شناسهٔ خبر: 70026431 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

محورهای همایش ملی بیمه

سی‌‌‌ و یکمین همایش ملی و دوازدهمین همایش بین‌المللی بیمه و توسعه با محوریت «رضایتمندی و اعتماد مردم به صنعت بیمه» در حالی ۱۳ آذرماه سال‌جاری برگزار خواهد شد که نشست خبری این همایش با حضور لیلی نیاکان سرپرست پژوهشکده بیمه روز گذشته در محل این پژوهشکده برگزار شد.

صاحب‌خبر -

سرپرست پژوهشکده بیمه در این نشست با بیان اینکه دراین همایش تلاش شده راهکارها و برنامه‌‌‌های لازم برای رفع چالش‌‌‌های صنعت بیمه در جهت ایجاد رضایت مردمی ‌‌‌ارائه شود، با اشاره به اینکه در آستانه ۱۳ آذرماه به عنوان روز ملی بیمه قرار داریم خاطرنشان کرد: رویکرد اصلی پژوهشکده بیمه، گسترش تعامل سازنده جهت روابط با نهادهای مربوط به صنعت بیمه و ارکان مختلف ‌‌‌بیمه است. دراین راستا پژوهشکده بیمه، زمانی می‌تواند نقش خود را بهتر ایفا کند که بتواند در ارکان صنعت بیمه و در تهیه و تدوین قوانین و مقررات مربوط به این صنعت حضور موثری داشته باشد و نیاز‌‌‌های آموزشی - پژوهشی صنعت را شناسایی و نقش فعال خود را در ارتباط با صنعت بیمه ایفا کند.

وی مدیریت دانش را از موضوعات مهم و برنامه‌‌‌های پژوهشکده اعلام کرد و افزود: ازآنجا که این پژوهشکده یک نهاد پژوهشی در یک صنعت حرفه‌‌‌ای به شمار می‌‌‌آید، باید اتاق فکر صنعت بیمه تلقی شود. در این رابطه بر اساس یک برنامه راهبردی، شورای علمی ‌‌‌پژوهشکده ایجاد شد تا ارتباط میان صنعت بیمه و بخش‌‌‌های پژوهشی و علمی‌‌‌ این صنعت شکل بگیرد. همچنین در تلاش هستیم تا محورها و مسائل علمی ‌‌‌مربوط به صنعت بیمه را با مسائل روز بین‌المللی به‌‌‌روزرسانی کنیم و در نهایت این پژوهشکده باید به عنوان یک‌‌‌ هاب میان دانشگاه و صنعت بیمه نقش‌‌‌آفرینی کند. ضمن اینکه تاکید بر این شده تا میزهای تخصصی که پیش از این در پژوهشکده فعالیت می‌‌‌کردند با رویکرد جدید احیا شوند.

سرپرست پژوهشکده بیمه در ادامه اظهار کرد: از آنجا که صنعت بیمه، یک صنعت آموزش‌محور، دانش‌محور و حرفه‌‌‌ای است، در کارگاه‌‌‌های مربوط به این همایش قرار است از چالش‌‌‌هایی که صنعت بیمه در حوزه بین‌الملل با آن روبه‌‌‌رو است، رونمایی به عمل آید و بعد از همایش نیز این کارگاه به کار خود ادامه دهد.

وی به نشست‌‌‌های تخصصی که طی این مدت توسط پژوهشکده برگزار شد اشاره و خاطرنشان کرد: از نشست مربوط به بررسی جایگاه بیمه در لایحه بودجه ۱۴۰۴، جایگاه و نقش بازار و صنعت بیمه در مقررات و لایحه بودجه سال آینده، همچنین نشست مربوط به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو در شورای عالی بیمه و مواردی ازاین دست که به همت این پژوهشکده برگزار شد تا بعد از مدت‌‌‌ها چالش‌‌‌های مربوط به این موضوعات بررسی و تعیین‌تکلیف شود. وی در ادامه به برنامه‌‌‌ها و محورهای همایش ملی روز بیمه نیز اشاره کرد و گفت: در این همایش هرساله متخصصان این حوزه مسائل روز در صنعت بیمه را مطالعه و بررسی می‌کنند تا محور اصلی این همایش را انتخاب کنند که طبق بررسی‌‌‌ها، بحث «اعتماد و رضایت مشتریان از صنعت بیمه» مورد تاکید قرار گرفت و موضوع رضایتمندی و اعتماد مردم به صنعت بیمه به عنوان محور اصلی همایش امسال انتخاب شد.

