شناسهٔ خبر: 70039086 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان صنعت | لینک خبر

ارز ترجیحی روغن و گوشت حذف می شود؟

وزیرجهاد کشاورزی گفت: با دستور رئیس جمهور، نرخ ارز کالاهای اساسی از جمله روغن و گوشت قرمز در سال آینده ترجیحی خواهند ماند و ترکیب آن با ارز تالار دوم منتفی است.

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز، یکی از برنامه‌ریزی‌های اولیه‌ای که برای کاهش ارز ترجیحی کالاهای اساسی در سال آینده تدارک دیده شده بود، اختصاص ارز ترکیبی (نیما و ترجیحی) به برخی از کالاهای اساسی بود تا بدین صورت از میزان ارز ترجیحی به این کالاها کاسته شود.

کالاهایی که قرار بود ارز ترکیبی به آنها اختصاص یابد گوشت قرمز گرم و روغن نباتی بود، به طوری که حتی تصمیم اولیه گرفته شده بود، اختصاص ارز گوشت به صورت ۵۰ درصد برای هرکدام از ارزهای ترجیحی و تالار دوم و برای روغن نباتی نیز به صورت ۲۰ درصد برای ارز تالار دوم و ۸۰ درصد برای ارز ترجیحی باشد.

بر این اساس پیش بینی شده بود که قیمت گوشت قرمز تنظیم بازاری نیز در بازار ۲۰ تا ۳۰ درصد و روغن نباتی حدود ۴ درصد افزایش یابد.

نوری قزلجه در گفتگویی درباره احتمال اختصاص ارز ترکیبی (ترجیجی و تالار دوم) به واردات برخی کالاهای اساسی از جمله روغن نباتی و گوشت قرمز گرم اظهار داشت: هیچ تغییراتی در ارتباط با تغییر نرخ ارز ترجیحی یا اختصاص ارز ترکیبی به واردات کالاهای وارداتی اساسی نداریم.

وی افزود: طبق دستور آقای رئیس جمهور روال اختصاص ارز کالاهای اساسی مانند قبل ادامه پیدا می‌کند و تغییراتی نخواهیم داشت.

وزیرجهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه آیا اختصاص ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی در سال آینده نیز ادامه خواهد داشت و ارز اختصاصی به واردات این محصولات به صورت ترکیبی نخواهد بود؟ گفت: در سال آینده نیز تغییر در نحوه اختصاص ارز ترجیحی اختصاصی به واردات کالاهای اساسی روی نمی‌دهد و طبق دستور رئیس جمهور روند فعلی ادامه دارد.

گزارش ها حاکی است، تامین ارز ترجیحی مورد نیاز وزارت جهاد کشاورزی در بودجه سال جاری محقق شده است و برای سال آینده نیز به طور کامل محقق می‌شود که این موضوع، خبر خوبی برای تعدیل قیمت کالاهای اساسی است؛ به ویژه اینکه روزهای پایانی امسال با ماه مبارک رمضان نیز مصادف شده است.

در بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده نرخ ارز کالای اساسی از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به ۳۸ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است که در در صورت تحقق این امر و تایید در مجلس، تغییرات قیمتی را در نرخ مصرف کننده کالاهای اساسی نیز شاهد خواهیم بود.

البته بعد از چکش کاری‌های بودجه در مجلس و تعیین نرخ ارز ترجیحی برای سال آینده می‌توان به طور دقیق‌تری درباره نرخ کالاهای اساسی در سال آینده صحبت کرد و پیش بینی داشت.

تسنیم