شناسهٔ خبر: 70041347 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رویدادایران | لینک خبر

آنروا: ارسال کمک‌ها به غزه از طریق گذرگاه «کرم ابوسالم» غیرممکن شد

«فیلیپ لازارینی» کمیسرکل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: پس از سرقت کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه توسط گروه‌های مسلح، ما ارسال کمک‌ها از طریق گذرگاه «کرم ابوسالم»، گذرگاه اصلی کمک‌های بشردوستانه به

صاحب‌خبر -

«فیلیپ لازارینی» کمیسرکل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: پس از سرقت کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه توسط گروه‌های مسلح، ما ارسال کمک‌ها از طریق گذرگاه «کرم ابوسالم»، گذرگاه اصلی کمک‌های بشردوستانه به غزه را متوقف کردیم.

به گزارش ایسنا، براساس گزارش شبکه خبری الجزیره، وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما دیروز سعی کردیم تعداد کمی از کامیون‌های حامل مواد غذایی را از گذرگاه کرم ابوسالم وارد کنیم اما گروهک‌های مسلح آنها را ثبت و ضبط کردند.

کمیسرکل آنروا همچنین تصریح کرد که ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه نباید خطرناک باشد و به بلا و مصیبت تبدیل شود.

وی ادامه داد: تصمیم ما برای توقف ورود کمک‌ها در زمانی که قحطی و گرسنگی در غزه به سرعت رو به وخامت است، تصمیمی دشوار است.

لازارینی اظهار کرد که عملیات بشردوستانه در غزه به دلیل تداوم محاصره مداوم، نبودِ امنیت و مانع‌تراشی‌های مقامات رژیم صهیونیستی غیرممکن شده است.

وی در ادامه افزود، مسؤولیت حفاظت از امدادگران و کارکنان در زمینه کمک‌های بشردوستانه بر دوش رژیم صهیونیستی به عنوان یک نیروی اشغالگر است.

ساعاتی پیش، آنروا هشدار داد که فلسطینیان در غزه با توجه به کمرنگ شدن توانایی سازمان ملل در انجام وظایف خود، اکنون تنها به کمک‌های بشردوستانه اتکا کرده‌اند.

اخیراً روزنامه عبری «هاآرتص» طی یک افشاگری گزارش کرد ارتش رژیم صهیونیستی به صورت غیرمستقیم از شبه‌نظامیانی که کمک‌ها را غارت می‌کنند، حمایت و مبالغی را برای عبور کامیون‌های کمک‌رسانی تحمیل می‌کند.

روزنامه هاآرتص نوشت، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی حتی به دادگاه عالی رژیم صهیونیستی هم اطلاع داده که به تاجران بخش خصوصی اجازه نخواهد داد مواد غذایی و محصولات را به غزه وارد کنند.

این در حالی است که سازمان‌های امدادی در غزه بارها هشدار داده‌اند که بدون واردات مواد غذایی توسط بخش خصوصی، خطر قحطی به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت. این سازمان‌ها معتقدند تاجران بخش خصوصی، بسیار بهتر از سازمان‌های بشردوستانه با باندهای غارت برخورد می‌کنند که بخش زیادی از کمک‌های وارد شده به غزه را به سرقت می‌برند.

مقامات رژیم صهیونیستی به تاجران بخش خصوصی اجازه دادند در طول جنگ، مخصوصا پس از اینکه گذرگاه رفح در ماه مه بسته شد، مواد غذایی وارد غزه کنند، اما در ماه‌های اخیر این اجازه را ندادند.

از سوی دیگر، آژانس آنروا اعلام کرد که در حال حاضر بیش از ۴۱۵ هزار آواره در ساختمان‌های مدارس متعلق به این نهاد در سراسر نوار غزه پناه گرفته‌اند؛ این در حالیست که صدها هزار نفر دیگر در بحبوحه شرایط بدتر در پناهگاه‌های موقت زندگی می‌کنند.

پیشتر نیز آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که عملیات نظامی در شمال غزه منجر به آوارگی ۱۳۰ هزار نفر طی هفته‌های اخیر شده است و نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته در معرض شدیدترین بمباران‌ها و حملات علیه غیرنظامیان از جنگ جهانی دوم قرار دارد.

از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۴۲۲ روز می‌گذرد و مدتی است به دلیل دسترسی نداشتن به مواد غذایی و آب سالم، علائم سوءتغذیه و بی‌آبی روی کودکان و حتی بزرگسالان به وضوح خود را نشان می‌دهد. سازمان دفاع مدنی فلسطین مانند دیگر نهادهای بین‌المللی اعلام کرد هیچ خانه‌ای در نوار غزه نیست که از ابتدایی‌ترین نیازهای زندگی برخوردار باشد و وخامت شرایط بهداشتی و امنیت غذایی و عدم دسترسی به ساده‌ترین و اولیه‌ترین نیازهای زندگی گواه این شرایط است.

ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه می‌دهد و حدود ۵۰ روز است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرال‌ها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه در محاصره هستند.

در همین راستا، سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد رژیم صهیونیستی از کوچ اجباری و گرسنگی به عنوان سلاح جنگی در نوار غزه استفاده می‌کند.

رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی همچون انگلیس، با نادیده گرفتن ۲ قطعنامه شورای امنیت برای متوقف کردن فوری حملاتش به نوار غزه و نیز دستورالعمل‌های دیوان بین‌المللی دادگستری درباره لزوم اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از نسل‌کشی و تلاش برای بهبود شرایط انسانی در غزه، به حملات خود ادامه می‌دهد.

 

منبع: etemadonline-687820

برچسب‌ها: