شناسهٔ خبر: 70039447 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ارسال ۷۰۰ اثر باکیفیت به دومین پویش ملی سوغات اربعین

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف گفت: امسال ۷۰۰ اثر باکیفیت به دومین پویش ملی سوغات اربعین ارسال شد که امروز در مراسم اختتامیه از ۳۶ اثر برتر تجلیل می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، خانم فرهادی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف با حضور در برنامه سلام خبرنگار درخصوص پویش ملی سوغات اربعین که امروز برگزار می‌شود، اظهار کرد: نقش ها، ظرفیت‌ها و کارکرد‌هایی راهپیمایی اربعین در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برکسی پوشیده نیست. از سال گذشته تصمیم گرفتیم به صورت سراسری از این ظرفیت استفاده کنیم و از کسانی که در راهپیمایی اربعین شرکت می‌کنند بخواهیم که برای کسانی که از این سفر معنوی بازمانده اند، سوغات بیاورند و پویش ملی سوغات اربعین، از همین جا شکل گرفت. 
فرهادی درباره اهداف راه اندازی این پویش، افزود: در درجه اول دو هدف از راه اندازی این پویش وجود دارد یکی اینکه میان کسانی که در راهپیمایی شرکت کرده اند و کسانی که به بازمانده معروف هستند و توفیق نصیبشان نشد ارتباط و پیوند برقرار کنیم و هدف دوم کارکرد و اثراتی راهپیمایی اربعین به جامعه جهانی معرفی و به جامعه جهانی و به نسل بعد منتقل شود. دوم اینکه ما هدف جدیدی را تعریف و دنبال کردیم اینکه مسائل و مشکلاتی را که راهپیمایان در مسیر راهپیمایی و تردد با آن مواجه اند و مسائل و مشکلاتی که و موکبداران در موضوع پذیرایی دارند، راهپیمایان این مسائل را مشاهده می‌کنند و برای تسهیل این امور و حل این مسایل، ایده‌هایی به ذهنشان می‌رسد، این ایده‌ها را در قالب پویش به ما منتقل می‌کنند. ما این ایده‌ها را بررسی و به صنعت مرتبط منتقل می‌کنیم تا ایده‌ها را تجاری سازی یا به فناوری تبدیل کنند و بتوانیم آن مساله و مشکل را حل کنیم.
وی درخصوص بخش‌های مختلف پویش گفت: ابتدای امر بنایمان این بود که پویش در یکی دو بخش برگزار شود، اما برای اینکه همه اقشار اعم از دانشجویان و حتی کودکان و نوجوانان بتوانند در این پویش مشارکت داشته باشند در دوره اول شش بخش را برای پویش تعریف کردیم و امسال آن را به ۹ بخش افزایش دادیم که شامل؛ نقاشی، عکاسی، فیلم، کلیپ، شعر، خاطره، ایده‌های علمی و فناورانه است و امسال نقاشی کودکان نیز اضافه شد.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف درباره تعداد آثار دریافتی گفت: سال گذشته آثار زیادی دریافت کردیم منتهی در مرحله داوری آثاری که کیفیت خوبی نداشتند حذف شدند و در نهایت حدود ۴۰۰ اثر از بهترین‌ها را انتخاب و گزینش کردیم و این آثار در شبکه‌های اجتماعی بارگذاری شد و به اطلاع عموم رسید و برای داوری نهایی ارسال شد و در اختتامیه از هر بخش سه نفر برگزیده و تجلیل شدند.
فرهادی ادامه داد: البته امسال داوری آثار متفاوت بود، بخش مردمی را راه اندازی و سایتی طراحی کردیم، سایت بانوان سوغات اربعین را راه اندازی کردیم و در مرحله اول کل آثار را در این سایت بارگذاری و زمانی را تعیین کردیم که همه آثار مشاهده شود و در مورد آثار رای گیری شد.
وی اظهار کرد: در اختتامیه امسال، ۹ اثر برگزیده مردمی داریم و در بخش‌های دیگر هم از هر بخش ۳ برگزیده داریم، نهایتا حدود ۳۶ اثر برگزیده داریم که امروز در اختتامیه از آنها تجلیل می‌شود.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف درباره تفاوت داوری این دوره نسبت به دوره گذشته اضافه کرد: امسال تعداد آثار باکیفیت و قابل داوری حدود ۷۰۰ اثر بود البته همه آثاری که برایمان ارسال می‌کنند ارزشمند است منتهی برای اینکه آثار باکیفیت را در سایت بارگذاری کنیم، ۷۰۰ اثر انتخاب شد. در مرحله اول داوری و گزینش آثاربا مردم بود، مرحله دوم کل آثار را یکبار داوران اولیه ارزیابی کردند که از هر بخش ۱۰ اثر انتخاب شد و در مرحله بعد داوران برگزیده و شاخص، مجدداً این ۱۰ اثر را داوری و از میان آنها ۳ اثر را از هر بخش انتخاب کردند.
فرهادی درباره ارسال آثار بین المللی به پویش ملی سوغات اربعین گفت: سال آیند پویش را به صورت بین المللی برگزار می‌کنیم یعنی بخش بین الملل هم به پویش اضافه می‌شود.
وی ادامه داد: آیین اختتامیه ساعت ۱۳ تا ۱۶ در سازمان جهاددانشگاهی صنعتی شریف برگزار می‌شود و حضور برای عموم آزاد است.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف درباره برای سال آینده افزود: بعد از آیین دومین اختتامیه، برای سال آینده سیاست گذاری را آغاز می‌کنیم، همچنین کار‌هایی رسانه‌ای و اطلاع رسانی را برای برگزاری سومین دوره انجام می‌دهیم.