شناسهٔ خبر: 70031995 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: رادیو فردا | لینک خبر

نسرین شاکرمی با قید وثیقه آزاد شد

صاحب‌خبر -

نسرین شاکرمی، مادر نیکا شاکرمی، از کشته‌شدگان اعتراضات «زن زندگی آزادی»، با قید وثیقهٔ پنج میلیارد تومانی به شکل موقت آزاد شد.

آتش شاکرمی، خواهر نسرین شاکرمی، شنبه ۱۰ آذر در شبکهٔ اجتماعی اینستاگرام با اعلام این خبر نوشت، دادگاه، خواهرش را به «یک سال حبس» محکوم کرده است.

به نوشتهٔ خانم شاکرمی، مادر نیکا همچنین به «دو سال ممنوع‌الخروجی»، «دو سال ممنوعیت سکونت در لرستان» و «دو سال ممنوعیت فعالیت مجازی» محکوم شده است.

آتش شاکرمی در انتها نوشت وکیل خواهرش به این حکم اعتراض کرده و درخواست تجدید نظر داده است.

از سوی دیگر، آیدا شاکرمی، خواهر نیکا شاکرمی، روز یکشنبه در شبکه ایکس، توئیتر سابق، با تایید خبر آزادی مادرش نوشت که نسرین شاکرمی به «۱۵ ماه حبس اجرایی» محکوم شده است.

او خبر داد که مادرش پس از گذراندن ۴۱ روز در انفرادی، بدون حق ملاقات و تماس، بعد از ظهر شنبه «با وثیقه سه میلیاردی از زندان آزاد شد».

آیدا شاکرمی توضیح داده که نسرین شاکرمی شش روز آخر از این مدت را در بند عمومی گذرانده و سپس جزئیاتی از محکومیت مادرش را اعلام و به برگزاری دو دادگاه برای او اشاره کرده است.

نسرین شاکرمی ۲۵ مهر امسال در خرم‌آباد بازداشت و پس از مدتی به زندان مرکزی خرم‌آباد منتقل شد.

جلسات دادگاه خانم شاکرمی در روزهای ۲۰ و ۲۷‌ آبان در دادگاه انقلاب این شهر برگزار شد.

علی امیدی، وکیل او، پیش از این اتهامات مطرح‌ شده علیه موکلش را «توهین به مقدسات و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «تحریک مردم به جنگ و کشتار» و «توهین به علی خامنه‌ای و روح‌الله خمینی» اعلام کرد.

نیکا شاکرمی یکی ازصدها معترضی بود که در جریان اعتراضاتِ پس از جان‌ باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در سال ۱۴۰۱ کشته شد و نهادهای حکومتی خانوادهٔ او را مجبور کردند پیکر این نوجوان را در روستایی دورافتاده در خرم‌آباد لرستان به خاک بسپارند.

یکی از آخرین موارد فشارهای حکومتی به خانواده شاکرمی مربوط به ماه گذشته در دومین سال‌روز جان‌ باختن نیکا شاکرمی بود که آن‌ها اعلام کردند مأموران حکومتی با بستن راه‌های منتهی به گورستان، اجازه ورود خانواده نیکا به قبرستان و حضور بر سر مزار او را نداده‌اند.

نیکا شاکرمی ۱۷ ساله شامگاه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ در جریان نخستین اعتراضات «زن، زندگی،‌ آزادی» در بلوار کشاورز تهران ناپدید و پس از هشت روز جنازه او به خانواده‌اش تحویل داده شد.

دستگاه‌های خبری جمهوری اسلامی ادعا کردند که نیکا از بالای ساختمانی نیمه‌کاره پریده و خودکشی کرده اما نسرین شاکرمی، مادر او، حدود دو هفته پس از اعلام خبر کشته شدن نیکا، در پیام ویدئویی که به‌طور اختصاصی در اختیار رادیوفردا قرار داد، گفت گواهی پزشکی قانونی نشان داده علت مرگ دخترش «اصابت ضربات متعدد جسم سخت» به سرش بوده است.