شناسهٔ خبر: 70031161 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

دومین همایش سالانه جبهه فعالان اقتصاد مردمی برگزار شد

دومین همایش سالانه جبهه فعالان اقتصاد مردمی در تاریخ ۸ و ۹ آذرماه در مجتمع فرهنگی سرچشمه برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر این همایش با حضور جمعی از تولیدکنندگان و نمایندگان مختلف صنوف، از جمله هیئت‌های اقتصادی عسل، بازیافت، پوشاک، گلاب و عرقیات، دام و طیور، زعفران، صنایع تبدیلی، فرهنگی و آئینی، مس و چای به منظور ایجاد فضایی برای همکاری و هم‌افزایی میان فعالان اقتصادی برگزار گردید. همایش شامل برنامه‌هایی نظیر گردهمایی، انتخابات درون صنفی و ارزیابی طرح‌های صنوف برای ارتقاع تولید و رشد توسط داورانی چون شکوهی نیا، زریباف و ایزدخواه بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین معلی، دبیر جبهه فعالان اقتصاد مردمی، در این همایش به اهمیت همکاری و هم‌افزایی بین تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: "در این همایش، ده صنف مختلف گرد هم آمده‌اند تا با همکاری یکدیگر به فعل اقتصادی مشترک دست یابند."

وی با اشاره به اینکه ما در جنگ اقتصادی هستیم و به جبهه فعالان اقتصاد مردمی نیاز داریم، اساس کار جبهه را بر پایه رشد و کمک به یکدیگر عنوان کرد وافزود: "این همکاری برکت اقتصادی به همراه دارد و باعث می‌شود که زنجیره تولید به طور کامل شکل بگیرد، هدف تنها کسب سودی شخصی نیست"

حجت الاسلام والمسلمین معلی، با اشاره به اینکه جبهه فعالان اقتصاد مردمی یک تشکل مستقل است که از اجتماع تولیدکنندگان تشکیل شده، تأکید کرد: «محور اصلی بیانیه ارزش جبهه، برادری و تعاون بین اعضا است واز آن به عنوان اهداف و فعالیت‌های این تشکل غیر دولتی یاد کرد»

وی ادامه داد: «تولیدکنندگان این جمع، بیانیه ارزشی را پذیرفته‌اند که به آن‌ها یادآوری می‌کند نباید کسب و کار به هر قیمتی رشد کند. آن‌ها در قبال جامعه و سایر هم صنف‌ها مسئولند و باید با دستگیری و ایثار نسبت به یکدیگر به دنبال جلب روزی و رضایت حضرت حق باشند.»

دبیر جبهه فعالان اقتصاد مردمی به دو رکن اساسی جبهه فعالان اقتصاد مردمی اشاره کرد و گفت: «این جبهه بر اساس ستاد مرکزی و هیأت‌های اقتصادی فعالیت می‌کند و هدف آن ایجاد اجتماعی از کارآفرینان در مدلی مبتنی بر نظام اقتصاد اسلامی است.»

حجت الاسلام والمسلمین معلی در ادامه یکی دیگر از اهداف جبهه را «افزایش تولید، اشتغالزایی، کاهش بیکاری و افزایش صادرات خواند و اظهار داشت: ترویج فرهنگ کار و تربیت نسل آینده از دیگر اولویت‌های ماست.»

وی خاطرنشان کرد: «اعضای هیأت‌های اقتصادی با همکاری یکدیگر خدماتی از جمله مشاوره، بازدید و ارزیابی کارگاه‌های تولیدی و برگزاری دوره‌های آموزشی را ارائه خواهند داد تا به رشد کسب و کار و رفع مسائل صنفی کمک کنند.»

دبیر جبهه فعالان اقتصاد مردمی، گفت: «جبهه فعالان اقتصاد مردمی به منظور ترویج و حمایت از اقتصاد مردمی و ایجاد برادری، اخوت و تعاون بین تولیدکنندگان تشکیل شده است.»

وی افزود: «این جبهه متشکل از تولیدکنندگانی است که بر اساس بیانیه ارزشی جبهه، به مسئولیت‌های اجتماعی خود در قبال جامعه و هم‌صنف‌ها توجه دارند و به دنبال جلب روزی و رضایت حضرت حق هستند.»

حجت‌الاسلام والمسلمین معلی تأکید کردند که جهاد تولید تنها با ایجاد حرکت جبهه‌ای و تشکیلاتی ممکن است و این شعار نیست، بلکه اعتقادی است که اعضای این جبهه به آن پایبندند.

دبیر جبهه فعالان اقتصاد مردمی در پایان خاطرنشان کرد: «ما به دنبال تربیت نسل آینده و ارتقا طرح‌های اقتصادی در کشورهای محور مقاومت هستیم و امیدواریم با همکاری و همدلی اعضا، به اهداف خود دست یابیم.»

این خبر نشان‌دهنده عزم و اراده قوی اعضای جبهه فعالان اقتصاد مردمی برای ایجاد تغییرات مثبت در جامعه و حمایت از یکدیگر در مسیر تولید و کارآفرینی است.

ایزدخواه، نماینده مردم تهران و یکی از اساتید جبهه، نیز در این همایش به ضرورت مردمی‌سازی اقتصاد اشاره کرد و گفت: "تنها رویکرد قابل دفاع در مسائل اقتصادی کشور، مردمی‌سازی اقتصاد است"

وی ادامه داد: "امروز هیچ راه دیگری نداریم و هر رویکردی که در تقابل با این موضوع باشد، قطعاً شکست خواهد خورد."

