حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم قم در پاسخ به این سوال که در شش ماه نخست آغاز به کار مجلس دوازدهم چه اقداماتی خاص و مهمی در مجلس صورت گرفته است، گفت: به عنوان یک نماینده شش ماهی که گذشت خیلی مورد رضایت بنده نیست، واقعا رضایتمندی ندارم. تقریبا همین فضا را در خیلی از نماینده ها مشاهده و حس میکنیم. علت آن، این است که تعطیلیهای مجلس خیلی زیاد بود. کارِ عمده ای اتفاق نیفتاد، کارهایی که اتفاق افتاد کارهای روتین و طبیعی مجلس بود که با یک تأخیری مجلس کارش را شروع کرد.
وی افزود: شاید هم تأثیرات انتخابات ریاست جمهوری غافلگیرانه بود، در آن شرایط بعد از شهادت شهید بزرگوار آیت اللّه رئیسی و همراهان عزیزشان اتفاق افتاد، کشور شرایط ویژه ای پیدا کرد. رقابتهای انتخاباتی که پیش آمد و رئیس محترم مجلس هم طبیعتاً درگیر کش و قوس های انتخابات شد. اینها در کار مجلس تقریباً تأثیر گذار بود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی گفت: اتفاقات عمده ای که در این مدت انجام شده، مهمترین آن شکل گیری دولت با رأی مجلس بود که این اتفاق سنگینی بود، از مجلس زمان برد و مجلس فعالانه ورود کرد، بعد هم لوایحی مثل اصلاح کانون انتخابات شوراها که ما این را در پیش داریم، حتما باید مجلس به این میپرداخت که یک کار سنگینی در این ایام در خصوص اصلاح انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا اتفاق افتاد.
ذوالنوری عنوان کرد: بحث بودجه را داشتیم که هم مجلس در رأی کلیات ورود کرد و هم در این مدت کمیسیون تلفیق به جد فعال بوده البته جلسات عادی صحن هم با وجود تلفیق تعطیل نشد، در گذشته گاهی تعطیل میشد ولی در این دوره کمتر تعطیل شد، اما چون آیین نامه داخلی مجلس اصلاح شده که حتما محل تشکیل جلسه کمیسیون تلفیق در صحن مجلس هست آن روزهایی که تلفیق، صحن را لازم داشت، مجلس تعطیل میشد که البته این هم ایراد دارد و حتما باید اصلاح شود که مثل سالهای گذشته مجلس تعطیل نشود و تلفیق هم کار خودش را کند. مجلس هم از نصاب نمی افتد با تعدادی نمایندگانی که عضو تلفیق هستند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس شورای اسلامی می تواند بر افزایش قیمت هایی که توسط دولت صورت می گیرد سیاستگذاری، دخالت یا نظارتی داشته باشد، گفت: قطعا میتواند نظارت داشته باشد. البته طبق قانون قیمت خودرو و سوخت و دیگر موارد اگر بخواهد تغییر کند از اختیارات خود دولت است، مجلس نمی تواند بگوید افزایش بدهید یا افزایش ندهید. ولی مجلس در بودجه سالانه می تواند دولت را کنترل کند.
وی افزود: دولت الان لایحه بودجه را آورده است. مثلا میگوید چند هزار میلیارد تومان حجم بودجه هست، وقتی منابع آن را می آورد و میگوید قیمت فلان کالا، حامل های انرژی، برق، آب و گاز این مقدار شود. دلار را که از پول نفت در آورده میخواهد بفروشد. دلار را باید چقدر قیمت گذاری کند تا معلوم شود درآمد دولت از نفت چقدر است.
وی عنوان کرد: مثلا دولت پیشنهاد میدهد که بنزین فلان قیمت شود. خب ما در مجلس ایستادگی میکنیم و میگوییم نمی توانید چنین کاری کنید چون همه زندگی مردم را تحت تأثیر قرار میدهد و قیمتها را افزایش میدهد. دفاعی که ما از معیشت مردم داریم جلوگیری از بعضی موارد این است.
ذوالنوری تصریح کرد: مثلا بحث خودروسازها با فعال شدن تریبونهای مجلس بود که وزارت خانه به جد ورود کرد، چون صدای مردم جایی نیست که آنچنان شنیده شود. کف بازار جای داد زدن مردم نیست. ناراحتی مردم را منِ نماینده باید از تریبون مجلس به گوش مسؤلین برسانم یا گاهی تریبونی نیست، ممکن است اصلا مصلحت در تریبون نباشد، پیگیری های غیرتریبونی ما مؤثرتر است چون ما وکیل ملت هستیم. دولت بلد است از خودش دفاع کند، آن کسی که باید ما از او دفاع کنیم و وظیفه دفاع داریم مردم هستند. ما چون وکیل مردم هستیم وظیفه داریم اینجا ورود کنیم کما اینکه نسبت به قیمت خودرو هم ورود شد مؤثر بود اما آنگونه که ما میخواستیم نشد.
انتهای پیام/
∎