شناسهٔ خبر: 70033216 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

چهارمین نشست تخصصی شورای هماهنگی مدیران پایگاه­‌های میراث جهانی باغ ایرانی در مازندران برگزار شد

مدیر پایگاه میراث جهانی باغ ایرانی عباس‌آباد بهشهر از برگزاری چهارمین نشست تخصصی شورای هماهنگی مدیران پایگاه­‌های میراث جهانی باغ ایرانی در باغ عباس‌آباد بهشهر استان مازندران خبر داد.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش میراث‌آریا، مصطفی شریفی گفت: چهارمین نشست تخصصی شورای هماهنگی مدیران پایگاه­‌های میراث جهانی باغ ایرانی با همکاری اداره‌کل پایگاه­‌های میراث ملی و جهانی و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران طی روزهای ۱۰ و ۱۱ بهمن ماه در محل باغ تاریخی عباس‌آباد بهشهر برگزار شد.

مدیر پایگاه میراث جهانی باغ ایرانی عباس‌آباد هدف از برگزاری این سلسله نشست­‌های تخصصی مدیران پایگاه­‌های زنجیره­‌ای میراث جهانی باغ ایرانی را دستیابی به چارچوب و سیاست­‌های یکپارچه در تدوین پلان مدیریت، دستورالعمل حفاظتی منظر محیط و پیرامون باغ‌ها، راهکارهای تداوم سنت­ها و ارزش‌های باغ ایرانی، دستورالعمل نظام پایش و نگهداری فضای سبز، نظام مدیریت آب، نظام بهر­ه­‌برداری و استفاده سازگار از باغ ایرانی و گردشگری پایدار در هر فصل از سال در محل یکی از باغ­‌های ایرانی ثبت شده در فهرست میراث جهانی عنوان کرد.

او تصریح کرد: بر این اساس پایگاه‌های میراث جهانی باغ ایرانی به‌عنوان پایگاه­‌های پیشرو در سطح کشور در این عرصه نقش­ آفرینی می‌کنند.

ساشا ریاحی مقدم گفت: موضوع نشست حاضر بررسی چالش‌ها، نظام بهره‌برداری و استفاده سازگار از باغ‌های ایرانی است که به نوعی مهم‌ترین موضوع و دغدغه این روزهای مدیریت باغ‌های تاریخی ایران است از اینرو در این نشست سعی شده است با تکیه بر دانش حوزه میراث‌فرهنگی، باغ‌داری و همچنین استفاده از تجربه‌های گران‌بهای مدیران، صاحب‌نظران و کارشناسان هر یک از باغ‌های تاریخی، به دستورالعمل واحدی در حوزه نظام بهره‌برداری و استفاده سازگار از این باغ‌ها دست یابیم.

مدیر پایگاه زنجیره­ای میراث جهانی باغ ایرانی در ادامه اذعان کرد: هر کدام از ۹ باغ ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو به دلیل قرارگیری در محیط جغرافیایی و بافت‌های اجتماعی و فرهنگی مختص به خود، به تبع دارای چالش‌ها، تهدیدها و رویکردهای مدیریتی متفاوتی در جهت برون‌رفت از مشکلات خود هستند از اینرو این نشست و انتقال تجربیات مدیریتی باغ‌ها به شناخت، درک و اتخاذ دستورالعمل جامع و کارآمدتر کمک شایانی می‌کند.

او ارزیابی دو رویکرد متفاوت در طرح مطالعاتی حفاظت، مرمت و بازسازی میراث جهانی باغ‌ عباس‌آباد بهشهر را که با هدف احیای این باغ تاریخی و استفاده سازگار از آن در حال تهیه است را از دیگر برنامه‌های جانبی این نشست معرفی کرد. 

 باغ ایرانی به باغ‌­هایی گفته می­‌شود که بر پایه معماری بنا شده­‌اند و عناصر تشکیل دهنده آن شامل ساختار هندسی، آب، درختان و کوشک میانی است. ساخت این باغ‌ها بیشتر در مرکز فلات ایران و مناطق پیرامونی آن رواج داشته است. بسیاری از پژوهشگران باغ پاسارگاد را که به دستور کوروش هخامنشی در حدود ۲۵۰۰ سال پیش ساخته شده بود را اساس طراحی باغ‌های ایرانی می­‌دانند. در سال ۲۰۱۱ میلادی از میان بیش از ۱۰۰ باغ ایرانی، ۹ باغ تاریخی پاسارگاد، ارم شیراز، چهلستون اصفهان، فین کاشان، عباس‌آباد بهشهر، شاهزاده ماهان، دولت آباد یزد، پهلوان پور مهریز و اکبریه بیرجند با شماره ۱۳۷۲ در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/