شناسهٔ خبر: 70029248 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

موسسه رهنمای اهل قلم با همکاری شهرداری منطقه ۵ برگزار کرد

تجلیل از نویسنده‌های دهه نودی و هشتادی

در طی مراسمی با عنوان «آیین رونمایی از طرح هزار و چهارصدمین نویسنده‌های دهه هشتادی و نودی» از۱۸۰ نفر فعالان ادبی نوجوان تجلیل به عمل آمد. این مراسم اول آذرماه به همت موسسه رهنمای اهل قلم با همکاری اداره کل آموزش‌های شهروندی در سالن آمفی تئاتر پارک ترافیک منطقه ۵ در محله پونک برگزار شد.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین- مرتضی گلستانی‌فر: هفته گذشته در طی مراسمی با عنوان «آیین رونمایی از طرح هزار و چهارصدمین نویسنده های دهه هشتادی و نودی» از۱۸۰ نفر فعالان ادبی نوجوان تجلیل به عمل آمد. این مراسم به همت موسسه رهنمای اهل قلم با همکاری اداره کل آموزش‌های شهروندی با هدف ترویج کتابخوانی و حمایت از نویسنده های نوقلم در سالن آمفی تئاتر پارک ترافیک منطقه ۵ در محله پونک برگزار شد. در ادامه گزارشی از اجرای این برنامه فرهنگی که با همکاری خود نوجوان های محله های مختلف شهر تهران اجرایی شده بود را می‌خوانیم.

تجلیل از نویسنده‌های دهه نودی و هشتادی

سٌرایش ۱۴۱۰ بیت شعر برای شهدای شهر تهران

ابتدای این مراسم بعد از تلاوت قرآن کریم، اسمعیل قضاتلو، سرپرست معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه۵، با اشاره به طرح «سٌرایش ۱۴۱۰ بیت شعر برای شهدای شهر تهران» از فعالان این حوزه قدرانی و این کار را بسیار ارزشمند خواند و گفت: «اجرای چنین برنامه های ادبی برای قشر نوجوان و جوان شهر در افزایش سطح آگاهی جامعه در کنار تشویق نویسندگان و شاعران جوان بسیار موثر است.»

در ادامه فاطمه شادکام یکی از معلمان و فعالان حوزه ادبیات فارسی و کتاب به معرفی طرح های گروه شان در مناطق ۶ و ۱۰ شهر تهران پرداخت و از رویکردهای جدید آموزشی برای علاقه مند کردن دانش آموزان به حوزه نویسندگی گفت. او با اشاره به تکنیک مهندسی معکوس ادبی افزود: «دانش آموزان علاقمند به نوشتن می توانند قبل از هر نوع آموزشی، متنی را نوشته و به کارگاه ادبی ما ارائه دهند. بعد از خوانش و بررسی ایرادات متن، دانش آموز بهتر و عملی با روش های نوشتن اصولی آشنا می شود. ناگفته نماند با این روش کتاب های متعددی توسط نوجوانان منتشر شده است.» در ادامه شادکام به طرح «شیوا» اشاره کرد و گفت: «در این طرح ما با نگاهی روانشناسانه به متن های ارسالی دانش آموزان، به بسیاری از مشکلات و دغدغه های آنها از جمله کمبود اعتماد به نفس و کم خود بینی پی برده و رفع شان کردیم.»

مشاعره نوجوان های شهر

بعد از سخنرانی کارشناسان، نوبت به حضور شاعران دهه نودی وهشتادی روی صحنه مقابل مهمانان رسید. آنها با خواندن بعضی از ابیات طرح «سرایش ۱۴۱۰ بیت برای شهدا» و اجرای مشاعره، توانمندی خود در حفظ و سرایش اشعار مختلف را نشان داده و حاضران را به وجد آوردند. گفتنی است این طرح با هدایت و حمایت داود حیدری، دبیر ادبیات فارسی برای گرامی داشت یاد و خاطره شهدای منطقه ۲۲ گانه شهر تهران اجرایی می شود.

تجلیل از نویسنده‌های دهه نودی و هشتادی

دعوت از علاقمندان به نویسندگی

در ادامه بعد از صحبت کارشناسان برنامه، دوازده نفر از نوقلمان که بیشتر آنها دهه نودی بودند به نوبت پشت تریبون رفته و در مقابل جمعیت انبوهی از حاضران، گزارش عملکردش داده و از تالیفات خود گفتند. در آخر سعید رهنما مدیرعامل موسسه رهنمای اهل قلم با اشاره به این که این برنامه به مناسبت اضافه شدن هزار و چهارصدمین اهل قلم به خانواده بزرگ این موسسه بود گفت: «امروز از ۱۸۰ نفر از نویسنده‌های جوان که یک یا دو کتاب تالیف کرده وهم چنین منتخبان مسابقه کتابخوانی و ۲۰ نفر از فعالان حوزه کتاب تقدیر می شود. در سال‌آتی نیز برنامه سال بعد این مجموعه که آن هم تقدیر از نویسندگان هشتادی و نودی است با هماهنگی های اولیه در برج میلاد تهران برگزار خواهد شد. از این رو علاقمندان این حوزه می توانند با معرفی خود به این موسسه در این طرح مشارکت کنند.»

در انتهای این مراسم با اهدای هدایا به منتخبان خاتمه یافت. آرش سلیمی فر، فاطیما روستا، عاطفه موسوی، زهرا محجوب، مبینا شفیعی، سارا بتولی، فاطمه یلان و فاطمه گلستانی فر از جمله این فعالان ادبی بودند که در این مراسم از آنها تجلیل شد.

مکث

مدیر روابط عمومی باغ موزه دفاع مقدس:

رهنمای اهل قلم، نمونه‌ خوب واگذاری کار به متخصصان ادبی

علیرضا عسگری، مدیر روابط عمومی باغ موزه دفاع مقدس، یکی دیگر از مهمان های مراسم بود که در حاشیه این برنامه در گفت و گو با خبرنگار همشهری از آشنایی خود با موسسه رهنمای اهل قلم گفته و نکاتی را بیان کرد: «اگر موضوعات فرهنگی و ادبی به دور از مسائل دولتی بوده و به افرادی کاربلد و متخصص این حوزه واگذار شود، اهداف فرهنگی بسیار سریعتر محقق می‌شود. موسسه رهنمای اهل قلم یکی از بهترین نمونه‌ها برای این حرف است.»

تجلیل از نویسنده‌های دهه نودی و هشتادی