حجتالاسلام مهدی اخوان صباغ در اختتامیه سومین سوگواره «پایتخت موکبها در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: افتخار میکنیم که عمل و روح جمعی مردم خوزستان باعث شده بدون نامگذاری خاصی توسط ارگانهای حکومتی و شعارهای بالادستی، عنوان «پایتخت موکبها» به شکل حقیقی و واقعی لایق این استان سرافراز شده است.
وی با یادآوری اینکه برای سومین سال متولی شاهد برگزاری رویداد دقیق و عمیق «سوگواره ملی پایتخت موکب ها» هستیم، تاکید کرد: این رویداد روز به روز نمو یافته و تثبیت میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزستان توضیح داد: همه سیاستگذاران، طراحان و الگوسازان در حوزه فرهنگی تلاش میکنند تا الگوهایی را برای فرهنگ عمومی وارد ادبیات گفتمان یک ملت بکنند اما الگوی موکبداری که برخاسته از حقیقت اربعین حسینی و زیارت سالار شهیدان اباعبدالله الحسین علیه السلام است، به یک پدیده تاریخی و تمدنی تبدیل شده است.
حجتالاسلام اخوان صباغ با تاکید بر اینکه الگوی موکبداری یک فرهنگ تمدن ساز است که توسط مردم خوزستان و عراق خلق شد، گفت: این پیوند تمدنی خوزستانیها و عراقیها و الگوی موکبداری در حال توسعه است؛ این الگو برخاسته از اعتقادهای عمیق و باورهای ماندگار مردم است که الگوهای جدید جهانی را درهم می شکند.
وی افزود: پدیده «موکبداری» یک الگو و مدل تعالی یافته از توجه به سالار شهیدان اباعبدالله الحسین علیه السلام و یک الگوی جامع و فرهنگ ماندگار است که اصرار بر آن میتواند بسیاری از مسائل و مشکلات فرهنگی و همچنین بسیاری از آسیبهای اجتماعی را برطرف میکند.
حجت الاسلام اخوان صباغ با بیان ارتباط مقاومت و اربعین گفت: ایده اصلی مقاومت، آگاهی و ایستادگی در برابر بیعدالتی است و اربعین جز جدایی ناپذیر مساله مبارزه حق و باطل است. از آنجا که مبارزه بین حق و باطل در خط الهی است، شیطان سعی میکند تا انسان را از این خط الهی و صراط مستقیم منحرف کند. مبارزه و مجاهدتهای اصحاب امام حسین (ع) در روز عاشورا داستانی از مقاومت را به همراه دارد. خط امام حسین (ع) نشان دهنده خط حق است و این حقیقت همیشه جاودانه خواهد بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خوزسان در پایان گفت: از همه دست اندرکارن این برنامه که در این چندماه از نزدیک شاهد زحمات آنها بودم، که اغلب جوانان مؤمن و انقلابی هستند بسیار تشکر میکنم.