ایزدخواه با اشاره به پتانسیل‌های کشور همچون منابع انسانی و مواد اولیه تولید، افزود: "کشور آماده یک جهش واقعی در اقتصاد و تولید است و این موضوع به اذعان تمام کارشناسانی است که بدون تعصب به واقعیات کشور نگاه می‌کنند."

وی تأکید کرد: کشور به لحاظ دارایی منابع، فرصت‌ها و توانمندی‌ها هیچ کمبودی برای دستیابی به پیشرفت شتابان ندارد و باید با نگاهی واقع‌بینانه به این موضوع پرداخته شود.

ایزدخواه همچنین به چالش‌های موجود در اقتصاد مانند انحصار، عدم نقدینگی اشاره کرد و گفت: "اگر می‌خواهیم در صادرات جهش کنیم و زنجیره تولید را شکل دهیم، باید به مردمی‌سازی اقتصاد بازگردیم.

وی با انتقاد از عدم باور به رویکرد مردمی‌سازی و اقتصاد دانش‌بنیان، گفت: "ما همچنان خام‌فروشیم و فرصت‌های بکر اقتصادی را مغفول نگه داشته‌ایم.

ایزدخواه در ادامه به نقش نهاد مجلس در این زمینه اشاره کرد و گفت: "نهاد مجلس باید به عنوان ریل‌گذار عمل کند و باید از ظرفیت‌های نمایندگان برای تقویت حرکت‌های مردمی استفاده کند.

وی با تأکید بر اینکه باید از ظرفیت‌های مجلس برای ریل‌گذاری در اقتصاد مردمی کمک گرفت و به توانمندسازی شرکت‌های مردمی پرداخت اظهار داشت: ما در مجلس وظیفه داریم از این قبیل جبهه مردمی و حرکت‌ها حمایت کنیم.

ایزدخواه با اشاره به برنامه هفتم توسعه، گفت: "در این برنامه، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و مردمی‌سازی اقتصاد به وضوح آمده است و ما باید به این اهداف حاکمیتی توجه کنیم."

وی با ابراز امیدواری به روند رو به رشد جبهه فعالان اقتصاد مردمی خاطر نشان کرد: با همکاری و همفکری فعالان اقتصادی و نهادهای حاکمیتی، می‌توان به شکوفایی و پیشرفت در حوزه اقتصاد مردمی دست یافت تا این حرکت به عنوان یک راهبرد اصلی در اقتصاد کشور تبدیل شود.

در ادامه، مهدی زریباف، اقتصاددان و یکی از اساتید جبهه، با بیان اینکه اقتصاد و زندگی، دو روی یک سکه هستند و اقتصاد باید در خدمت مردم باشد تأکید کرد: "اقتصاد مردم" کلید ساده‌ای برای درک زندگی و معیشت مردم است، اقتصاد یعنی زندگی و مردم در حال زندگی کردن هستند. بنابراین، اقتصاد باید متعلق به مردم باشد و ما نباید در مقابل آن‌ها نهادسازی کنیم.»

وی با اشاره به اینکه نهادها باید به عنوان ابزاری در خدمت خواسته‌ها و نیازهای واقعی مردم قرار بگیرند. به اثر دولت بر اقتصاد مردمی اشاره کرد و گفت: «بسیاری از نهادها با قانون‌گذاری‌های نادرست، تمام کار مردم را از بین می‌برند.»

مهدی زریباف همچنین به مفهوم "مردم‌سالاری دینی" اشاره کرد و توضیح داد: این مفهوم یعنی به معنای واقعی قدرت در دست مردم است، نهادها و قوانین باید به گونه‌ای طراحی شوند که مشارکت مردم را حداکثر کنند و نیازهای آن‌ها را برآورده سازند.

وی خاطرنشان کرد: مردم تنها در بخش خصوصی نیستند، توده‌ای که نقش اصلی تولید و مصرف را در اقتصاد ایفا می‌کند، مردم باید در فرآیند اقتصادی حضور داشته باشد.

مهدی زریباف اظهار داشت: «قوانین و نهادها باید به نحوی طراحی شوند که نیازهای مردم رفع شود و امکانات مردمی احیا گردد.»

وی در پایان، به این نکته اشاره کرد که نهادها نباید خواسته‌های خود را به نام مردم تحمیل کنند و افزود: «ما باید به تولید مردم اعتماد کنیم و منابع مالی باید در اختیار آن‌ها قرار گیرد، نه اینکه تنها در اختیار نهادهای قدرت مانند بانک‌ها باشد.»

قابل ذکر است: همایش به عنوان یک گام مهم در راستای ارتقا سطح تولید کشور و ایجاد یک زیست‌بوم تولیدکنندگان بر مبنای همکاری و هم‌افزایی برگزار شد. نمایندگان حاضر بر اهمیت بازگشت به اداره مردمی و حل ناترازی‌های اقتصادی با حضور مردم تأکید کردند و ابراز امیدواری کردند که با تلاش‌های مستمر و همکاری میان فعالان اقتصادی، در آینده‌ای نزدیک شاهد بهبود وضعیت تولید و صادرات در کشور باشیم.

جمع‌های ایمانی و تولیدی در صنوف مختلف در ذیل جبهه فعالان اقتصادمردمی جمع شدند تا زنجیره‌های مغفول مانده و ناقص را جان بخشند و اقتصاد اسلامی را احیا کنند