زهره برقعی؛ مدیر جامعه الزهرا(س) در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم به تشریح فعالیتها و اقدامات علمی و پژوهشی جامعه الزهرا(س) و دیدار رهبر انقلاب با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعةالزهرا(س) پرداخت و گفتت: طلاب از نظر آموزشی از سطح 2 الی سطح فقه عالی در جامعهالزهرا اشتغال به تحصیل دارند و در رشتهها و گرایشهای مختلف فقه، اصول، فلسفه و کلام، تاریخ و مشاوره درحال تعلیم و تربیت هستند.
برقعی در تشریح چگونگی توسعه علوم و فصلهای مختلف آموزشی در مجموعه جامعه الزهرا گفت: تعلیم و تربیت در جامعهالزهرا مانند یک زنجیره معنادار و هدفمندی است که از مهدکودک تا سطوح عالی حوزوی و آکادمی برنامهریزی شده است. مجتمع آموزشی هدی مجموعههای آموزشی مرتبط به دورههای مهدکودک، ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم در رشته معارف هستند و همچنین در جامعه الزهرا مباحث حوزوی در سطوح 2، 3 و 4 و حتی سطوح عالی تدریس میشود.
مدیر جامعه الزهرا(س) بیان کرد: توسعه علوم در جامعه الزهرا(س) را میتوان از لحاظ سطح، رشته و گرایش عنوان کرد. برای مثال در سطح 4 تنها فقه خانواده تدریس میشد، اما درحال حاضر 4 رشته دارد و تفسیر، فلسفه و کلام نیز در برنامههای آموزشی این سطح قرار گرفته است.
طلاب ایرانی و خارجی کنار هم تحصیل میکنند
وی عنوان کرد: در سطح 3 تعداد 16 رشته داریم و در دورههای عمومی نیز رشتههای مختلف دیگری را میگذرانند. در موضوع آکادمی و دانشکده هدی نیز رشتههای مختلف وجود داریم و لازم به ذکر است که در جامعه الزهرا طلاب بینالمللی و ایرانی در کنار هم به تحصیل میپردازند. البته طلاب بینالملل رشتههای کمتری را دارند چراکه باید همراه با جامعه المصطفی همراه و همسو باشیم.
برقعی در پاسخ به این سوال که آیا خواهران طلبه از سطح 4 (دانش فلسفه و کلام) استقبال میکنند، تصریح کرد: الحمدالله استقبال خوبی داریم، به این دلیل که فلسفه و کلام در دو رشته مجزی و در دو گروه علمی مستقل هستند. خواهران ما موفقیتهای خوبی را کسب کردهاند، کمااینکه کتابها و رسالههای آنها در مجامع علمی رتبه نیز میآورد.
مدیر جامعه الزهرا(س) در توصیف تعدد رشته و استقبال از آنها در قیاس با حوزه علمیه برادران اظهار داشت: برادران بواسطه مسئولیتهای اجتماعی مانند قضاوت، اجتهاد در فقه که بعدها میتوانند داشته باشند گرایش بیشتری دارند. اما در خواهران گرایش بیشتر به تعلیم و تربیت، مشاوره و مطالعات اسلامی زنان است.
وی در پاسخ به این سوال که در آموزشگاههای هدی که پایهای است چه مباحثی به دانشآموزان تعلیم داده میشود، افزود: در مجتمع هدی دروس آموزش و پرورش و بعلاوه دروس اختصاصی معارف تدریس میشود. منتها در مباحث فوقبرنامه آموزشهایی ازجمله رسانه، مطالعه کتاب، نقد کتاب و ... را مضاف بر دروس اصلی دارند.
امتیاز ویژه برای نخبگانی که قصد ورود به جامعه الزهرا دارند
برقعی اذعان کرد: ما برای نخبگان و افرادی که معدل بالا داشته باشند یک امتیاز خاص قائل هستیم، و آن این است که بدون آزمون و فقط با مصاحبه ورودی پذیرفته میشوند. ما در زمینه آمار دانشآموختگان و مبلّغین رشد خوبی را شاهد هستیم. در دوره مبلّغین دورههای تربیت مبلّغ تخصصی را گذاشتیم که مخاطب محور و موضوع محور است. برای مثال مبلّغین مهدکودک دوره تخصصی میگذرانند درصورت درخواست مهدها برای آنها فرستاده میشود. حتی برای ناشنوایان هم مبلّغ اعزام میشود که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
مدیر جامعه الزهرا بیان کرد: فعالیت مبلّغین ما تخصصی و موضوعمحور است، در زمینه موضوعاتی همچون عفاف و حجاب، مهدویت، مباحث اجتماعی و سیاسی دورههای مختلف تخصصی را میبینند. ما به حمدالله شاهد افزایش مبلّغین هستیم، اینها به مجموعههای درون استانی، استانهای دیگر بویژه در راستای تبلیغ در سطح بینالمللی فرستاده میشوند.
وی در تشریح مأموریتهای مبلّغین خاطرنشان کرد: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، مهمترین موضوع مربوط به آشنایی به مسائل روز میشود. مبلّغین باید به مسائل اجتماعی مسلط باشند تا بتوانند پاسخگوی آنها باشند.
برقعی در پاسخ به این سوال که در حوزه تحول نخبهگرایی چه اقداماتی صورت گرفته است، عنوان کرد: مقام معظم رهبری هم بر منطق تحول تأکید کردند و هم تحول منطقی را از حوزهها خواستند و ما نیز باید به این امر دقت ویژه داشته باشیم. منطق تحول در حوزههای به گونهای باشد که در مسائل حاکمیت، صاحبنظر باشند و اسلام را به درستی تشخیص دهند و به تبیینگری در مسائل اقتصادی، سیاست و مدیریت و ... بپردازند.
