خبرگزاری خبرآنلاین در سلسله مطالبی، بندهای مختلف در قانون عفاف و حجاب را بررسی کرده است. این قانون در ۲۳ آذر ماه توسط محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس به دولت ابلاغ خواهد شد.
در ماده ۵۸ این قانون آمده است: هر شخصی در انظار اماکن عمومی معابر محیط های شغلی اعم از دولتی خصوصی یا وسایل حمل و نقل عمومی متعرض بانوان محجبه شود توسط ضابطان عام و خاص قوه قضائیه بازداشت و به حداکثر مجازات مندرج در ماده (٦١٩) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، محکوم می شود.
در تبصره ماده ۵۸ نوشته است: هر شخص با هرگونه رفتاری اعم از فعل و ترک فعل به علت حجاب به زنان توهین با تمسخر کرده یا افترا ببندد به مجازات این ماده محکوم می گردد.
همچنین ماده ۵۹ قانون عفاف و حجاب می گوید: مطابق مبانی شرعی و اصل هشتم (۸) قانون اساسی امر به معروف و نهی از منکر لسانی در حوزه پوشش و حجاب حوزه وظیفه اجتماعی همه مردم است و هیچ کس را نمیتوان به علت انجام واجب شرعی مؤاخذه نمود امر به معروف و نهی از منکر در این باید با رعایت شروط آن از جمله نداشتن مفسده باشد. هر کس در امر به معروف و نهی از منکر عدم رعایت حجاب شرعی یا کشف حجاب یا بدپوششی مرتکب توهین یا افترا گردد به مجازات مقرر قانونی محکوم میگردد. هر کس در مقابل امر به معروف و نهی از منکر شرعی و قانونی در مورد عفاف و حجاب توهین یا پرخاش کند به جزای نقدی درجه پنج محکوم می گردد.
در ماده ۶۰ این قانون نیز ذکر شده است: هرگونه تعرض تمرد مزاحمت یا اخلال در مراحل اجرای این قانون ممنوع بوده و ضمن توقیف ابزار و تجهیزات مربوط در صورتی که رفتار ارتکابی در قانون دارای مجازات شدیدتری نباشد مرتکب به حبس درجه شش یا جزای نقدی درجه پنج محکوم می شود.
* در تصویر زیر ارقام جریمه های درجه ۱ تا جریمه ۸ مطابق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی و اصلاحیه آن در خرداد ۱۴۰۳ مشاهده می کنید.
۲۷۲۱۵