعتباری برای وزارت بهداشت دیده نشده است درحالی که مصرف سیگار هزینه هایی را بر روی دوش وزارت بهداشت گذاشته است؛ بنابراین تخصیص منابع مالی مناسب برای وزارت بهداشت، به ویژه با توجه به مالیاتها و درآمدهای حاصل از مالیات بر سیگار، میتواند برای تأمین تجهیزات پزشکی و داروهای ضروری هزینه شود.
آقای اسحاقی با اشاره به تامین داروهای بیماران خاص، خاطرنشان کرد: برنامهریزی برای تثبیت منابع اعتباری بیماران خاص که صد در صد محقق شود، در حال انجام است؛ راهی که به دنبالش هستیم این است که تامین دارو از طریق تهاتر نفت انجام شود که می تواند راهکار مهمی برای تامین داروی بیماران باشد.