شناسهٔ خبر: 70032549 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: نورنیوز | لینک خبر

رونمایی از اشیاء جدید در موزه مصرشناسی تورین

«موزه مصرشناسی تورین»‌ مصادف با دویستمین سالگرد تاسیس این موزه مجموعه‌ای از اشیاء جدید و نمایشگاه هنرمندان معاصر رونمایی کردند.

صاحب‌خبر -

نورنیوز-گروه فرهنگی : «موزه مصرشناسی تورین»‌ به عنوان قدیمی‌ترین موزه مصرشناسی جهان به بهانه دویستمین سالگرد تاسیس از گالری‌های جدید رونمایی کرد.

«موزه مصرشناسی تورین»‌ واقع در مرکز شهر تاریخی «تورین»‌ در ایتالیا، قدیمی‌ترین موزه جهان محسوب می‌شود که کاملا به تاریخچه مصر باستان اختصاص دارد. امسال مصادف با دویستمین سالگرد تاسیس این موزه است و مسئولان آن در ماه نوامبر از گالری‌های بازسازی‌شده جدیدی به همراه مجموعه‌ای از اشیاء جدید و نمایشگاه هنرمندان معاصر رونمایی کردند.

این موزه که در ساختمان کاخ قرن هفدهمی «Collegio dei Nobili» قرار دارد،‌ خانه بیش از ۴۰ هزار اثر تاریخی است که  از جمله آنها به بقایای مومیایی‌شده، متون مهم پاپیروسی، یک مقبره کامل که به صورت یکجا در اوایل قرن بیستم میلادی به موزه منتقل شده است و یک مجسمه مرموز به شکل یک زن که به خدایان مِمفیس پیشکش شده بود، می‌توان اشاره کرد.

یک گالری جدید به نام «گالری پادشاهان» که در راستای پروژه توسعه،‌ توسط استودیوی هلندی (OMA) ایجاد شده،‌ از بیستم نوامبر به روی عموم مردم باز شده است. فعالیت «OMA» فضای گالری موزه را دو برابر کرده است. همچنین یک ورودی مستقیم جدید به «معبد اللیسیا» (Ellesyia) اضافه شده است. این معبد که با تراشیدن سنگ ساخته شده است،‌ در ابتدا در نزدیکی محوطه باستان‌شناسی «قصر ابریم» قرار داشت اما پس از تلاش‌های ایتالیا برای نجات معابد منطقه «نوبه»‌ از خطر سیل، به ایتالیا اهدا شد.

«گالری پادشاهان» شامل چندین مجسمه باستانی ارزشمند است، که از جمله آن‌ها به نمونه‌هایی از شهر باستانی مصر «تبس» (که اکنون اقصر نام دارد) می‌توان اشاره کرد.  چیدمان قبلی موزه طوری طراحی شده بود به جای اینکه مجسمه‌ها را به عنوان قهرمانان محض یک منظره معاصر به نمایش بگذارد، تلاش شده بود تا آنها را دوباره به بافت اصلی تبسی خود متصل کند. «OMA» به منظور زمینه‌سازی بهتر این مجسمه‌ها، طراحی خود را حول محور گذار از تاریکی به روشنایی متمرکز کرده است.

چیدمان مجسمه‌ها طوری است که سفر به یک معبد مصر باستان را شبیه‌سازی کنند و بازدیدکنندگان از نخستین سالن نمایشگاه بین دو مجسمه ابوالهول، که در کنار آن مجسمه‌هایی الهه «سخمت» قرار دارند، عبور می‌کنند. این ماجراجویی با مجسمه فرعون «ستی دوم» که در اصل در ورودی پرستشگاه کوچک پادشاه در معبد «کرنک» در اقصر پیدا شد، به پایان می‌رسد.

به گزارش ایسنا، معماری اصلی باروک قصر «Collegio dei Nobili» که در سال 1678 میلادی انجام شد نیز به عنوان بخشی از طراحی مجدد به طور کامل نمایان شده است. طراحی‌های قرن هفدهمی دارای طاق‌ها و پنجره‌های بلندی است که نور را به فضای گالری می‌رساند و پنجره‌های بزرگی که به رهگذران اجازه می‌دهد مجسمه‌های تاریخی را ببینند.

به عنوان بخشی از بازگشایی این موزه، دو نمایشگاه هنر معاصر نیز ترتیب داده شده است.