نیاکان با بیان اینکه پژوهشکده در راستای این موضوع، فراخوان مقاله داشته است یادآور شد: دراین راستا دومین فراخوان انتخاب پژوهشگر برتر صنعت بیمه در دستور کار قرار گرفت که ۲۹ پژوهشگر از دانشگاه شرکت کردند و داوری‌‌‌ها انجام شد که قرار است از پنج نفر از پژوهشگران برتر در روز۱۳ آذر تقدیر شود.

وی ادامه داد: در این همایش، ۶۲۷ مقاله داخلی و شش مقاله خارجی طی یک ماه دریافت شد و حدود ۱۲۰ داور مقالات ارسالی به همایش را داوری کردند که پس از داوری مقالات، ۱۶ مقاله برای ارائه، ۹۹ مقاله صرفا جهت چاپ و باقی مقالات به صورت پوستر ارائه می‌‌‌شوند. همچنین، در بخش علمی ‌‌‌این همایش علاوه بر مقالات علمی ‌‌‌و پژوهشی، ۱۰۱ ایده به دبیرخانه همایش ارسال شده و در میان آنها پنج ایده به‌‌‌عنوان ایده برتر انتخاب شد که در روز همایش ارائه می‌‌‌شوند.

نیاکان در بخش دیگری از صحبت‌‌‌های خود در رابطه با چرایی عدم‌انتشار صورت‌های مالی پژوهشکده اظهار کرد: پژوهشکده یک دستگاه اجرایی است و انتشار صورت‌های مالی برای پژوهشکده بیمه الزامی ‌‌‌نیست، اما موضوعی برای پنهان کردن وجود ندارد و هر زمانی نیاز باشد، صورت‌های مالی را منتشر کرده و در معرض عموم قرار می‌‌‌دهیم.

سرپرست پژوهشکده بیمه اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در سال‌های اخیر به‌خصوص دو سال اخیر پیش آمد، مساله وضعیت تکافل بود که در پژوهشکده بیمه مورد بررسی قرار گرفت و دستاورد و نتایج خوبی هم به همراه داشت و آیین‌نامه اجرایی آن آماده و مستندات آن ارائه شد و در اختیار بیمه مرکزی قرار گرفت. به هرحال امروز چالش پژوهشکده در این زمینه به پایان رسیده است و به عبارتی پرونده تکافل در پژوهشکده بیمه بسته شده است.

سرپرست پژوهشکده بیمه در رابطه با لایحه جدید بیمه‌‌‌ برای بازنشستگان در دولت نیز گفت: طبق این لایحه، در کنار بیمه پایه، از بیمه‌‌‌های بازرگانی هم برای بیمه تکمیلی بازنشستگان استفاده می‌شود. طبق این لایحه که هم‌اکنون در دولت است، بیمه‌‌‌‌‌‌های بازرگانی در کنار بیمه پایه، کمک قابل‌توجهی به بیمه‌‌‌های بازنشستگی می‌کنند. این بیمه به غیر از بیمه تکمیلی درمانی است و طبق این لایحه، بخشی از ذخیره بازخرید کارمندان دولت، با سازوکار جدید در کنار بیمه پایه به‌‌‌عنوان بیمه تکمیلی بازنشستگی در پایان دوره خدمت پرداخت می‌شود که با توجه به اهمیت این موضوع قرار براین است که  به جزئیات این موضوع در یکی از پنل‌‌‌هایی که در روز همایش برگزار خواهد شد، پرداخته شود.

وی در ادامه صحبت‌‌‌هایش ضمن اشاره به نارضایتی‌‌‌هایی که نسبت به صنعت بیمه از سمت جامعه وجود دارد، اما وجود بیمه را با تمام کاستی‌‌‌هایش الزامی‌‌‌ و مهم دانست و گفت‌‌‌: در شرایط اقتصادی که وجود دارد، بیمه می‌تواند یک نقطه قوت باشد، اما برای اینکه این نارضایتی‌‌‌ها کم شود باید اقداماتی نیز انجام گیرد. دراین راستا در خصوص محصولات جدیدی که طراحی و ارائه می‌شود که در نهایت شاید استقبال خوبی از آن صورت نگیرد باید نیاز‌سنجی‌‌‌های درست صورت گیرد و به نظر می‌رسد مشکل عدم‌شناسایی نیاز‌‌‌های واقعی جامعه باشد.

به گفته وی، بر اساس موضوعات و شاخص‌‌‌های رضایتمندی که در همایش بررسی خواهد شد، قطعا این مباحث تاثیر‌گذار خواهد بود و می‌تواند نظارت و رتبه‌بندی بر شرکت‌ها را در خصوص طراحی محصول، بازاریابی و فرآیند‌‌‌های صدور و خسارت مورد توجه قرار دهد.