محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیسجمهور ایران، میگوید که مسعود پزشکیان به او دستور داده است به فعالیت خود در دولت ادامه دهد.
آقای ظریف روز یکشنبه در گفتوگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، گفت: «دکتر پزشکیان پس از مشورت به بنده دستور دادند که به فعالیت خود در دولت ادامه دهم، وظیفهام را انجام میدهم و ذهن خود را مشغول این مسائل نمیکنم.»
در روزهای اخیر حضور وزیر خارجه پیشین ایران در دولت بار دیگر خبرساز شده است. او در کارزار انتخاباتی مسعود پزشکیان نقش پررنگی داشت.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، روز هفتم آذر در پی انتشار گزارشی مبنی بر «موافقت» علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، با «اصلاح قانون تابعیت قهری»، انتصاب آقای ظریف بهعنوان معاون راهبردی مسعود پزشکیان را «غیرقانونی» دانست.
مهدی فضائلی، عضو دفتر «حفظ و نشر آثار علی خامنهای»، روز دوم آذر در میانهٔ تنش میان دولت و مجلس دربارهٔ استفاده از آقای ظریف در کابینه، گفته بود که رهبر جمهوری اسلامی به مسعود پزشکیان گفته با اصلاح قانون «تابعیت قهری» موافق است و خواسته این مطلب به مجلس نیز اعلام شود.
بر اساس قانون «تابعیت قهری»، فردی که مسئولیت حساس سیاسی دارد خودش یا فرزندانش نباید تابعیت کشور دیگری جز ایران داشته باشند. گزارش رسانههای ایران حاکی است که فرزندان محمدجواد ظریف تابعیت آمریکا را دارند.
محمدجواد ظریف در بخش دیگری از مصاحبه خود با ایرنا، با اشاره به مفهوم «وفاق» که بارها توسط مسعود پزشکیان و مدیران دولت چهاردهم به کار برده شده است، تصریح کرد معنای «دولت وفاق، شرکت سهامی و یا دولت ائتلافی» نیست.
این در حالی است که انتصاب برخی افراد نزدیک به اصولگرایان و حامیان سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف در برخی سمتها ازجمله استانداریها با واکنش منفی حامیان دولت پزشکیان مواجه شده است.
در زمان معرفی کابینه به مجلس نیز برخی چهرههای ارشد جبهه اصلاحات به ترکیب وزرای انتخاب شده انتقاد کرده بودند.
مسعود پزشکیان برای وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی، مسئولان دولت ابراهیم رئیسی را ابقا کرد و وزیر صمت آن دولت را نیز به عنوان وزیر نیرو کابینه خود به مجلس معرفی کرد.
او همچنین تأکید کرد همه وزرا بعد از «هماهنگی» با علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، معرفی شدهاند. مجلس شورای اسلامی به همه این وزیران رأی اعتماد داد.