رئیسجمهور به وزیر آموزشوپرورش دستور داد پیشنهادها و نگرانیهای انجمن نویسندگان کودک و نوجوان درباره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را بررسی و درباره چگونگی رفع این نگرانیها اعلام نظر کند. به گزارش روابطعمومی انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، در پی ارسال نامه این انجمن به رئیسجمهور و اظهار نگرانی جدی نسبت به روند تضعیف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و احتمال ادغام آن در سازمان آموزشوپرورش، رئیسجمهور در پاسخ به نامه انجمن، به وزیر آموزشوپرورش دستور داد: پیشنهادها و نگرانیهای اظهارشده را بررسی و در مورد اینکه چگونه میشود نگرانی عزیزان را رفع کرد، اعلام نظر کنند تا همکاری لازم به عمل آید. فریدون عموزادهخلیلی، رئیس هیئتمدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، ضمن استقبال از دستور رئیسجمهور، واکنش و پاسخ سریع دکتر پزشکیان به نامه را نشانه دغدغه و درک همدلانه رئیسجمهور نسبت به مسائل کودکان و نوجوانان و ادبیات کودک دانست و اظهار امیدواری کرد که دستور آقای پزشکیان مبنیبر بررسی پیشنهادها و رفع نگرانیهای اهالی ادبیات و هنر کودک و نوجوان و همکاری در این زمینه، به بهبود وضعیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بینجامد. به گفته او، در نامه انجمن ضمن تشریح اهداف و مأموریتهای ذاتی و کارنامه و ظرفیتهای کانون، به آسیبهای جبرانناپذیر ادغام کانون در سازمان آموزشوپرورش اشاره شده است. به گفته این نویسنده کودکان و نوجوانان، این نکته را که رئیسجمهور در عرض چند روز نامه انجمن را ملاحظه کرده و در حاشیه آن دستور بررسی و ارائه نظر برای همکاری داده است، مثبت ارزیابی و تصریح کرد: در رونوشت دستور صریح رئیسجمهور که انجمن دریافت کرده، بررسی پیشنهادها و رفع نگرانیهای اظهارشده، توسط وزیر آموزشوپرورش به عنوان مقدمه همکاری لازم ذکر شده و امیدواریم در بررسی مفاد نامه و همکاری با تشکلهای تخصصی و فرهنگی مرتبط و همچنین شخصیتها و چهرههای کارشناس و باتجربه در این زمینه شاهد ارتقای جایگاه کانون پرورش فکری و حرکت به سمت حل مشکلات این نهاد ارزشمند و مربیان و کارشناسان باتجربه، هنرمند، زحمتکش و دلسوز آن باشیم. رئیس هیئتمدیره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان همچنین اعلام کرد این انجمن آمادگی دارد میزبان نشستهای مشترک نمایندگان تشکلهای تخصصی در حوزه ادبیات، هنر و کتاب کودک و نوجوان و چهرههای سرشناس و معتبر این حوزه، با وزیر آموزشوپرورش، رئیس دفتر رئیسجمهور و اعضای هیئت امنای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان باشد تا در گفتوگوهایی صریح و کارشناسانه، چگونگی بررسی مسائل مربوط به این نهاد و پیشنهادهای ارائهشده و شیوه دستیابی به راهحلهای مناسب تعیین شود تا زمینههای تدوین و ارائه گزارش تخصصی و کارشناسانه به رئیسجمهور محترم
در این مورد فراهم شود.
درخواست برای عدم نابودی کانون: نامه به رئیسجمهور از طرف انجمن نویسندگان کودک و نوجوان چند روز پیش نوشته شد. آنان پیشتر برای وزیر آموزشوپرورش، علیرضا کاظمی، مشابه این نامه را نوشته بودند اما با بیتوجهی وزیر مربوطه که از نظر جناحی به مجلس و مدیرعامل کنونی کانون نزدیک است، روبهرو شدند. ضرورت نوشتن و درخواست اعتراض برای عدم نابودی کانون هنگامی مشخص میشود که مجلس در طرحی انحلال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان را در دستور کار قرار داد. در نامه این نهاد فرهنگی، از رئیسجمهور پزشکیان خواسته شده است: «نگذارید کانون پرورش فکری از پا بیفتد». همچنین بخشی از نامه در اعتراض به پیشنهاد تجمیع ادغام کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سازمانهای استانی آموزشوپرورش بود. در نامه ابتدایی بیان شده بود که طرح موسوم به «طرح تقویت آموزشوپرورش»، «نسنجیده» است و تأکید شده بود: «نادیدهانگاشتن ماهیت کانون پرورش فکری که فعالیتهای آن بر پایه حضور داوطلبانه در اوقات فراغت و مبتنیبر علاقه مخاطبان نهاده شده، عملا حاصلی جز مضمحلکردن کانون در ساختار پرمشکل آموزشوپرورش نخواهد داشت». درواقع انجمن نویسندگان کودک و نوجوان از رئیسجمهور درخواست کرده بود: «نهتنها نگذارد تلخی
از رمق انداختنِ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دولت وفاق و به نام او در کام اهالی فرهنگ و هنرِ کودک و نوجوان و فرزندان میهن عزیزمان بنشیند، بلکه این نهاد ارزشمند را در جایگاه شایسته آن بنشاند، آن را از پوشش وزارت آموزشوپرورش بیرون آورد و به نهادی زیر نظر رئیسجمهور و برخوردار از هیئت امنایی متشکل از نمایندگان تشکلهای تخصصی و فرهنگی حوزه کودک و نوجوان و چهرههای باتجربه و متخصص این حوزه تبدیل کند، تا بتواند در این وضعیت خاص، علاوهبر پرورش استعدادها، مددرسان خانوادهها و جامعه در تربیت غیررسمی کودکان و نوجوانان باشد و فضا را برای تفکر، پرسشگری و هنرورزی آنان بگشاید».
نوستالژی کانون: پیش از این نام کانون پرورش فکری در کنار هنرمندانی چون عباس کیارستمی، حمید جبلی، فاطمه معتمدآریا، ایرج طهماسب، احمدرضا احمدی، سیروس طاهباز و تعداد زیادی از انیماتوران برجسته ایران برده میشد. تقریبا عموم اهل فرهنگ و هنر کشور در حوزه کودک و نوجوان، از دهه 40 به بعد، در فضای فرهنگی این مرکز بزرگ زیسته و بالیدهاند. کانون پرورش فکری، خانه چندین نسل از کودکان بوده و فرصتی برای اجرای برنامههای خلاقیتمحور برای آنها در گوشهوکنار کشور است. البته این فرصت مدتهاست از آنان گرفته شده است و در این سالها کمتر هنرمندی از این مکان راضی بوده و بیشتر فعالیتهای آن با محدودیت، تحقیر و حذف هنرمندان و نویسندگان همراه بوده است.
اندکی امیدواری: شاید با دستور رئیسجمهور، بتوان امیدوار شد شرایط برای کانون پرورش فکری و نوجوان بهبود یابد و از نابودی نجات پیدا کند.