به گزارش خبرنگار بازار، استان اصفهان، با تاریخچه ای غنی در کشاورزی و باغداری، به عنوان یکی از مهم ترین مراکز تولید محصولات کشاورزی در ایران شناخته می شود؛ از جمله محصولات استراتژیک و با ارزش این استان میتوان به زعفران و پسته اشاره کرد.
این دو محصول نه تنها در اقتصاد محلی و ملی نقش مهمی ایفا می کنند، بلکه به دلیل ویژگی های خاص خود، به عنوان گزینههای مناسب برای کشاورزی در شرایط کم آبی مطرح هستند.
در این ارتباط مهدی میرزایی کارشناس اقتصاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: زعفران با نام علمی «Crocus sativus» یکی از گرانبها ترین ادویهها در جهان است که به دلیل خواص دارویی و طعم منحصر به فرد خود شهرت دارد و اصفهان به عنوان یکی از مراکز اصلی تولید زعفران در ایران، شرایط مناسبی برای کشت این محصول دارد.
وی با بیان اینکه زعفران به آب کمی نیاز دارد و عمدتاً در مناطق خشک و نیمه خشک کشت می شود، افزود: زعفران به دلیل قیمت بالا، منبع درآمد خوبی برای کشاورزان است، به ویژه کشاورزان اصفهانی که چند دهه است با مشکل کم آبی مواجه هستند به نوعی که یک هکتار کشت زعفران می تواند درآمدی چند برابر نسبت به دیگر محصولات کشاورزی داشته باشد.
کارشناس اقتصاد کشاورزی تاکید می کند: کشت زعفران باعث کاهش مصرف آب نسبت به دیگر محصولات زراعی می شود و این ویژگی آن را برای کشاورزی در مناطق کم آب مناسب می سازد.
وی با اشاره به شرایط خاص اصفهان تاکید کرد: نگاهی به نحوه بازگشایی زاینده رود بیاندازید، چند سالی است آب حتی ۱۰ روز نیز مهمان اصفهان نیست، امسال نیز اگر نگاهی به زاینده رود بیاندازید، آب چندانی در رودخانه جریان ندارد و من حتی بعید می دانم کشاورزان بتوانند امسال کشت کاملی داشته باشند.
میرزایی تاکید کرد: صد البته که احیای زاینده رود برای بقای اصفهان ضرورتی تام دارد اما تا طی شدن جریان احیا که به بسیاری از مسایل و رفع مشکلات بسیار وابسته است، باید تلاش کنیم که میراث کشاورزی این استان کهن و نقش آن را در امنیت غذایی کشور حفظ کنیم و این مسیر از طریق کشت های جایگزین مانند زعفران و گیاهان دارویی که اصفهان به آنها شهره است، می توان طی کرد.
بازگشایی های مقطعی زاینده رود برای حیات رودخانه خطرآفرین است
وی گفت: از دیدگاه من بازگشایی ۱۰ روزه زاینده رود اصلا اهمیت ندارد و نیازی به کار شدن این همه خبر و تصویر از بازگشایی رودخانهای که به جوی باریک آب شباهت دارد، نیست، اتفاقا این شرایط باید برای ما ناراحت کننده باشد چراکه باز و بسته شدن زاینده رود برای حیات این رودخانه خطری بس بزرگ است.