بیشتر مدیران و اساتید جامعه الزهرا از دانشآموختگان خود مجموعه هستند
مدیر جامعهالزهرا گفت: شناسایی مسائل روز کار حوزه علمیه است تا وظیفه تبیین را بین مردم به خوبی انجام دهد. مقام معظم رهبری فرمودند تحول امری اجتنابناپذیر است پس ما باید مدیریت کنیم. مدیریت تحول باید توسط نخبگان صورت بگیرد و اینها هستند که میتوانند از تجریبات گذشتگان استفاده کنند و با شناسایی مسائل ایدههای جدید ارائه دهند.
وی در زمینه وضعیت پیشرفت فارغالتحصیلان جامعه الزهرا عنوان کرد: دانشآموختگان جامعه الزهرا در هر کجایی که ورود کردند موفق بودهاند و افتخار آفریدند و در سطوح مختلف ملی و بینالمللی مسئولیتهای گوناگونی دارند. اکثر مدیران و مسئولان و اساتید جامعه الزهرا از دانشآموختگان خود مجموعه هستند. در پاکستان یکی از بزرگترین حوزههای علمیه خود را به نام جامعهالزهرا تأسیس کردند و اداره میکنند.
برقعی تصریح کرد: بسیاری از فارغالتحصیلان ما در دانشگاهها به عنوان هیئت علمی یا استاد مدعو در حال تدریس هستند. دانشآموختگان ما برنامههای فرهنگی و تبلیغی زیادی را دارند. سال گذشته در مدارس و آموزش و پرورش بیش از 300 نفر از دانشآموختگان جامعه الزهرا به استخدام آموزش و پرورش درآمدند.
مدیر جامعه الزهرا اظهار داشت: ما در پی آن هستیم که کارویژههای خاص طلاب خواهر در جامعه الزهرا تعیین شود تا بتوانیم در آینده در پستهایی که خواهران حوزوی درخواست دارند نیروهای کارآمدی بیشتری را تعلیم و تربیت کنیم.
دانشآموختگان جامعة الزهرا متناسب با اقتضائات آن کشور عمل میکنند
وی در پاسخ به این سوال که استقبال کشورها از جامعه الزهرا در سطح بینالملل در چه حوزههایی است، افزود: مناطق مختلف نیازهای مختلفی هم دارد. ما بر این اعتقاد هستیم که دانشآموختگان متناسب با اقتضائات آن کشور عمل کنند. نوع حکومتها و ادیان متفاوت است ولی بیشتر نیازمند این هستند که مبلغان در حوزه زن و خانواده صاحبنظر باشند.
برقعی در مورد اقداماتی که در زمینه علم و پژوهش انجام شده است، اذعان کرد: باتوجه به اینکه با وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم اما خواهران ما در بحث پژوهش ورود خوبی دارند. ما چند روز پیش همایش کتاب سال بانوان را داشتیم. تعداد کتابهایی که خواهران حوزوی عرضه کرده بودند از نظر علمی در سطح بسیار بالایی قرار داشت. ارزیابان مدعی بودند که کتابهای امسال نسبت به سنوات گذشته رشد علمی بیشتری داشته است.
مدیر جامعه الزهرا بیان کرد: پژوهشگاه مطالعات اسلامی در جامعه الزهرا تأسیس شده است و خواهران پژوهشگر در 3 پژوهشکده میتوانند در جامعه الزهرا به پژوهشهای علمی بپردازند. وضعیت پایاننامهها و رسالهها هم قابلیت چاپ و انتشار پیدا کردهاند. ما در جامعه الزهرا گروهها و کادر علمی فعال داریم که صرفا کار آموزشی، پژوهشی و اجرایی انجام میدهند. درصدد آن هستیم که به تعداد این گروههای علمی افزوده شود و هیئت علمی پژوهشی هم ایجاد کنیم.
تأکیدات مقام معظم رهبری به جامعة الزهرا(س)
وی در پاسخ به این سوال که رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر با مجموعه جامعه الزهرا چه تأکیداتی را داشتند و چه خط و مشی ترسیم شد خاطرنشان کرد: در این دیدار نگاه مقام معظم رهبری به زنان یک نگاه والا و جامعی بود که از نگاه اسلامی نشأت میگرفت. تأکید ایشان بر این بود که خانمها در سطوح عالی و تراز بالا ورود پیدا کنند. از دیگر موارد مورد توجه ایشان، این بود که زنان علاوهبر تربیت و تهذیب باید در نشستهای علمی و مجامع بینالمللی شرکت داشته باشند.
برقعی عنوان کرد: مباحث خانواده، ازدواج، رعایت حریمهای زنان و مردان و همچنین حضور بانوان در حوزههای مختلف رسانه بویژه بینالمللی از دیگر تاکیدات رهبری معظم انقلاب بود.
مدیر جامعه الزهرا در بیان محورها و برنامههایی پیشرو که در راستای بیانیه گام دوم است گفت: در جامعه الزهرا در زمینه پیادهسازی منویات رهبر انقلاب در صدد آن هستیم تا همان توصیهها را اجرایی کنیم. البته ما رویدادهایی که برگزار کردیم تمام عناوین از صحبتهای آقا بود. ما در این رویدادها به دنبال حل مسائل بهصورت فکر جمعی طلاب و کار تیمی بودهایم. انشاالله این مسیر را در جهت پیادهسازی منویات مقام معظم رهبری ادامه خواهیم داد.
انتهای پیام/
∎