شناسهٔ خبر: 70049359 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه کشور:

مدیران مدارس تربیت طلاب را مدیریت کنند

حوزه/ حجت‌الاسلام‌والمسلمین عالم‌زاده نوری با تاکید بر اینکه مدیران مدارس علمیه باید بر سه مؤلفه مدیریت، تربیت و طلبگی اشرافیت داشته باشند، گفت: مدیران مدارس نباید مدرسه‌گردان باشند بلکه باید تربیت طلبه‌ها را مدیریت کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در کاشان، معاون تهذیب و تربیت حوزه‌های علمیه کشور روز یکشنبه در اجلاسیه مدیران و اساتید مدارس علمیه منطقه کاشان برای تشریح دوره تعالی که با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدسعید حسینی عضو مجلس خبرگان در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) این شهر برگزار شد، افزود: مدیران و استادان حوزه در مدارس علمیه باید در کنار کار تدریس و در مقام تربیت دو کار «برنامه‌های کلی و عمومی» مانند درس اخلاق، مسابقه کتابخوانی، محفل قرآن و راهیان نور و «برنامه‌های شخصی، جزئی و موردی طلاب» را فرد به فرد رسیدگی و انجام دهند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد عالم‌زاده نوری اظهار کرد: معاونان تهذیب مدارس علمیه کشور نیز باید همواره طلبه‌ها را در سازه تربیتی مدارس دخالت دهند.

وی به مدیران و استادان مدارس علمیه توصیه کرد، حواس‌شان باید خیلی متوجه طلابی باشد که در آینده باید عالم ربانی و مجاهد تمدن‌ساز و جریان‌ساز بشوند.

معاون تهذیب و تربیت حوزه‌های علمیه کشور، نبود دستگاه رسیدگی فردی به طلبه‌ها در مدارس علمیه در کنار برنامه‌های عمومی تربیتی را خلاء دانست و تأکید کرد: یک دستگاه رسیدگی‌های فردی باید وجود داشته باشد تا این خلأ پُر شود.

وی با بیان اینکه خیلی از کلاس‌های عقاید کلان موجود، تربیت اعتقادی نیست بلکه آموزش اعتقادی است تاکید کرد: تفاوت زیادی بین آموزش اعتقادی با تربیت اعتقادی وجود دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین عالم‌زاده نوری تصریح کرد: آموزش عقاید یعنی چیزهایی که شنیده‌ایم و یاد گرفته‌ایم اما تربیت اعتقادی یعنی به آن معتقد شده‌ایم، بنابر این باید به سمت تربیت اعتقادی گام برداریم، یعنی تربیت به جانمان منتقل شود و انسان معتقد باورمند تربیت کنیم.

وی جایگاه استادِ حوزه را مربی‌گری دانست و یادآور شد: استاد حوزه باید به این جایگاه برگردد، دغدغه‌مند شخصیت و تربیت طلبه باشد، در مربی‌گری حواسش به زمینه‌های مختلف طلبه‌ها باشد و در حق طلبه رسیدگی‌های خاص را انجام دهد و مربی نیز باید دارای تفکر توحیدی و هویت طلبگی باشد تا بتواند تمامی کارها و امور را به طلبه انتقال دهد.

معاون تهذیب و تربیت حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه مربی باید دارای تفکر توحیدی و هویت طلبگی باشد تا بتواند تمامی کارها و امور را به طلبه انتقال دهد، گفت: مربی باید از قدرت مشاوره دادن برخوردار و نسبت به مسائل کاربردی طلبه باید بتواند او را ارشاد کند، گفت: مربی باید از توان، دانش، انگیزه و مهارت‌های تربیتی برخوردار باشد، مربی باید آرمان، افق، جهت و هویت به طلبه بدهد، رویکرد انقلابی داشته باشد تا بتواند طلبه تراز برای تمدن اسلامی پرورش دهد و به تربیت، نگاه اصیل دینی و متاخذ از منابع وحدت داشته باشد.

به گفته وی، مربی باید عهده‌گیری و رسیدگی جامع به طلاب را در همه ابعاد در دست بگیرد، تفکر انقلابی را در جان طلبه بنشاند و او را مجاهد فی سبیل‌الله تربیت کند.